جمعه سیاه برای نزدک
بازارهای جهانی در آخرین ساعات معاملاتی هفته گذشته میلادی همگی با روند منفی همراه بودند، البته به جز ژاپن که با روند افزایش تدریجی روبهرو بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، اجرای سیاستهای پولی در ژاپن و کاهش قیمت ین موجب شد بازارهای این کشور با افزایش قیمت سهام شرکتهای صادراتی همراه شود. اما در چین، کاهش شاخصهای تکنولوژی وزنه سنگینی برای بازار این کشور تلقی و موجب افت ارزش سهام بازارهای این کشور شد.
در این بازار، نیکی ژاپن با افزایش ۲/۰ درصدی همراه شد و شاخص بورس هنگ کنگ ۱/۰ درصد رشد داشت، در حالی که شانگهای چین ۱/۰ درصد منفی شد. در بازار اروپا، اختلاف میان رهبران فرانسه و آلمان در خصوص کمک به کشورهای بحران زده این منطقه، موجب نگرانی شاخصها شد.
در این بازار، فوتسی لندن با کاهش ۳/۰ درصدی همراه شد، داکس آلمان ۷/۰ درصد منفی شد و کک فرانسه ۸/۰درصد سقوط کرد.
اما بازارهای آمریکا، پس از دوشنبه سیاه سال ۱۹۸۷، روز جمعه، بدترین روز معاملاتی را پشت سر گذاشتند. یکی از دوشنبههای سال ۱۹۸۷، یعنی ۲۵ سال گذشته، شاخصهای بازار آمریکا بیشترین سقوط را به ثبت رساندند و پس از آن به نام دوشنبه سیاه در تاریخ وال استریت ثبت شد. این در حالی است که، دو روز پیش هم افت قیمت سهام شرکتهای بزرگ در آمریکا به حدی وخیم بود که نگرانی در میان سهامداران موج میزد.
افت قیمت سهام شرکتهای بزرگ این کشور مثل جنرال الکتریک، اپل، مک دونالد، مایکروسافت، گوگل به حدی بود که شاخصها توان افزایش نداشتند و همگی با روند منفی روبهرو شدند.
داوجونز با کاهش ۵/۱ درصدی، اس اند پی با افت ۶/۱ درصدی و نزدک با افت چشمگیر ۱/۲ درصدی معاملات را به پایان بردند.
بر این اساس، افت شدید شاخص نزدک موجب شد دیروز را به نام جمعه سیاه نزدک در وال استریت نامگذاری کنند. درواقع افت صنعت تکنولوژی در نتیجه ارائه گزارش عملکرد سه ماهه سوم آنها و پیشبینی تقسیم ضرر به جای سود بود که موجب سقوط بازارهای این کشور شد.
در بازارهای کالایی، قیمت طلا با کاهش ۳/۱ درصدی به هر اونس ۱۷۷۲ دلار رسید و قیمت نفت سبک آمریکا با افت ۱/۲ درصدی به هر بشکه ۹۰ دلار معامله شد. با ورشکستگی دو بانک دیگر، تعداد بانکهای ورشکسته آمریکا در سال ۲۰۱۲ به ۴۶ مورد رسید. در آخرین ساعات روزجمعه، بیمه فدرال آمریکا دو بانک دیگر را به فهرست ورشکستههای آمریکا افزود. بر اساس این گزارش، بانک تاماراک و بانک Sedalia، نام چهلوپنجمین و چهل و ششمین بانک ورشکسته آمریکا است.
بر این اساس در سال ۲۰۱۰ میلادی بیش از ۱۵۷ بانک در آمریکا اعلام ورشکستگی کردند که این بالاترین رکورد در دو دهه اخیر بوده است. ورشکستگی بانکهای آمریکایی در سال ۲۰۱۰ میلادی بیش از ۲۳ میلیارد دلار هزینه داشته است. ورشکستگی بانکهای آمریکایی طی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ مجموعا بیش از ۷۹ میلیارد دلار زیان در پی داشته است. سال گذشته نیز ۹۲ بانک آمریکایی ورشکست شدند که بیش از ۹/۷ میلیارد دلار زیان در پی داشت. پیشبینی میشود ورشکستگی بانکهای آمریکایی طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۱۹ میلیارد دلار زیان در بر داشته باشد.
ارسال نظر