سکه پس از ۶ روز افت کرد
سرعتگیر قیمتی در بازار ارز
در دومین روز هفته، عرضه ارز از آنجا موثر واقع شد که در روز شنبه حجم ارز موجود در بازار کم بود و همین عامل تا حد زیادی به رشد قیمت کمک کرده بود.
در دومین روز هفته، عرضه ارز از آنجا موثر واقع شد که در روز شنبه حجم ارز موجود در بازار کم بود و همین عامل تا حد زیادی به رشد قیمت کمک کرده بود. افزایش عرضه موجب شد که بازیگران غیررسمی بازار نیز خریدهای خود را تحویل نگیرند و در قبال آن مقداری ضرر را نیز تقبل کنند. در نتیجه، کاهش تسویههای ارزی آتی نیز تا حدی در کاهش قیمت موثر بود. با وجود کاهش قیمتی روز گذشته، آنچه در بازار وجود دارد، توجه بیشتر معاملهگران به اخبار منفی است. برخی از فعالان اعتقاد دارند، این موضوع بهواسطه حساسیت ذاتی بازار به این گونه اخبار است، حال آنکه گروه دیگری اعتقاد دارند بازار برای افزایش بیشتر تنها بهدنبال بهانه میگردد. روز گذشته همسو با کاهش دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت و با هزار تومان افت به قیمت ۹۶۱ هزار تومان رسید. این اولین افت سکه در ۶ روز گذشته بود. دلار که روز شنبه به بالاترین قیمت خود در ۳ سال گذشته رسیده بود، در ابتدای روز یکشنبه مقداری افزایش قیمت را تجربه کرد، اما نهایتا از سقف قیمتی روزانه پایین آمد تا روند رو به رشد آن متوقف شود.
در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز، معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۳۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. مدت کمی از شروع معاملات نگذشته بود که این ارز تا قیمت ۳ هزار و ۷۳۴ تومان نیز بالا رفت. پس از رسیدن دلار به این سطح قیمتی، به یکباره فروش ارز شدت گرفت و روند کاهشی آغاز شد؛ بهطوریکه تا ساعت ۳ بعدازظهر قیمت دلار تا ۳ هزار و ۷۲۰ تومان نیز پایین آمد. قیمت یاد شده ۵ تومان کمتر از قیمت روز شنبه بود که اولین کاهش دلار از ۱۶ دی را رقم زد. در دومین روز هفته، تحرکات معاملهگران کمتر از روز شنبه بود و فریادهای آنها کمتر به گوش میرسید. به گفته فعالان، برگشت قیمت دلار از سقف قیمتی، احتیاط معاملهگران در خرید ارز را بالا برده بود. به گفته حاضران در بازار، معاملهگران پس از اینکه دلار به بالاترین قیمت ۳ ساله اخیر خود رسید، احساس کردند که امکان دارد حساسیت در بازار افزایش یابد، بنابراین تصمیم گرفتند کمی عقبنشینی کنند و منتظر فرصت دیگری برای نوسانگیری باشند. عامل مهمتری نیز که در این عقبنشینی موثر بود، افزایش عرضه ارز از سوی برخی صرافیهای بانکها بود. به گفته فعالان، از صبح روز یکشنبه میزان عرضه این صرافیها بالا رفته بود تا حجم ارز نقدی بازار کمکم افزایش یابد. یکشنبه نرخ حواله درهم نیز رشد خاصی را تجربه نکرد تا قیمت دلار نیز از این جهت تحریک نشود.
ارسال نظر