حرکت شاخص بازار ارز به سوی مرز ۳۳۰۰ تومان
اولین هفته افزایشی دلار در یک ماه
گروه بازار پول: در هفته گذشته مسیر قیمتی دلار تغییر کرد تا این ارز اولین افزایش هفتگی خود را در یک ماه گذشته تجربه کند. شاخص بازار ارز که در روزهای ابتدایی هفته در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، در روزهای انتهایی در مسیر افزایشی قرار گرفت و نهایتا روز پنجشنبه با ۸ تومان افزایش نسبت به روز چهارشنبه به قیمت ۳۲۹۵ تومان رسید. فعالان بازار ارز معکوس شدن مسیر حرکتی دلار را به «تغییر جزئی زاویه دید معاملهگران»، «افزایش تحرکات بازیگران آتی» و «رشد قیمت درهم» مرتبط میدانند. افزایش ۸ تومانی دلار، قیمت تمام سکه بهار آزادی را در روزی که دامنه نوسانات طلای جهانی محدود بود، تحتتاثیر قرار داد تا این کالای گرانبها با ۴ هزار تومان رشد به قیمت۹۱۲ هزار تومان برسد و تغییرات هفتگی آن صفر شود.
گروه بازار پول: در هفته گذشته مسیر قیمتی دلار تغییر کرد تا این ارز اولین افزایش هفتگی خود را در یک ماه گذشته تجربه کند. شاخص بازار ارز که در روزهای ابتدایی هفته در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، در روزهای انتهایی در مسیر افزایشی قرار گرفت و نهایتا روز پنجشنبه با ۸ تومان افزایش نسبت به روز چهارشنبه به قیمت ۳۲۹۵ تومان رسید. فعالان بازار ارز معکوس شدن مسیر حرکتی دلار را به «تغییر جزئی زاویه دید معاملهگران»، «افزایش تحرکات بازیگران آتی» و «رشد قیمت درهم» مرتبط میدانند. افزایش ۸ تومانی دلار، قیمت تمام سکه بهار آزادی را در روزی که دامنه نوسانات طلای جهانی محدود بود، تحتتاثیر قرار داد تا این کالای گرانبها با ۴ هزار تومان رشد به قیمت۹۱۲ هزار تومان برسد و تغییرات هفتگی آن صفر شود.هفته گذشته فضای بازار ارز شروع و پایان متفاوتی داشت.
دلار که در ۴ روز ابتدایی هفته در مسیر کاهشی قرار داشت، در ۲روز انتهایی هفته در مسیر افزایشی قرار گرفت تا نهتنها افت ۴روزه را جبران کند، بلکه با ۵ تومان افزایش نسبت به پنجشنبه گذشته، اولین رشد هفتگی خود در یک ماه گذشته را تجربه کند؛ آخرینباری که تغییرات هفتگی دلار مثبت بود، به اولین هفته خردادماه بازمیگردد. شنبه گذشته دلار با ۱۰ تومان افت به قیمت ۳۲۸۰ تومان رسید. این روند افت در سه روز بعد ادامه یافت تا دلار در نهایت در روز سهشنبه به قیمت ۳۲۶۷ تومان برسد، رقمی که کمترین قیمت سال ۹۴ بود. جدا از کاهش قیمت درهم و کنار کشیدن شماری از معاملهگران به دلیل فضای انتظاری بازار، گروهی از فعالان، ۵ روز نوسان کاهشی را ناشی از تلاش شماری از معاملهگران غیررسمی برای کاهشی کردن قیمتها دانستند.
به اعتقاد آنها، هدف این گروه خرید ارز در قیمتهای پایینتر و کسب سود از نوسانات ایجاد شده بود. باور این گروه در روز چهارشنبه محقق شد و در پنجمین روز هفته معاملهگرانیکه احساس کرده بودند دلار به کف قیمتی خود رسیده، شروع به خرید ارز کردند تا اولین نوسان ۲۰ تومانی دلار در ۷۰ روز گذشته ثبت شود و دلار به قیمت ۳۲۸۷ تومان برسد. جدا از «کفگیری» این گروه، برخی از فعالان تغییر جزئی زاویه دید معاملهگران نسبت به عوامل برونی را دیگر عامل موثر در رشد قیمت عنوان کردند. رشد قیمتی دلار در روز پنجشنبه با ادامه تقاضای معاملهگران ارزی و تحرکات بازیگران آتی ادامه یافت تا دلار با ۸ تومان افزایش به قیمت ۳۲۹۵ تومان برسد.
به گفته شماری از فعالان، تغییر مسیر دلار پس از ۱۲ روز کاهشی تقریبا متوالی، هیجان بازار ارز در دو روز انتهایی هفته را بالا برد. حال باید دید این روند رو به رشد به ابتدای دومین هفته تیرماه سرایت خواهد کرد یا دلار مانند هفته پیش با کاهش قیمت فعالیت خود را آغاز خواهد کرد؟ در ساعاتی از روز پنجشنبه قیمت ۳۳۰۰ تومان روی تابلوی صرافیها ثبت شد، اما در ساعات انتهایی روز با فروش ارز توسط معاملهگران غیررسمی قیمت روی ۳۲۹۵ تومان قرار گرفت. برخی فعالان با توجه به این اتفاق اعتقاد دارند که دلار روز پنجشنبه به سقف قیمتی مورد انتظار معاملهگران رسید و به احتمال زیاد روز شنبه تحتتاثیر فعالیت این گروه، دلار جابهجایی قیمتی زیادی را تجربه نخواهد کرد، این در حالی است که اکثر فعالان اعتقاد دارند که با نزدیک شدن به تاریخ ۱۰ تیر، اخبار لحظهای از مذاکرات هستهای فضای بازار ارز را تحتتاثیر قرار خواهد داد.
ارسال نظر