شماره روزنامه ۶۰۰۲
|

  • فراهم کردن زمینه‌های مشارکت مردم برای رونق تولید

    دنیای اقتصاد- سید سجاد موسوی: اگر آب را الفبای آبادانی می‌‌دانیم، شن وماسه الفبای سازندگی است و وقتی اقتصاد کشور در مسیر رونق قرار بگیرد، نخستین جرقه‌های این رونق در افزایش تقاضا برای شن و ماسه دیده می‌شود اما در شرایط کنونی اوضاع برای تولیدکنندگان این ماده زیربنایی توسعه به خوبی پیش نمی‌رود چرا که نه خبری از طرح‌های بزرگ تولید مسکن مانند مسکن مهر است و نه بودجه‌ای برای پروژه‌های عمرانی نیمه تمام وجود دارد.
  • شرکت‌ها، کم توجه به اقتصاد داده

    چین در حال بررسی ارزش داده‌‌‌ها به عنوان یک عامل مهم در تولید برای تقویت توسعه پایدار است. به گزارش چاینا دیلی چین در حال بررسی ارزش داده‌‌‌ها به عنوان یک عامل برای تقویت توسعه پایدار است، در زمانی که اقتصاد دیجیتال در حال ظهور از طریق ایجاد عرضه جدید تولید و تقاضای مصرف‌کننده، شتاب رشد جدیدی ایجاد می‌‌‌کند.
  • در بازارهای پایدار صادراتی حضور مستمر خواهیم داشت

    دنیای اقتصاد - سارا اصغری: در سال ۱۴۰۲ فولاد خوزستان موفق شد حدود یک‌‌‌ میلیون و ۳۰۰‌هزار تن فولاد به بیش از ۱۰ کشور دنیا صادر کند. به گزارش دنیای اقتصاد، این‌‌‌ مطلب را رضا وکیلی معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان طی یک نشست خبری عنوان کرد و گفت: با توجه به بهره‌‌‌برداری از زمزم۳، فروش و صادرات آهن اسفنجی را آغاز کردیم.‌‌‌ سال گذشته حدود ۲۷۰‌هزار تن فروش آهن اسفنجی داشتیم و حدود ۳۰‌هزار تن نیز صادرات انجام شد. درآمد حاصل نیز حدود ۷۵‌هزار میلیارد تومان بوده است.
  • سیاست اروپایی مبارزه با زباله

    دنیای‌اقتصاد: پارلمان اروپا برای مقابله با چالش‌‌های مهم ناشی از ضایعات نساجی و مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) اقدام قاطعی انجام داده است. داده‌‌های اخیر آژانس محیط‌زیست اروپا (EEA) نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا سالانه ۱۲.۶ میلیون تن زباله نساجی تولید می‌کند. بخش عمده‌‌ای از این زباله‌‌ها در نهایت سوزانده، صادر یا به محل‌‌های دفن زباله ختم شده و باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود. بر اساس داده‌‌ها، پوشاک و کفش به تنهایی در تولید ۵.۲ میلیون تن از این زباله‌‌ها که معادل ۱۲ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است، نقش دارد و تنها ۲۲‌درصد از آن برای استفاده مجدد یا بازیافت جمع‌‌آوری می‌شود. در حالی که پیشرفت‌‌های قابل‌‌توجهی انجام شده است، چالش‌‌ها همچنان ادامه دارد. اتحادیه اروپا در حال حاضر تنها ۱‌درصد از کل منسوجات را در سطح جهان بازیافت می‌کند، که این امر بر نیاز به نوآوری مداوم در مدیریت زباله تاکید می‌کند.
  • استقلال ایران در صنعت دریایی

    نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری در راستای نمایش توانمندی‌‌های صادراتی با بازارهای بین‌المللی از سوی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.
  • استان کرمان به قطب فولاد سبز تبدیل خواهد شد

    به گفته مدیر پنل فولاد رویداد کرمان آیدکس، این استان در افق دو سال آتی به حجم بالایی از تولید فولاد در کشور دست پیدا می‌کند و سرمایه‌گذاری در فرصت‌های زنجیره فولاد این استان، ‌‌‌با ایجاد ارزش‌آفرینی و سودآوری همراه خواهد شد.
  • آیا سودآوری در انتظار نوردکاران است؟

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: بورس‌کالا در ابلاغیه‌ای اعلام کرد که از ۱۰اردیبهشت ‌‌‌ماه ۱۴۰۳، قیمت پایه میلگرد ۱۶‌درصد و قیمت پایه تیرآهن، نبشی و ناودانی ۱۹‌درصد بالاتر از آخرین میانگین نرخ پایه عرضه شمش تعیین خواهد شد. پیش از این قیمت پایه میلگرد‌‌‌ ۱۱‌درصد و قیمت تیرآهن، نبشی و ناودانی ۱۴‌درصد بالاتر از میانگین قیمت کشف‌‌‌شده شمش فولادی در همان هفته تعیین می‌‌‌شد. آیا این افزایش‌ درصد قیمت در فرمول بورس کالا، می‌تواند سودآوری نوردکاران را در سال جدید افزایش بدهد، نوردکارانی که طی سال گذشته همواره در سود و زیان بودند و از این موضوع گلایه‌‌‌مند بودند که قیمت محصولات آنها که محصول نهایی در زنجیره فولاد به ‌‌‌شمار می‌رود، تفاوت چندانی با بهای شمش که یک محصول میانی است، ندارد.
  • اولویت‏‌های زیست‏‌محیطی صنعت نساجی

    با توجه به حرکت جهانی صنعت نساجی به سمت سبز‌‌شدن و استفاده از مواد بازیافتی و ضایعاتی، آیا وقت آن نرسیده که به اهمیت بازیافت در این صنعت بیشتر توجه شود؟
  • صادرات شمش فولاد خوزستان به ۲۸ نقطه جهان

    دنیای اقتصاد: شرکت فولاد خوزستان ظرفیت تولید سالانه ۴میلیون تن شمش فولادی بیلت، بلوم و اسلب را دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌‌‌های این کارخانه، دسترسی به آب‌‌‌های آزاد به عنوان مزیت صادراتی، دسترسی به حامل‌‌‌های انرژی، حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای، حمل‌ونقل دریایی و از همه مهم‌تر نیروی انسانی متخصص است. محصولات این شرکت از ابتدای طراحی آن، بر پایه صادرات‌محور بوده است.
  • پشتیبان طرح نهضت ملی مسکن هستیم

    دنیای‌اقتصاد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان، از جمله شرکت‌های فولادی است که از ابتدای نهضت ملی مسکن، آمادگی خود را برای این طرح اعلام کرده است. این مطلب را علی نصیری معاون بازرگانی ذوب‌آهن اصفهان با اصحاب رسانه در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، عنوان کرد.
  • زیان ۳ میلیارد دلاری صنعت فولاد؟

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: زنجیره فولاد در سال گذشته موفق شد به رشد ۵.۵ درصدی تولید برسد، این در حالی است که فعالان این صنعت با بحران انرژی روبه‌رو بودند و براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صنعت فولاد به میزان ۳ میلیارد دلار از محل عدم‌تامین انرژی (برق و گاز) متضرر شده است که ۱.۱ میلیاد دلار آن به اعمال محدودیت‌‌‌های گاز و ۱.۹ میلیارد دلار آن به اعمال محدودیت‌‌‌های برق بازمی‌‌‌گردد. باید این موضوع را در نظر داشت که با توجه به هدف‌‌‌‌‌‌گذاری که برای تولید فولاد در سال ۱۴۰۲ انجام شده بود، این صنعت به میزان ۷ میلیون تن از برنامه خود عقب مانده است، چراکه تولید ۳۹ میلیون تن برای این سال هدف‌‌‌گذاری شده بود. لازم به یادآوری است که در سال ۱۳۹۹ تولید فولاد به بالای ۳۰ میلیون تن رسید، اما از سال‌‌‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به علت محدودیت‌‌‌های انرژی از برنامه‌‌‌های خود برای افزایش تولید محصولات عقب ماند.
  • سهم ۱۱ درصدی هلدینگ شستان از صادرات محصولات پتروشیمی

    مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان با بیان اینکه گروه شستان در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۵.۱۹ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی شده است، گفت: سال گذشته موفق به صادرات ۳.۴ میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی، فولادی و عمرانی شده‌‌‌ایم که در این بین با صادرات ۳.۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی سهم ۱۱ درصدی از صادرات محصولات پتروشیمی کل کشور در سال ۱۴۰۲ در شرایط تحریم و با تمام ناملایمات سهم شستان بوده است.
  • اولین رویداد گازهای فشرده ایران

    اولین کنفرانس گازهای فشرده ایران با موضوعات جذب کربن، هیدروژن و هلیوم در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می‌شود. این رویداد با حضور استادان دانشگاه‌‌های کشور و دانشجویان، کارشناسان و صاحبان صنعت، متخصصان پژوهشگاه‌‌ها، پالایشگاه‌‌ها، پتروشیمی‌‌ها و شرکت‌های فولادی برگزار می‌‌شود که زمینه ارتباط موثر این صنعت و دانشگاه را فراهم می‌‌سازد. علاقه‌مندان جهت حضور می‌توانند با شماره ۰۹۳۳۰۷۲۲۹۲۱ تماس حاصل فرمایند.
  • اهداف اولین هفته پایداری سالانه سازمان ملل چیست؟

    اولین هفته پایداری سالانه سازمان ملل متحد، رهبران بین‌المللی را برای پیشبرد اقدامات پایداری جهانی قبل از اجلاس سران آینده گرد‌هم می‌آورد. در سال ۱۹۸۷، سازمان ملل متحد، پایداری را اینگونه تعریف کرد: «برآوردن نیازهای حال حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسل‌های آینده برای برآوردن نیازهای خود.» تقریبا چهار دهه بعد، پایداری تمرکز کلیدی برای شرکت‌ها، دولت‌ها و افراد در سراسر جهان شده است. برای دستیابی به اهداف تعیین شده در توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵. به عنوان بخشی از تعداد فزاینده طرح‌های پایداری که از سازمان ملل متحد می‌آیند، دنیس فرانسیس افتتاحیه هفته پایداری مجمع عمومی را راه‌اندازی کرد که در مقر سازمان ملل در نیویورک در ۱۹آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد.
  • تحقق شعار سال با آگاهی مردم از سیمان‌های آمیخته

    دنیای اقتصاد -سید‌سجاد موسوی: سیمان ایران از نظر ظرفیت اسمی در رده ششم جهان قرار دارد و اگرچه این موضوع یک موفقیت بزرگ برای صنعت سیمان به شمار می‌رود اما قطعا ایراداتی هم گریبانگیر صنعت است که از جمله آنها می‌توان به استفاده حداقلی از پوزولان‌ها در تولید این ماده زیربنای توسعه اشاره کرد که باعث شده تا علاوه بر افزایش مصرف انرژی، از ۱۰۰ نوع سیمان، فقط حدود ۱۰ نوع آن در ایران تولید شود؛ البته برخی از شرکت‌ها در این رابطه اقدامات قابل‌توجهی داشته‌اند اما وجه غالب سیمان تولیدی ایران سیمان‌های تیپ بوده و مهم‌ترین علل این اتفاق را باید در نبود بازار مصرف به دلیل ارزانی سیمان و همچنین قرار دادن انرژی ارزان در اختیار صنایع و مردم جست‌وجو کرد اما با توجه به شرایط امروز و چالش‌های تامین انرژی که صنعت سیمان را در تابستان و زمستان درگیر کرده، باید این صنعت به دنبال سرمایه‌گذاری برای کاهش مصرف انرژی و پایین آوردن درصد کلینکر فاکتور و همچنین اقداماتی نظیر بازیافت حرارتی باشد؛ کما اینکه امروزه در بسیاری از شرکت‌ها آغاز چنین روندی را شاهدیم و البته قطعا چنین طرح‌هایی نیازمند صرف هزینه‌های بالایی است که مشارکت دولت و بانک‌ها را می‌طلبد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر