دنـیای همه ما
گروه بورس، دومین گروه تحریریه دنیای اقتصاد است که با هشت صفحه بیشترین تعداد صفحات روزنامه را به خود اختصاص داده است. وقایع بازار سرمایه کشور شامل بورس اوراق بهادار و فرابورس، اخبار مربوط به سازمان بورس و اظهار نظرهای مدیران و کارشناسان این سازمان، اخبار شرکتهای بورسی و فرابورسی، نهادهای مالی و جزئیات فعالیت آنها، اخبار و مقالات مربوط به حرفه و رشته حسابداری، جداول آماری، اطلاعات بنیادی سهام شرکتها، برترینهای بازار و... مهمترین مطالب صفحات بورس دنیای اقتصاد را تشکیل میدهند.
بسیاری از فعالان بازار سهام و تقریبا همه آنها هر روز صبح بعد از صرف صبحانه و قبل از ارائه سفارش خرید و فروش سهام به کارگزاران، این صفحات را میخوانند، شاید هم قبل از صرف صبحانه!
آنها به این شعار که «دنیای اقتصاد به شما قدرت پیشبینی میدهد» ایمان دارند. قدرت پیشبینی برای فعالان بازار سهام، یعنی کسب سود بیشتر در زمان کوتاهتر. خبرنگاران گروه بورس بیشترین و سریعترین ارتباط را با مخاطبان خود دارند و این مخاطبان که اغلب، سرمایهگذاران و علاقهمندان بازار سرمایه هستند، همواره نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق تلفن با گروه در میان میگذارند. اما خدا نکند بر حسب اتفاق، رقمی ولو ناچیز، اشتباه چاپ شود. انشاءالله که بلا دور خواهد بود ولی آن وقت است که برداشتن گوشی تلفن و پاسخگویی به سهامداران دل شیر میخواهد و در این مواقع گوش پرطاقت مجید اسکندری، قدیمیترین خبرنگار گروه، پذیرای انواع و اقسام تندیها است. او زبان قشر آسیبپذیر سهامدار خرد را به خوبی میفهمد، اگر چه از دیدگاه او سهامدار، کسی است که میخواهد با کمترین زحمت، در کمترین مدت، بیشترین سود را ببرد. مجید نامش در کتاب گینس ثبت شده. او توانسته به تعداد شمارگان دنیای اقتصاد دیوار صوتی تحریریه را با عطسههایش بشکند.
اعظم شریفی دیگر خبرنگار این گروه است. یک مولتی مدیا و پایه و ستون گروه بورس. او تقریبا همه کارهای گروه را بلد است، حلال مشکلات گروه. شریفی یک دختر بسیار منظم و بادیسیپلین است. او به مرتب بودن میز کار اهمیت زیادی میدهد. همیشه دغدغه صفحات را دارد و جوش همه چیز را میزند، بهخصوص جنبپل حافظ را که دارابی، همیشه با تاخیر آن را ارسال میکند. عاشق سینمای ملودرام و در کنار آن، «ومپایر» هدیه لطفی جوانترین خبرنگار گروه بورس است. مسوولیت سنگین تهیه جداول آماری و بنیادی بورس بر عهده اوست و صفحات پرخواننده بورس توسط وی تهیه میشود. بدون شک تدوین ۵ صفحه آماری بورس، کاری است پرزحمت و بسیار دقیق که این مادر جوان، با وجود مسوولیتهای دشوار زندگی بدون کموکاستی آن را انجام میدهد.
محبوبه مغانی دیگر خبرنگار گروه است که مدتی است از «یک جایی» به گروه بورس دنیای اقتصاد کوچ کرده و کمی طول میکشد تا به محیط جدید عادت کند. اما مغانی نقطه مقابل شریفی است. اگر سراغ او را در تحریریه بورس بگیرید، ابتدا با تپهای از کاغذ مواجه میشوید که محبوبه در گوشهای از این تپه سوسو میزند. او در بدو ورود به پشت میز کارش، کفشهایش را درمیآورد تا جدول وقایع مهم اقتصادی هفته را تهیه کند. ارتباطهای قوی مغانی با شخصیتهای فعال بازار سرمایه، یکی از «ویژگیهای برجسته اوست که به او کمک میکند در اسرع وقت، سوژههای خبری را دنبال کند.» «جنب پل حافظ» را همه سهامداران میخوانند. سالهاست که خوانندگان این بخش، همایون دارابی را میشناسند و از وجودش بهرهها بردهاند، به خصوص یک سهامدار اصفهانی که همیشه بچههای گروه را به اصفهان دعوت میکند، اما هر بار که همایون به اصفهان میرود از او خبری نیست. دارابی خبرنگار خوشذوق و باهوش گروه بورس است. همایون بر این باور است که خلاقیت با نظم رابطه معکوس دارد و همواره بینظمیهایش را این گونه توجیه میکند.
در این میان نقل «شروین شهریاری» شنیدنیتر از بقیه است. شروین چند سال است که با گروه بورس همکاری میکند و مدتی نیز دبیر این گروه بوده، اما هنوز برخی از خوانندگان در تماسهای خود او را خانم شهریاری میپندارند. او تحلیلگر گروه است و بچهها درسهای خوبی از او گرفتهاند. آرام و سر به زیر، یک جنتلمن واقعی. آنچه این چند نفر مینویسند، توسط معصومه احمدی، تایپیست چیرهدست گروه که با سرعت مافوق صوت و البته همراه با لبخند، دستنوشتههای بچهها را تایپ میکند آماده چاپ میشود. در نهایت علیرضا باغانی دبیر پر مشغله و در عین حال صبور گروه بورس است. باغانی از بچههای قدیمی مطبوعات است که حوزههای مختلف اقتصادی را تجربه و سرانجام در «بورس» توقف کرده است. باغانی در کار نظارت و تنظیم صفحات گروه بورس، دقت و وسواس خاصی دارد و همواره پیگیر وقایع لحظهای بازار است.
حال به سراغ تکتک گروهها میرویم: «گروه خبر، نه خبر؟» این سوالی است که خیلی از روزها، سردبیر آذریالاصل روزنامه از دبیر گروه خبر میپرسد و حسینی چاوشی باید مهمترین اخباری را که تا آن لحظه دریافت کرده، به سردبیر منتقل کند. گروه خبر همیشه دنبال اخباری است که در حوزه کلان کشور رخ میدهد. رهبری، ریاست جمهوری، وزارت اقتصاد، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و... از جمله حوزههایی است که اخبار آنها در صفحات 2،6 و8 روزنامه درج میشود. بچههای گروه خبر دو دسته هستند دسته اول ملیحه ابراهیمی خبرنگار پارلمانی گروه و دسته دوم آقایان حامد صالحآبادی و رضا شجاعیان و خانمها مولود حاجیزاده و مرجان توحیدی. هر اندازه دسته دوم ساکت و آرام باشند، دسته اول جبران میکند. خداوکیلی اگر غیر از خانم ابراهیمی، خبرنگار دیگری در مجلس بود تقریبا نمیشد بقیه تحریریه از وقایع مجلس مطلع شوند. ابراهیمی روزی که از مجلس به روزنامه میآید، با سلامی رسا از سر مهربانی به بقیه همکاران، حضورش را اعلام میکند و بدون لحظهای توقف، آنچه در مجلس دیده و شنیده را با صدای رساتر بیان میکند، طوری که
آدم حس میکند، در «صحن مجلس» حضور دارد. شنیدن شرح گفتوگوی او با برخی نمایندگان مجلس نیز خالی از لطف نیست. به طور کلی خبرنگار فعالی است. در این میان حضور صالحآبادی و توحیدی را فقط میتوان از زنگ موبایلهایشان که یکی مربوط به یک سریال ترکی و دیگری آوازی به زبان شاید فرانسوی یا آلمانی است، فهمید.
شجاعیان و حاجیزاده هم از بچههای تازه وارد به دنیای اقتصادند که تا این تاریخ، کسی صدایشان را نشنیده است. گروه «تمام عزب» خبر اولین گروهی است که همه میهمانان دنیای اقتصاد از آن بازدید میکنند. کار گروه «خبر» از بقیه گروهها زودتر شروع و دیرتر تمام میشود. آنها باید در یک روز کاری، پیوسته، منابع خبری را جستوجو کنند تا بتوانند آخرین و جدیدترین اخبار حوزههای مربوطه را انعکاس دهند. انتخاب و گزینش اخبار مهم و تاثیرگذار برای درج در صفحات روزنامه، هنری است که حسینی چاوشی باید به خرج بدهد تا صفحاتش قدرت عرض اندام بیشتری در میان صفحات دیگر روزنامهها داشته باشند.
اما اگر جویای احوالات گروه بانک و بیمه باشید، به حمدالله حالشان خوب است، ملالی نیست جز دوری دلار، سکه و طلا از جیب خبرنگاران این گروه. مسعودرضا طاهری، خبرنگار کهنهکار، دلسوخته و کمی هم پاسوخته این گروه است. دلسوخته از آن جهت که همواره استرس نوسانات ارز و طلا را دارد و نگران تاثیرات منفی این نوسانات بر اقتصاد کشور است و پاسوخته به آن دلیل که در مسیر میدان فردوسی تا چهارراه استانبول که مرکز خرید و فروش ارز و سکه است، چندین جفت کفش پاره کرده است، تحلیلهایش خواندنی است و پیشبینیهایش قریبالوقوع. شبها که میخوابد ارقام از جلو چشمانش رژه میروند و رویاهایش با فریاد «دلار، دلار» از هم میپاشد. او اهل موسیقی نیز هست:
«یک دست کمانچه و دستی میان «ارز» یورو، دلار و سکه ارزانش آرزوست»
مسعود یوسفی و میلاد محمدی هم از همکاران تازه وارد او به دنیای اقتصادند. دبیری گروه نیز بر عهده مهدی نوروزیان است. این دو همیشه بر سر آبی و قرمز در جدال با یکدیگرند. میلاد فارغالتحصیل مهندسی هوافضاست که در حال حاضر دانشجوی اقتصاد است. بچههای گروه همیشه به او میگویند: درس نخوانده یک چیزی را به هوا پرتاب میکند که به فضا میرود. گروه بانک و بیمه یکی دیگر از گروههای تاثیرگذار روزنامه است. اگر چه این موضوع، ظاهرا از جانب فرید قدیری، دبیر گروه مسکن، قابل قبول نیست و به قول فرید این «مسکن» است که حرف اول را در دنیای اقتصاد میزند. اما نوروزیان، به شوخی هم شده، همه روزه رگبار انتقاد را بر صفحه مسکن روزنامه شلیک میکند و بالاخره روزی خواهد رسید که همسرش خانم بهشاد بهرامی که از قضا خبرنگار گروه مسکن است نیز قربانی این شلیکها شود.
مهدی معتقد است همه تصمیمگیران کلان بخش مسکن از فرید کسب تکلیف میکنند، اما خداوکیلی بچههای این گروه زحمت زیادی میکشند، این را میتوان از عکس دسته جمعی آنها در یک ساختمان نیمه کاره و در معیت یک دستگاه «فرغون» فهمید. فرید، دبیرگروه سخت گیری است، مردی از جنس بتن. البته با وجود مونث بودن همه خبرنگاران این گروه، فرید باید فمینیسم هم باشد آن هم با توجه به حضور همسرش، خانم مریم علیزاده در گروه. هاجر شادمانی، بهشاد بهرامی و مهدیس فرقانی دیگر خبرنگاران زحمتکش این گروهند که به دلیل ساکت بودن، تا اطلاع ثانوی اطلاعات بیشتری از آنها در دست نیست.
حال بشنوید از حال اندیشمندان تحریریه دنیای اقتصاد، گروه «اندیشه اقتصاد». این گروه با چهره شاخص، مودب و دلستر به دست میثم هاشمخانی شناخته میشود. خبرنگاری که روزی ده بار به خودش هم سلام میکند، حساب کنید بقیه چقدر باید به او جواب سلام بدهند. بچه سرزنده دیار سرسبز گلپایگان که موهای سرش را اندک اندک در راه اندیشیدن به اقتصاد در طبق اخلاص مینهد. خبرنگار دیگر این گروه محسن رنجبر، بچه خندهروی دیار حافظ و مجید اعزازی بچه ساکت و آرام مشهد است که به تازگی بابا شده و «یره گه کار مجید خان دره بالا مگیره». و سرانجام دبیر پرتوان این گروه، یاسر میرزایی، بچه خونگرم بندرعباس که آن خواننده محبوب جنوبی دربارهاش میخواند: «چه افتخار بیشتر از این، پوستم سیاه، دلم سفید...». صفحات این گروه، تحلیلیترین مطالب روزنامه در حوزه اقتصاد کلان است که به بررسی موضوعات اقتصادی در سطح ایران و جهان میپردازد.
گروه دیجیتال یا ارتباطات به دبیری شهرام شریف، قدیمیترین خبرنگار IT نویس مطبوعات، گروه دیگری است که در «بالاشهر تحریریه» دنیای اقتصاد قرار دارد. بد نیست بدانید خبرنگاران این روزنامه، تحریریه را به دو قسمت بالاشهر و پایین شهر تقسیم کردهاند. از دید آنها گروههای بالاشهری، بچه پولدار و مرفهین کم دردند و اخبار آنها نیز به درد پولدارها میخورد. در مقابل گروههای پایین شهری قرار دارند که دنبال مقولههایی مثل هنر، ورزش، فرهنگ و... هستند که پولی از آنها حاصل نمیشود. ناگفته نماند بچههای پایین شهر دنیای اقتصاد، بالا شهر روزنامه را «خانه سالمندان» نامگذاری کردهاند. به هر ترتیب، گروه دیجیتال، اخبار مربوط به آخرین پیشرفتها و تکنولوژیها در حوزه دیجیتال را منعکس میکند. محمدرضا بهنام رئوف و مریم عسگری زوج خوشبخت این گروه هستند که در کنار همکارانشان ندا لهردی و سونیتا سرابپور، شهرام شریف را یاری میدهند. این گروه از نظر امکانات امروزی مجهزترین گروهند و تجهیزاتشان را همه جا به همراه دارند، حتی موقع گرفتن عکس یادگاری در پیاده رو مقابل روزنامه.
در جامعه ما این طور جا افتاده است که مدیران یک مجموعه یا دکترند یا مهندس، اما پریسا حبیبی و مریم رضایی، همه توان خود را به کار گرفتهاند که این تصور را تغییر دهند و به همگان بگویند که مدیریت، دانشی فراتر از حوزه صنعت، بازرگانی و ... است.
آنها در گروه «مدیران» جدیدترین مقالات خارجی مربوط به حوزههای مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، مهارتهای مدیریتی و ... را ترجمه میکنند و به بررسی تجربیات دیگر کشورها در حوزه مدیریت میپردازند. از کنار اینها باید به آرامی گذشت؛ چون «مدیران» شوخیبردار نیستند، اما از حقیقت نباید گذشت. این دو عزیز هر قدر از دانش مدیریت بهره برده باشند، به یک شاخه بیتوجه بودهاند، «مدیریت منابع خوراکی»، میز این گروه همواره مملو از خوراکیهای شور و شیرین نیمه خورده و دستنخورده است که به کسی هم تعارف نمیکنند.
اکنون نفسی تازه کرده و در سرازیری به سمت پایین شهر تحریریه حرکت میکنیم. اولین مقصد، گروه «ورزش، فرهنگ و هنر» است. در این گروه همیشه صحبت از آبی و قرمز است. البته هنر هفتم هم به برکت علیرضا مجمع، خبرنگار خوشذوق و سینمادوست این گروه، جایگاه خاصی در این روزنامه دارد. علیرضا چهرهای است که با دیدنش، میتوان سینمای دهه 60 آمریکا را در ذهن تداعی کرد. او عاشق آلفرد هیچکاک است، استاد دلهره در سینما. یک «خبرنگار خارجی» که با دیدنش ممکن است «بدنام» شوی و «شمال از شمال غربی» را طی کنی و «سرگیجه» بگیری و در نهایت «روانی» شوی، اما «پرندگان» سرانجام مسیر را به تو نشان خواهند داد. ای کاش علیرضا در مطالبش کمی هم به موسیقی سنتی ایرانی میپرداخت. خسته شدیم از بس تاراپ تروپ شنیدیم. مجمع از طرفدارهای سرسخت پرسپولیس نیز هست و همیشه بر سر مواضع خودش در مورد این تیم، ایستاده و در مقابل آبیها جبهه میگیرد. اما بشنوید از حمید رجبی، خبرنگار ورزشی گروه که برخلاف بقیه ورزشینویسها، بسیار آرام و متین است. بچه شیرینزبان اصفهان که از نخستین روزهای تاسیس دنیای اقتصاد، با روزنامه همکاری داشته است. عاطفه چهرهگشا هم یکی دیگر از خبرنگاران قدیمی روزنامه و این گروه است که در شاخههای مختلف ورزشی، هنری و فرهنگی فعالیت میکند. از میزان عاطفهاش خبری در دست نیست؛ اما چهره گشادهای دارد. این گروه با دبیری یک «گیلهمرد» شاعر به فعالیت خود ادامه میدهد. یاسین نمکچیان، پسر خوشلهجه گیلانی که همه علاقهمندان و ادبیاتدوستان با اشعار او و آثارش آشنایند. ای کاش بخشی از این صفحه نیز به اشعار او اختصاص مییافت، البته نشریات فاخر ادبی و هنری کشور، همواره از وجود او و آثارش بهرهمند میشوند.
به راه میافتیم و این بار ترمزدستی را در گروه خودرو میکشیم که ناگهان صدایی ما را به خود میآورد: «کجا داداش، بزن بغل تا آب و روغن قاطی نکردیم.» بدون شک یکی از بچههای ترمینال غرب است؛ اما نه اشتباه کردم. او محسن بهداد خبرنگار ۸ سیلندر گروه خودرو است. قلمی دارد به غایت، منتقد و از آنهاست که اگر نبود، ایرانخودرو و سایپا ادعای «تویوتا بودن» میکردند. بچه نهاوند است. مجرد و بسیار خجالتی! با «ماشین ۴ سلمانی» قرابت ویژهای دارد، اما مهمتراز همه، نشریات حوزه خودرو دلشان میخواهد با او عکس یادگاری داشته باشند. سارا مالکی همکار جوان محسن است که یک روز از طبقه دوم روزنامه و از طریق سقف کاذب به طبقه اول یعنی تحریریه سقوط کرد و در مقابل چشمان ناباور بچهها زنده ماند. سارا دختر آرام و ساکتی است. شاید بتوان سالی یکی، دو بار آن هم چند کلمه از او شنید. دبیری این گروه را مرجان شهریاری بر عهده دارد که بعضی از دوستانش او را «مرجانجان» صدا میزنند. از آن خبرنگاران توانمند و با قدمتی در حد «وقایع اتفاقیه امیرکبیر».یک پارچه خانم با لبخندی دائمی بر یک چهره مهربان. تاریخ تولدش آدم را یاد «شعبان بیمخ» میاندازد. ۲۸ مرداد. مادر مهربان دو دختر نازنین. دوستان نزدیکش معتقدند او در عین حال که یک خبرنگار توانمند است، کدبانوی خوبی هم هست. در مورد بچههایش هم خیلی دقیق. عاشق سفر و بسیار خوشسفر.
0
در کنار گروه خودرو، گروه بورس کالا قرار دارد. شاخصترین خبرنگار این گروه سردار خالدی است. اشتباه نکنید سردار درجه نظامی خالدی نیست، اسم کوچک اوست. درباره این شخصیت، میتوان ساعتها صحبت کرد. زمانی تنها مرد گروه بود. بچه کردستان است، ولی برخلاف زادگاهش بسیار گرم و صمیمی است. همکاران دیگرش در گروه بورس کالا دائم سربهسرش میگذارند؛ ضمن اینکه او را خیلی دوست دارند.
منیژه حیاتی، کتایون دارابی و سحر نمایشی دیگر همکاران او در این گروه هستند که آرزو دارند روزی، سردار ازدواج کند و بچهدار شود تا بتوانند سربهسر بچهاش هم بگذارند. سردار به هر کدام از بچهها برسد پس از سلام و احوالپرسی میگوید: «ارادت». اما از کنار دبیر این گروه باید با ترس و لرز گذشت. حمزه چگینی، یک «هوی متال» با جرم حجمی و چگالی بسیار بالا. خشن و جدی. شاید بتوان با کمی واسطهگری، برایش از آن ور آب لبخند وارد کرد. البته این لبخندها باید با خدمات پس از فروش و نصب در محل همراه باشد.
1
اما میرسیم به گروه بینالملل که اسم صفحه آنها در روزنامه «دنیا» است. آنها هر روز دور دنیا را در 8ساعت طی میکنند. خدا بیامرزد پدر «ژول ورن» را. مهمترین وقایع سیاسی و اقتصادی کرهخاکی در این صفحه درج میشود. انصافا بچههای این گروه خیلی باکلاسند، بهخصوص احسان ابطحی که آدم با دیدنش به یاد ژورنالهای «بنتون» و «پیر گاردن» میافتد. شاید هم اگر روزی بخواهند فیلمی درباره خوشتیپترین خبرنگار بسازند، سراغ او بروند. صدای خندههایش گاه همه تحریریه را فرامیگیرد. او نیز از پرسپولیسیهای دو آتشه است و اگر بیکار باشد، فقط به تماشای مسابقات فوتبال میپردازد. بهخصوص فوتبال ایتالیا. رفیعه هراتینیک همکار دیگر این گروه است. این یکی گویا روزه سکوت گرفته و سالی یک بار افطار میکند؛ بچه خیلی خوبی است و آزارش به هیچ کس نمیرسد؛ اما به شدت مترصد سوتی گرفتن از بچهها و متعاقب آن دریافت یک جعبه شیرینی است. دبیر این گروه، شادی آذری است. البته «آذری» نیست، بلکه اهل گیلان است. او مترجم و استاد دانشگاه است. از آن خبرنگارهای سرزنده که اسم شادی برایش برازنده و با مسما است. عاشق غذاهای سنتی به خصوص نوع گیلانیاش. از کنار این گروه در فضایی آمیخته با عطر میرزاقاسمی و باویشکا میگذریم.
۲
برویم به سراغ «فرهاد گوران» تحریریه، مردی از دیار کرمانشاه. اگر کسی بتواند حتی به مدت دو ثانیه او را بیکار ببیند، جایزه میگیرد. فرهاد قبل از اینکه خبرنگار باشد، یک رماننویس است. آن هم از نوع پستمدرنش. آنها که به ادبیات نوین علاقه دارند با آثار او آشنایند: «کتیبهخوانی ویرانی» و «نفستنگی» کتابهایی هستند که به قلم پرتوان فرهاد نگاشته شده و در مجامع ادبی، سر و صدای زیادی برپا کردهاند. فرهاد چند سال دبیری گروه بازرگانی روزنامه را بر عهده داشت و اکنون با همکاری فاطمه باباخانی، خبرنگارش، صفحه «تاریخ اقتصاد» را منتشر میکند.
3
حال به سراغ منشی تحریریه میرویم. مژده تهرانی، دختری پرانرژی که بیشتر انرژی خود را از خوراکیهای موجود در روی میز خود و دیگران دریافت میکند. البته خود نیز سرشار از انرژی مثبت است. بدون آرام و قرار، یک دونده ماراتن در مسیر تحریریه و فنی. تهرانی با همه بچههای روزنامه با مهربانی رفتار میکند و هنوز کسی چهره او را بدون لبخند ندیده و از هر پنج کلمهای که با تو گفتوگو کند، شش کلمه آن با خنده همراه است. عاشق رنگهای صورتی و بنفش. راستی، زمانی که نوزاد بوده، عکسش را روی قوطی سرلاک چاپ کردهاند. تلنگر زدن به بچههای تحریریه برای زودتر بستن صفحات، پیگیری امور بچههای تحریریه از قسمتهای مختلف روزنامه، انجام هماهنگیها با سردبیر، راهنمایی خوانندگان روزنامه و مرتبط کردن آنها با گروههای مربوطه از جمله کارهای اوست. خدا نکند گذرتان به کمدها و کشوهای او بیفتد وگرنه پیش آید آنچه که نباید بیاید. او در اوقات بیکاریاش، انواع و اقسام مدلهای لباس عروس را در اینترنت جستوجو میکند. امیدواریم به همین زودی یکی را بر تن کند. انشاءالله. اما رابط میان تحریریه و فنی روزنامه کسی نیست جز مونا خاتمی. دختر جوانی که صدایش را باید به زحمت شنید، فوقالعاده آرام و بیصدا. ارسال پرینت اولیه صفحات به فنی و دفتر دبیر تحریریه و پیگیری نهایی شدن آنها، دریافت فکس و ارسال آنها به گروههای مختلف روزنامه و اعلام حجم آگهیهای صفحات به خبرنگاران گروهها از جمله مسوولیتهای او است.
۴
و سرانجام گروه صنعت، معدن و بازرگانی که به دنبال ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی، فعالیتش دو چندان شده است. دبیری این گروه را چهره پیشکسوت و ماندگار مطبوعات ایران، محمدصادق جنانصفت بر عهده دارد. بسیاری از خبرنگاران اقتصادی ایران زمانی کارآموز او بودهاند. زمانی سردبیر یکی از روزنامههای اقتصادی بود و اکنون بیش از دو دهه است که مطبوعات اقتصادی ایران از قلم او بهره میبرند. مرد مهربانی است و غیرممکن است با یک بار دیدن و همکلام شدن، شیفته او نشوی. غزاله طایفه یکی از خبرنگاران این گروه است. او بیشتر در حوزه نفت و انرژی فعالیت میکند. بچه بسیار مودب و موقری است. با کمی اغماض باید گفت، اشتباهی خبرنگار شده است. مژگان میرزایی خبرنگار دیگر این گروه که خوانندگان پیش از این شاهد قلم توانای او در گروه خودرو بودند، در حال حاضر در بخش صنعت فعالیت میکند. یکی از مهربانترین بچههای دنیای اقتصاد است. ورزشکار و با اعتماد به نفس مثال زدنی. اما در این گروه یک خبرنگار دیگر هم هست که در حوزه جار و جنجال، همه کمبودها را مرتفع میسازد. مینا یوسفی خبرنگار پرشروشوری که شیطنت سر تا پایش را فرا گرفته است. خنده رو است و کمتر پیش میآید که دو روز متوالی او را با یک تیپ و قیافه ببینید. او خبرنگار حوزه بازرگانی است و همواره در تکاپو برای کسب اخبار تازه و دست اول است. شناخت خبرنگاران تحریریه دنیای اقتصاد با معرفی نفیسهآفرینزاد خبرنگار حوزه بازرگانی پایان مییابد. او خبرنگار منظمی است و بیشتر سرش به کار خودش گرم است. او خبرنگاری را از خواهرش پگاه آموخته که زمانی در دنیای اقتصاد اشتغال داشت.
5
حال به سراغ سردبیر روزنامه میرویم. علی میرزاخانی مردی که با ورودش به دنیای اقتصاد، اول از همه سبیلش را از دست داد. بارزترین ویژگی او خندههایی است که با سرعت و شدت یک خمپاره 81 میلیمتری شلیک میشود. بیشتر بچهها در گفتارهای خودمانی، او را «میرزا» صدا میزنند. «میرزا» از آن سردبیرهایی نیست که مرتبا بالای سر خبرنگار یا دبیر گروه خراب شوند و از او استنطاق کنند. او در اتاق کار خود نشسته و برخی اوقات از دبیران گروه میخواهد راجع به موضوعات مطرحشده در صفحاتشان، صحبت کنند. سردبیر دنیای اقتصاد، بسیار انطعافپذیر است و شاید همین خصلت او یکی از دلایل موفقیت دنیای اقتصاد باشد. او همواره از ماجراجویی و جنجال پرهیز میکند. گاهی اوقات بسیار محتاط میشود؛ به طوری که ممکن است برای برخی، زیاد خوشایند نباشد. میرزاخانی طرفدار سرسخت «تراختور» است، تیمی که بالای 100 درصد تماشاگران، طرفدار آن هستند. اتاق سردبیر در گوشهای از تحریریه پارتیشنبندی شده قرار دارد؛ به گونهای که مشرف بر تمام گروهها است. آقای سردبیر به شدت حامی خبرنگاران و بچههای بخش فنی روزنامه است و به هیچ کدام از بقیه بخشهای روزنامه مجال نمیدهد که به کار این دو گروه ایراد بگیرند. کینه در دل او جایی ندارد. شوخطبع، عاشق کوچولوها، پسته و کاکائو.
۶
از اینجا، میرسیم به ضمیمه آخر هفته دنیای اقتصاد که بچهها آن را «week end» مینامند. این مجله که در قطع A۴ و به صورت چهار رنگ چاپ میشود، حاوی مطالب ارزنده، آموزنده و سرگرمکنندهای است که با تلاش یک گروه ویژه تهیه میشود. دبیری اجرایی این مجله بر عهده امیرهادی انواری است. از انواری تنها «انوار»ی دیده میشود و کمتر صدایی را میتوان از او شنید. تیپش آدم را به یاد روشنفکران دهه ۵۰ میاندازد، اورکت آمریکایی با کلاه فرانسوی. او به غیر از روزنامهنگاری، دستی هم بر شعر دارد و مجموعهای را هم از اشعارش به چاپ رسانده است. مهتاب محمدی چهره شاخص و نفر دوم این مجله است. او مسوول هماهنگی و به منزله زنگ هشدار برای بقیه افراد گروه عمل میکند. همه با دیدن او دست و پای خود را جمع میکنند و سرگرم کار میشوند، اگرچه رفتار او در این خصوص، بسیار محترمانه است. طراح گرافیک این مجموعه، حاضر همیشه غایب، آرش لاجورد است و مدیریت این بخش برعهده دولت است. دولتی نه از جنس حاکم بر ملت بلکه به نام رضا دولت، اما صفحهآرایی توسط امیر محمودی و بهزاد لاجورد انجام میشود. البته صفحهآرایی، شغل دوم بهزاد است و شغل اولش خندیدن است، حتی به ترک دیوار.ممیزی و ویرایش تصاویر نیز به عهده علی ضیایی است. عکاسی این مجموعه توسط مجتبی سرانجامپور انجام میشود و مطالب آن نیز توسط تعدادی از خبرنگاران حرفهای دنیای اقتصاد و دیگر نشریات نوشته میشود.
7
تا اینجا، پلهها را بالا میرویم و وارد طبقه دوم دنیای اقتصاد میشویم. این طبقه شامل بخش فنی روزنامه و مدیریت انفورماتیک و شبکه است. بخش فنی به گروههای تایپ، تصحیح، صفحهآرایی، عکس، سایت اینترنتی و گروه آنلاین اختصاص دارد. در قسمت تایپ، خانمها سمانه قهرمانی، ناهید مرشدزاده، زینب زارعی و شهلا زمانی زحمات تایپ کردن اخبار را میکشند. در این میان قهرمانی جزو قدیمیترها به شمار میآید. دختری پرکار و در عین حال پر سر و صدا. فریادهای او هنگام صدا زدن زارعی شنیدنی است: «زینننننننننب» زمانی هم از قدیمیهای بخش حروفچینی است، از زمااانی دور! برخلاف چهره جدی، دختری است شوخطبع و عاشق موسیقی و گیتار.
۸
بچههای فنی، حاصل کار بچههای تحریریه را به عرصه ظهور میرسانند و در این میان بخش صفحهآرایی، نقش برجستهتری دارد. پیشکسوت این گروه، شهناز امیرکیایی، بچه باصفای خطه میرزاکوچک خان است، طرفدار سرسخت ماهی آغشته با سیر فراوان به انضمام باقالی قاتوق. آرزویش، اختراع آدامس سیر. محسن اسدی صفحهآرای دیگر گروه است. چهرهاش داد میزند که آفتاب خوزستان یعنی چه! بچه خوش ذوق و هنرمندی است. بعد از سلام، خرما تعارفت میکند آن هم چه خرمایی. همیشه سربهسر بچههای تحریریه میگذارد. او همه تلاش خود را صرف این میکند که صفحات به موقع آماده و برای چاپ به چاپخانه ارسال شوند. از دیدگاه اسدی و کیایی، حق بچههای فنی همیشه ضایع میشود. مهسا منصوری، گوشهنشین صفحهآرایی را هم از یاد نبریم. بچه ساکت و سر در کامپیوتر، عاشق عکس گرفتن با ژستهای متفاوت است. مریم ابوالفضلی، چهره با صفای این بخش است که در نهایت سکوت و متانت به شکل بسیار مناسبی، صفحات را آماده میکند. یک نجیبزاده واقعی. در کنار او نیز مریم نوربخش قراردارد او نیز جوان خوش اخلاق و خوش برخوردی است و حضور او در صفحهآرایی به بقیه همکاران انرژی میدهد. عاشق رنگهای قرمز، نارنجی و زرد. مجتبی زند آخرین عضو این گروه است که به تازگی وارد دنیای اقتصاد شده و در حال تجربهآموزی است.
9
اما زیبایی صفحات دنیای اقتصاد با همکاری گروه عکس به اوج خود میرسد. دبیر این گروه آکو سالمی است. یک عکاس چیره دست و حرفهای که یکی از سرمایههای هنری روزنامه به شمار میرود. دنیا را باید از دریچه دوربین او دید و در این صورت است که زیباترین تابلوهای طبیعت را مشاهده خواهید کرد. همکاران دیگر او در گروه عکس، رامین براتی و سمانه یادگاری هستند. از رامین هرچه بگویم کم است. آخر حاضرجوابی. یک جوان با استعداد که بی هیچ منتی، کار همه را راه میاندازد. نیشخندهایش معرکه است. اگر بتوانی او را عصبانی کنی، جایزه میگیری. بیخیال دنیا و مافیها است. در این میان آرامش یادگاری نیز مثال زدنی است. راستش کسی فرق گریه و خندهاش را هنوز نفهمید وقتی میخندد در حقیقت گریه میکند و برعکس.
۰
کیوان کثیری، آرام محمدی و محمد تقینیام بچههای خوب بخش سایت اینترنتی روزنامه هستند که کار به روز رسانی وب روزنامه را برعهده دارند.
هر سه نفر بچههای بسیار خوبی هستند و در این میان، تقینیام با جکهای منحصربهفردش، شادیبخش دوستان است. آنچه میتواند در تسریع کارهای روزنامه بسیار موثر واقع شود، شبکه کامپیوتر و انفورماتیک این روزنامه است که مسوولیت آن بر عهده حمید فدایی است. محمد صادق نخجوانی، ویدا هنرکار، مهران غنیزاده، فاطمه سوری و پژمان کثیری بچههای خوشفکر این گروهند. در این میان حضور پژمان کثیری پررنگتر از بقیه است. بچههای تحریریه او را «مهندس» صدا میزنند. گرهگشا و حلال مشکلات کامپیوتری و اینترنتی همه بخشهای روزنامه. به نظر میرسد چکیدهای از تفکرات استیوجابز و بیل گیتس در ذهن او جای داشته باشد. حتی تصور روزی که او به هر دلیل در روزنامه حضور نداشته باشد برای همه غیرقابل قبول و دشوار است. البته بسیاری از کارهای او منوط به دستور آقای فدایی است که ایشان هم بسیار کارراهانداز است.(مهندس ما اینجا آبروداری کردیم اما جان هرکی دوستداری بیا این سیستمها رو درست کن پدرمون در اومد )
۱
بخش تصحیح نیز کار نمونهخوانی و غلطگیری صفحات را قبل از نهایی شدن انجام میدهند که به حق، کار ظریف و دقیقی است و دقت در این بخش به افزایش کیفیت روزنامه میانجامد. معصومه گودرزی، عاطفه میرزا، رقیه اعظمی، معصومه محمودی، فریماه فلاحی، سریه سعادتی، مینا تقیزاده و فاطمه قاسمی همکاران بخش تصحیح روزنامهاند. پیشکسوت این گروه، گودرزی است، از بچههای آرام، دقیق و زحمتکش این بخش. غزالهسادات ستاری در این بین نقش کلیدی دارد. دقیق و وقتشناس مثل یک ساعت سیکو ۵، برای گوشزد کردن وظایف بچههای تحریریه، لحظهای درنگ نمیکند و تا خبرنگاران برای بستن صفحات خود به فنی نروند از هشدارهای او در امان نخواهند بود. پیگیری نهایی شدن صفحات روزنامه و ارسال فرمها برای چاپ از جمله زحمات ستاری است. ستاری فارغالتحصیل روزنامهنگاری است و چند سالی هم در عرصه خبر تجربهآموزی کرده، اما به دلایلی که خودش میداند، کار خبر را ادامه نداده است. او برای تشکر کردن از بقیه، تنها یک جمله بلد است: «ایشاالله تو شادیهاتون جبران کنم.»
2
اکنون نرم و آهسته به سراغ «چینی نازک تنهایی» میرعلی میرویم البته اگر خندههای سردبیر اجازه بدهد. میرعلی طجوزی مدیر بخش فنی روزنامه است، یک جهان وطنی واقعی. اگر جویای ریشهاش باشید به حمدالله از تمام اقوام ایرانی، قطعهای به ارث برده است. این سید بزرگوار، وظیفه نظارت بر بخشهای مختلف فنی را بر عهده دارد. او از بچههای قدیمی روزنامه است که کار در تحریریه را نیز تجربه کرده است. علی، شیفته موسیقی سنتی و نوازنده دف است. صف مشتاقان دریافت عیدی از سید در مناسبتهای ویژه دیدنی است.
۳
بخشی از فضای فنی روزنامه نیز به گروه اخبار آنلاین روزنامه اختصاص یافته است. دبیری این گروه بر عهده زهرا واعظ خبرنگار باسابقه و قدیمی روزنامه است که تسلط او بر منابع خبری، مثال زدنی است. «حاجخانم» ابهت خاصی دارد، اگرچه بسیار مهربان است، مادر مهربان «سالینا»ی نازنین. مریم سلطانزاده، فاطمه نظیفی، زهره کاهه و کیمیا شالباف دیگر خبرنگاران این بخش روزنامه هستند.
4
۵
طبقه سوم روزنامه محل استقرار گروه بنگاهها، ویژهنامهها و سازمان آگهیها است. این طبقه، بخش اصلی تامینکننده منابع مالی روزنامه به شمار میرود.
گروه بنگاهها وظیفه برقراری ارتباط شرکتها، موسسات، نهادها و بنگاههای اقتصادی کشور با دنیای اقتصاد را بر عهده دارد. انعکاس اخبار فعالیت و عملکرد شرکتها بخشی از کار خبرنگاران این گروه را تشکیل میدهد. عنایت داشته باشید که مهتاب رحمتعلی قدیمیترین خبرنگار این گروه است. او از بچههای قدیمی روزنامه است و پیش از این کار در گروههای دیگر تحریریه را نیز تجربه کرده است. او کارشناس ارشد ارتباطات است و تسلط خوبی بر حوزه کاری خود دارد. مهربان، دلسوز و دوستداشتنی. البته باید مواظب باشی عصبانی نشود وگرنه حسابت پاک است. او علاوه بر مهارتهای کاری، از مهارتهای زندگی نیز به طور کامل برخوردار است. عاشق خانه و خانواده است و کوهنوردی را به هر تفریح دیگر ترجیح میدهد. زهرا مجتهد، خبرنگار دیگر گروه بنگاههاست که در کنار رحمتعلی، کار اطلاعرسانی و پوشش اخبار شرکتهای بورسی و فرابورسی را برعهده دارد. اعتماد به نفس او کم کم دارد مراحل نهایی را طی میکند و همین طور اگر پیش برود میتوان امیدوار بود کاری کند کارستان. ریشه جنوبیاش از او فردی خونگرم ساخته اگرچه در پیوند با شمالیها کمی تا قسمتی ابری همراه با بارش پراکنده شده است.
میرسیم به حمید اسلامی منوچهری، یکی از ستونهای استوار این بخش که بانکها و موسسات مالی و اعتباری کشور، اطلاعرسانی خود را مدیون او هستند. از مردان پرتلاش دنیای اقتصاد و از سرمایههای غیرقابل تکرار این روزنامه. با لیلا اکبرپور تقریبا همه آشنا هستند؛ خبرنگار حوزه بیمه که چند سال متوالی به عنوان خبرنگار برتر این حوزه برگزیده شده و از او تقدیر به عمل آمده است. چند ماهی است مادر یک دختر نازنین شده؛ اما وظیفه مادری خللی در کارش ایجاد نکرده است. فریبا بهادری در این حوزه یار و همکار اکبرپور است که به علت یواشکی بودن بیش از حد، اطلاعات دیگری از او نداریم. آزاده حسینی و زهرا مسافر خبرنگاران حوزه صنعت فولاد کشور و هر دو بچههای خوش اخلاق و مهربانی هستند که در گروه بنگاهها فعالیت میکنند. حسینی آنقدر پرانرژی است که آدم فکر میکند حداقل ده سال از شناسنامهاش جوانتر باشد. او مادر «آنیا» است که هنگام ورودش به روزنامه، همه طبقات روزنامه از شیطنت او به لرزه در میآیند. مسافر، بچه دیار زیبای گیلان است و مثل همه همشهریانش، مهماننواز، دستپختش معرکه است و از «میرزاقاسمی»اش اصلا نمیتوان گذشت. دبیری گروه بنگاهها بر عهده
مسعود سیفیعلاء است که از قدیمیها و پیشکسوتان مطبوعات کشور است. سیفی علاء کم کم دارد بازنشسته میشود و بچههای روزنامه تا چند وقت دیگر از مهر و محبت او محروم میشوند.
به سراغ بخش ویژهنامهها میرویم. داریوش عباسی مدیر توانمند این بخش است که با درایت و تجربیات ارزندهای که در حوزه مطبوعات کسب کرده، این بخش از روزنامه را به جایگاه ارزندهای رسانده است. این بخش با تلاش و همکاری کارشناسان و مشاوران بازرگانی شامل حمیدرضا صفایی، مهدی اسحاقی، مجتبی معینفر، رضا دهقان، هاشم گرانفر، سعید نبیزاده، رضا بیانی، مهدی محرابی، بهناز علی پناهی، صدف حسینی و محمود طوقدار آماده و منتشر میشود. در این بخش سیما صراف، دبیر تحریریه ویژهنامهها و داوود محرابی صفحهآرا و گرافیست خوش ذوق و خوش روی ویژهنامهها نیز حضور دارند. این بخش گسترده روزنامه با تلاش زهرا بهرامی، تایپیست با تجربه و قدیمی دنیای اقتصاد و شبنم امینی مسوول دفتر ویژهنامهها تکمیل میشود. اما از همه مهمتر نقش بهاره دامغانی، مسوول هماهنگی، ارتباطات و وصول ویژهنامهها است. دامغانی از بچههای قدیمی روزنامه بوده و مدتی در بخشهای دیگر روزنامه از جمله تحریریه فعالیت داشته است. یک چهره ۱۰۰ درصد اکتیو، مهربان، شوخ و بذلهگو و چیزی شبیه «پسته دامغان». اگر چه تاکنون از کنار دامغان هم رد نشده است.
6
بخش همایشهای روزنامه با وجود اهمیت و گستردگی فعالیت، تنها 4 نفر پرسنل دارد. نگار پتکچی یوسفی کارشناس ارشد مرکز همایشها، الناز مختاری کارشناس آموزش و مهدیه سیدموسوی کارشناس امور بینالملل این بخش هستند. مرکز همایشهای دنیای اقتصاد به مدیریت محسن پروان، همه ساله، همایش کمنظیر فولاد و صنایع وابسته را در سطح کشور برگزار میکند. پروان، از بچههای شیرینسخن 33 پل است که قامتش به «منار جنبان» پهلو میزند و احتمالا کفشهای شاهعباس صفوی، اندازه پایش. بذلهگو و پر از اشعار نغز و پرمغز. حاوی مطالب فراوان در خصوص فنون مذاکره و آداب خوشتیپی. پای ثابت و ضروری اردوهای تفریحی روزنامه. همیشه به فکر نیروهای خودش و بقیه بچههای روزنامه است بهخصوص وقتی که پای پاداش در میان باشد.
۷
سری به سازمان آگهیها میزنیم، قلب تپنده مالی روزنامه.در بدو ورود چهره آشنای قدیمی و خندان بهناز جوکار، به همه خوشامد میگوید. بهناز، مدتی کانادا را تجربه کرد، اما خلی زود به این نتیجه رسید که «زمزم» خودمان بهتر است. او به اتفاق مهدی درده، مسوولیت پذیرش آگهیها را در روزنامه بر عهده دارند. این یکی خیلی نازنینه، اما خیلیها با تلفظ فامیلیاش مشکل دارند. مسوولیت آتلیه آگهیها بر عهده علی طاهری است. بچه نازنین، شوخ و بیش از حد تپل این بخش که همه خبرنگاران روزنامه، خاطرات شیرینی از همکاری با او دارند. او با همکاری رضا طباطبایی تایپیست، فرزاد ارفعی، ویراستار و مریم تاجیه طراح، آگهیهای روزنامه را آماده چاپ میکنند. سازمان آگهیها از حضور عزیزان دیگری چون لیلا حریربافان و نوشین مشهوری بچههای خوشاخلاق بخش وصول مطالبات، مریم تاجیک مسوول کنترل و نظارت، مهدیه گلچین، مسوول دفتر مدیر سازمان، وحید رحمانینژاد مسوول آگهیها و شیرین قلیپور، امور قراردادها نیز بهره میبرد. مدیریت سازمان آگهیها با پرویز بختیاری است. جوانی سرزنده و مدیری توانمند در حوزه بازرگانی. قاطع و در عین حال متواضع.
8
دنیای اقتصاد هنوز ادامه دارد و تازه به طبقه چهارم رسیده است. این طبقه شامل بخشهای توزیع، همایشها و مدیریت مالی است. بخش توزیع یکی دیگر از بخشهای مهم و گسترده دنیای اقتصاد است. در این بخش منوچهر بختیاری، چاپ ویژهنامهها، جواد بختیاری سرپرست توزیع شهرستانها، نوید صادقی سرپرست توزیع تهران، زهرا ایمانی کارمند توزیع تهران، مینا دربندی کارمند توزیع شهرستانها، شایسته نعمتینیا مسوول دفتر چاپ و توزیع، مونا حامدی سرپرست مشترکین، شیوا رخشانی مسوول اشتراک پیدیاف روزنامه، نرگس غفاری کارمند امور اشتراک، حسن صاحبخلق بازرس توزیع تهران، قدیر قدری مسوول شب توزیع، هانی شمس محمدی و علی زارع ناظران چاپ فعالیت میکنند. در کنار این عزیزان، 19 مسوول خط توزیع مناطق نیز در زمانی که همه در حال استراحت هستند، به فعالیت در مناطق مختلف تهران مشغول هستند.این تلاشگران عبارتند از: غلامرضا رحمانی، داود روخ، عباس اکبری، غلامرضا بهلولی، موسی حاجیحسن، حسن صفرخانی، پیمان مرادپور، حسن کریمی خانقشلاقی، حسین کریمی خانقشلاقی، رسول صوری، هانی عابدینزاده، جابر عباسی، مهدی عبدی، رضا کریمی راهجردی، کاظم قهرمانی، یعقوب شهبازی، علی نوروزی، فرهاد فاتح و محسن رشیدی. مدیریت توانمند بخش توزیع، حسین حسینزاده است و با هماهنگی این چهره تلاشگر و پرسنل زیرمجموعهاش، خوانندگان عزیز دنیای اقتصاد میتوانند هر بامداد، دنیای اقتصاد را از نظر بگذرانند.
۹
مسوولیت دبیرخانه روزنامه بر عهده مینا اخوان است و با همکاری مهدی پورمعمار کارشناس امور اداری، به مسائل اداری و پرسنلی بچهها میپردازند. مدیریت پشتیبانی روزنامه با سمیرا بختیاری و مهدی پزشکان است. پزشکان از جمله بچههای سرزنده و خوشاخلاق دنیای اقتصاد است و پروان درباره او معتقد است، حسابی از جانب پدرخانم، شانس آورده است. آنها با همکاری حسین بختیاری سرپرست پشتیبانی و خدمات و نصیر پیشرویان مسوول خدمات، این بخش را هدایت میکنند. حاجحسین، انصافا نیروی زحمتکشی است که از نخستین روزهای دنیای اقتصاد، با روزنامه همراه بوده و شبانهروز فعالیت کرده است. خندان، دوستداشتنی و سرشار از اساماس. در بخش خدمات، علی افشاری، عبدالرحمان سنایی، نادر مظلومی، مرتضی اسماعیلی، مهدی غلامپور، باقر وکیلزاده و رضا باباپور فعالیت میکنند. محمد نصیری، رضا عباسی، مجتبی قربانزاده و فرهاد احمدی تحصیلداران زحمتکش روزنامه هستند و آقایان داود راغزاده، عقیل قنبری، حسین بختیاری، رضا صالحزاده، مجتبی واموسی، محمد صدیقی، علیرضا حبیبی، مهدی موسیوند، محمد قلعهبانی و محمدرضا امیری فراهانی پرسنل انتظامات روزنامه هستند.
0
معاونت مالی روزنامه بر عهده محمود نانگیر است. او از همکاری محمدعلی پورعابدین رییس حسابداری، حسین محمدی، ساره منصوریان، مونس روستایی، زهرا هاشمی، اکرم صفاری، فرزانه اسماعیلی، علیرضا آقایی، هادی انصاری و محسن عیوضزاده، کارشناسان این بخش بهرهمند است. در این بین سعید کریمی، مسوول پیگیری، حمیدرضا آب جام رییس حسابداری مدیریت و تهمینه آجورلو مسوول دفتر مالی نیز حضور دارند. مونس روستایی از چهرههای فعال و قدیمی این بخش روزنامه است که خاطرات پیگیریهای مداوم او زبانزد همه بچههای تحریریه است. دختری پرانرژی که از پشت عینک فریم درشت خودش، به غیر از ارقام مالی، همه را به سرزندگی دعوت میکند. طرفدار پروپاقرص فیلم سینمایی «در آرزوی ازدواج».
۱
اما از همه اینها که بگذریم، در گوشهای ساکت و آرام از دنیای اقتصاد مردی در حال فعالیت است که کمتر از او نامی به میان میآید. یک چهره ماندگار مطبوعاتی که جوانی و سلامتی خود را در راه اعتلای مطبوعات کشور نهاد و اکنون دبیری تحریریه دنیای اقتصاد را بر عهده دارد. او کسی نیست جز «فرهت فردنیا». کار او بازبینی صفحات روزنامه قبل از چاپ است. بسیاری از خبرنگاران مطبوعات کشور زمانی شاگرد او بودهاند و از او بسیار آموختهاند. او سالها حرص اشتباهات و بیدقتی برخی خبرنگاران را خورده و اکنون دیگر توانی برای این کار ندارد. او در این کار از همکاری یحیی حسینآبادی نیز بهرهمند میشود که ویراستاری صفحات دنیای اقتصاد را انجام میدهد.
2
امیدوارم زیادی خسته نشده باشید، اما هنوز چند نفر دیگر باقی ماندهاند. ساناز حسامی، فاطمه هاشمی و مریم فتاحی پرسنل خوب انتشارات و کتابفروشی دنیای اقتصاد هستند که با مدیریت محمود صدری از پیشکسوتان مطبوعات اداره میشود.
۳
و سرانجام طبقه پنجم روزنامه که به مدیریت روابط عمومی، مدیریت پشتیبانی و دبیرخانه و مدیرمسوول اختصاص دارد. منصور نمایشی مدیر توانمند روابط عمومی دنیای اقتصاد و یکی از ارکان جداییناپذیر این روزنامه است. شرح تواناییها و خصوصیات ویژه این مرد در این مقال امکانپذیر نیست و قلم نگارنده نیز از شرح آن عاجز است، اما به قول شاعر:
«آب دریا را اگر نتوان کشید/ هم به قدر تشنگی باید چشید»
شاداب، سرزنده، مرتب و منظم، شیرینزبان و عاشق ماهیگیری. او با همکاری آناهیتا عبداللهی مدیریت این بخش از روزنامه را بر عهده دارند. حضور روزنامه در نمایشگاه مطبوعات و نمایشگاههای مرتبط دیگر، برپایی جشنها، مهیا کردن سفرهای تفریحی پرسنل روزنامه و بسیاری دیگر از موارد در زمره تلاش این دو عزیز قرار میگیرد.
دفتر مدیرمسوول نیز توسط خانم امیری اداره میشود که او نیز در امر تدارکات از زحمات جعفر پورحسن، بهره میگیرد.
4
مرکز تحقیقات دنیای اقتصاد توسط دکتر موسی غنینژاد اداره میشود و پویا جبل عاملی نیز اخیرا به این مرکز پیوسته است آذری زبان دوستداشتنی که با یک اصفهانی جوان تندوتیز بخش تحلیلی و پژوهشی را هدایت میکند. پویا با این که به انگلستان رفت اما لهجه اصفهانیاش تغییری نکرد تا ثابت شود لهجه قابل اصلاح نیست. البته دکتر غنینژاد هم بعد از سالها زندگی در فرانسه هنوز به لهجه آذری وفادار مانده است.
۵
و سرانجام علیرضا بختیاری، مدیرمسوول روزنامه دنیای اقتصاد.مردی که یک دهه قبل تقریبا با دست خالی و با تکیه برنیروی انسانی، این روزنامه را بنیان نهاد. روزنامهای که اکنون به تاثیرگذارترین رسانه اقتصادی تبدیل شدهاست.
۶
ارسال نظر