دکه‌های روزنامه فروشی نقش مهم و غیرقابل انکاری را برای برقراری ارتباط بین نشریات و مخاطبان ایفا می‌کنند. در واقع دکه‌ها را باید ویترین مطبوعات نامید. آنجا که هر روز مردم روبه‌رویش می‌ایستند و به تیترها خیره می‌شوند. آنجا که در کنار یکدیگر مهم‌ترین مسائل روز را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحلیل می‌کنند. از آنجا که دنیای اقتصاد یکی از روزنامه‌هایی است که در سال‌های گذشته با استقبال روبه‌رو شد و روی دکه هم موفق بوده است، سراغ چند دکه‌دار رفته‌ایم تا از وضعیت این روزنامه باخبر شویم. خیابان آیت‌الله کاشانی

میثم جباری هم از فروش دنیای اقتصاد راضی است. می‌گوید معمولا قبل از ساعت یک روزنامه تمام می‌شود. دلیل این اتفاق را علاقه‌مندی اهالی این خیابان به مباحث اقتصادی می‌داند. او می‌گوید: بسیاری از فعالان اقتصادی در این خیابان فعال هستند و به همین دلیل استقبال خوبی هم از این روزنامه می‌شود.

خیابان ولیعصر بعد از زرتشت.

تقی حسین‌پور دکه‌دار این خیابان است. او هم فروش این روزنامه را خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: دنیای اقتصاد روزنامه خوبی است. روزنامه‌ای که معمولا هر روز قبل از ظهر تمام می‌شود. البته پنج‌شنبه‌‌ها تعداد مکفی از این روزنامه‌ را در اختیار ما قرار نمی‌دهند؛ در صورتی که ضمیمه آخر هفته دنیای اقتصاد پنج‌شنبه‌ها منتشر می‌شود و طرفداران زیادی دارد. خیلی‌ها در این روز ۱۰۰۰ تومان یعنی دو برابر قیمت عادی روزهای دیگر پرداخت می‌کنند تا ضمیمه را تهیه کنند.

میدان نامجو

علی مسگری دکه‌دار میدان نامجو است. او روزنامه‌ دنیای اقتصاد را روزنامه موفقی می‌داند. او می‌گوید: روزانه تعداد زیادی از مشتریان سراغ این روزنامه را می‌گیرند؛ اما متاسفانه به این خاطر که توزیع به تعداد درخواستی روزنامه در اختیار ما قرار نمی‌دهد و شرمنده مردم می‌شویم. عسگری می‌گوید همان نسخه‌های محدود روزنامه هم بین ساعت ۹ تا ۱۰ به فروش می‌رود و تا حالا چندین بار این مشکل را مطرح کرده‌ایم؛ اما حل نشده است. او توضیح می‌دهد که دنیای اقتصاد مشتری زیادی دارد؛ اما حیف که ما سهمیه بیشتری نداریم.

عباس‌آباد تقاطع سهروردی

قربانی، دکه‌دار خیابان بهشتی است. دکه‌داری که فروش روزنامه را خوب توصیف می‌کند و می‌گوید: دنیای اقتصاد جزو روزنامه‌های پرمخاطب ماست. روزنامه‌ای که در این سال‌ها جای خودش را باز کرده و با اینکه اقتصادی است اما بین مخاطبان عام جا افتاده است. تعداد روزنامه‌ای که در اختیار ما قرار می‌دهند با استقبال مخاطبان همخوانی دارد و تقریبا تمام نسخه‌های این روزنامه در این دکه فروش می‌رود.

خیابان طالقانی نرسیده به سه راه

محمد اصغری که مسوول فروش این دکه است آمار دقیقی نمی‌دهد؛ اما می‌گوید دنیای اقتصاد فروش خوبی دارد. او می‌گوید: هر روزنامه‌ای مخاطبان خودش را دارد. بعضی‌ها بیشتر می‌فروشند و بعضی هم کمتر. دنیای اقتصاد اما روزنامه‌ای است که فروش دارد و خیلی کم برگشت می‌خورد.

میدان فردوسی

سیدمهدی سیادت هم دکه‌دار میدان شلوغ فردوسی است. میدانی که یک سویش به قلب بازار و بورس و... می‌رسد. او می‌گوید: دنیای اقتصاد در این میدان فروش خوبی دارد؛ چون خیلی‌ها می‌خواهند از وضعیت بورس و قیمت دلار باخبر شوند. سیادت معتقد است این روزنامه به فعالان اقتصادی خیلی کمک می‌کند تا با دید بازتری کارهایشان را انجام دهند. در این دکه همه نسخه‌های دنیای اقتصاد قبل از ساعت دو به فروش می‌رسد.

خیابان حافظ نرسیده به بهارستان

علی عینی دکه‌دار این خیابان هم از فروش روزنامه دنیای اقتصاد ابراز رضایت می‌کند. او می‌گوید: این روزنامه مخاطب خودش را پیدا کرده و معمولا هم نسخه‌ای از آن در پایان روز باقی نمی‌ماند. این دکه‌دار اضافه می‌کند: ما در این دکه مشتریانی داریم که مشترک روزنامه دنیای اقتصاد هستند و روزانه نسخه‌های آنها را کنار می‌گذاریم تا در طول روز بیایند و تحویل بگیرند. همین نکته باعث شده تقریبا برگشتی نداشته باشیم.

جنت‌آباد بالاتر از همت

در این دکه هم روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ نسخه دنیای اقتصاد به فروش می‌رود. مرد جوانی که مسوولیت فروش را بر عهده دارد، می‌گوید: دنیای اقتصاد جزو روزنامه‌هایی است که همیشه جلوی دکه قرار می‌گیرد. کنار روزنامه‌های پرمخاطب. این دکه‌دار جلب رضایت مشتری از سوی رسانه را مهم می‌داند و با تاکید بر این نکته می‌گوید: مردم بهتر از همه می‌دانند کدام روزنامه را باید برای مطالعه انتخاب کنند. در همه دکه‌ها روزنامه‌هایی وجود دارند که روزانه حتی به تعداد انگشتان یک دست هم مخاطب ندارند و در واقع فقط برای جوری بار آنها را می‌آوریم. معمولا هم نسخه‌های آنها برگشت می‌خورد؛ ولی روزنامه‌هایی مثل همشهری، ایران، جام‌جم، دنیای اقتصاد، شرق و... شرایطشان فرق می‌کند. اگر روزی منتشر نشوند، خیلی‌ها سراغشان را می‌گیرند؛ در حالی که اگر آن روزنامه‌ها ماه‌ها هم منتشر نشوند، کسی سراغشان را نمی‌گیرد.

خیابان حافظ بعد از پاساژ علاءالدین

حسن عزتی، دکه‌دار این خیابان است. انگار هرچه منطقه تجاری‌تر باشد دنیای اقتصاد هم مشتری بیشتری دارد. وجود بازار لوازم خانگی و موبایل و... در این خیابان باعث شد تا دنیای اقتصاد هم به تعداد بیشتری در اختیار دکه‌دار قرار بگیرد و هم اینکه به نسبت تعداد نسخه‌های دریافتی برگشتی کمتری هم روی دست عرضه‌کننده بماند. عزتی این جمله‌ها را می‌گوید و اضافه می‌کند پنج‌شنبه‌ها هم دنیای اقتصاد این قابلیت را دارد که برعکس سایر روزنامه‌ها به تعداد روزهای عادی فروش برود.

خیابان مطهری- بین لارستان و سنایی

محمدحسین طباطبایی دکه‌دار این خیابان است. می‌گوید: دنیای اقتصاد روزنامه‌ای است که همیشه مخاطبان خاص خودش را دارد. او روزانه ۴۵ تا ۴۸ نسخه روزنامه تحویل می‌گیرد که معمولا همین تعداد هم به فروش می‌رود. می‌گوید بعضی روزها مردم بیشتر سراغ این روزنامه را می‌گیرند.

یوسف‌آباد- میدان سلماس

دکه‌دار میدان سلماس مرد میانسالی است که خودش یک‌پا روزنامه‌خوان حرفه‌ای است. دکه‌اش هم پاتوق دوستانش است. می‌گوید دنیای اقتصاد روزنامه خوبی است و طیف‌های مختلفی این روزنامه را می‌خوانند. او معتقد است شرایط جامعه به گونه‌ای است که مردم بیشتر دنبال مباحث اقتصادی هستند و به همین دلیل دنیای اقتصاد طرفدار پیدا کرده است. او می‌گوید: روزانه بین ۲۴ تا ۲۸ نسخه روزنامه می‌آوریم که معمولا تا قبل از ظهر به فروش می‌رسد؛ البته گاهی چند نسخه باقی می‌ماند.

خیابان حافظ پایین‌تر از سی‌تیر

علی عینی، دکه‌دار این قسمت از خیابان هم می‌گوید: دنیای اقتصاد همیشه مخاطب خودش را دارد. تعداد سهمیه ما با توجه به فروش مناسب است و خیلی کم پیش می‌آید که برگشتی داشته باشیم. البته گاهی این اتفاق می‌افتد که آن هم بیشتر از یکی دو نسخه نیست.

خیابان شریعتی قبل از معلم

آن طور که از ظاهر قصه پیدا است، فروش روزنامه دنیای اقتصاد در هر منطقه با بافت منطقه و تجاری بودن آن رابطه مستقیم دارد. این اطلاعات را مهدی محمدی دکه‌دار این خیابان به ما می‌دهد. او معتقد است فروش روزنامه‌ دنیای اقتصاد در بعضی از روزها که قیمت‌ها نوسان دارد بیشتر است. در آن روزها مردم همه دنبال تحلیل‌ها و خبرهای اقتصادی هستند و وضعیت به گونه‌ای رقم می‌خورد که دنیای اقتصاد بیشتر فروش برود.