مرکز خدمات فولاد ایران- شاخص قیمت مصرف‌کننده ماه مه در چین به اوج ۳۴ماه گذشته رسید و بانک مرکزی چین را واداشت تا نرخ ذخیره احتیاطی بانک‌ها را برای ششمین مرتبه در سال‌جاری بالا ببرد و ۵/۰ درصد افزایش دهد، ولی نرخ بهره را ثابت نگه داشت. با این حال انتظار می‌رود این افزایش موجب رکود بیشتر بازار فولاد چین شود. افزایش نرخ ذخیره احتیاطی بانک‌ها در بدترین زمان ممکن برای بازار فولاد روی داد. راهکار‌های قبلی دولت چین برای آرام سازی رشد اقتصادی موجب شده تا صنایع تولیدی و بخش خودروسازی در رکود باشند و بعید است تا زمانی که رکود فصلی تابستان به پایان نرسد، تقاضای فولاد در چین بهبود یابد.

کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند برای کاهش شاخص قیمت مصرف‌کننده در جولای لازم است دو مرتبه دیگر نرخ بهره بالا برود.

تاثیر فشار‌های تورمی بر بازار فولاد چین

همچنین تصمیم هفته گذشته بائو استیل برای کاهش قیمت برخی از محصولات فولادی جو بازار چین را منفی کرد و وضعیت را نامتعادل کرد. این هفته بازار چین با جوی منفی آغاز به کار کرد. از طرفی خبرهای بدی در مورد نرخ تورم نیز در راه است.بازار ضعیف خودروسازی تاثیر زیادی روی بازار ورق گذاشت که نسبت به بازار مقاطع بیشتر تحت فشار است، چون وضع بازار ساخت‌وساز بد نیست. به ویژه در شمال چین که موجودی کارخانه‌ها از سال قبل کمتر شده وضع بازار مقاطع خوب است. تا جایی که هفته گذشته کارخانه‌ای در شمال چین قیمت میلگرد اواسط ژوئن خود را ۱۵ دلار در هر تن افزایش داد، ولی در شرق قیمت ثابت بود. در هر حال یک درصد افت قیمت بازار فیوچرز در روز دوشنبه تحت تاثیر احتمال افزایش نرخ تورم و سیاست‌های پولی فشرده موجب شد تا قیمت نقدی نیز به سطوح قبلی باز گردد. قیمت ورق گرم روز دوشنبه ۵ تا ۸ دلار کاهش یافت و قیمت میلگرد ۳ تا ۵ دلار افت داشت.

بانک جهانی هشدار داده فشارهای تورمی حداقل تا ۱۲ ماه آینده ادامه خواهد داشت و احتمال اعمال راهکارهای شدیدتری برای کنترل رشد اقتصادی وجود دارد.

چشم‌انداز بازار فولاد یونان

در همین راستا یکی از توزیع‌کنندگان فولاد در یونان معتقد است تقاضای فولاد این کشور تا پایان سال جاری در رکود باقی خواهد ماند. بخش ساخت‌وساز که بیشترین تقاضای فولاد یونان را داراست، هنوز در رکود است. ظاهرا استراتژی امسال تجار فولاد در این کشور این است که موجودی‌ها را پایین نگه دارند. از قرار معلوم بازار کشتی‌سازی نیز به این زودی بهبود نخواهد یافت.بسیاری از تجار فولاد در کشور‌های توسعه‌یافته اروپایی سعی دارند موجودی‌ها را در سطح تقاضا پایین نگه دارند، چون نگران افت بیشتر قیمت‌ها هستند. برای جبران کاهش تقاضا برخی به بخش‌های دیگری چون انرژی‌های تجدیدپذیر توجه بیشتری دارند. در کشور‌های حوزه بالکان نیز شرایط مساعد نیست و تقاضا ضعیف است همچنین نقدینگی روز به روز کاهش می‌یابد.