نوسانهای دلار تکتومانی شد
کمترین قیمت سکه در ۲۰۰ روز
گروه بازار پول: روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی تحت تاثیر کاهش بهای اونس در روز جمعه و تا حدی افت ۳ تومانی دلار در روز شنبه، به کمترین قیمت خود در ۲۰۰ روز گذشته رسید. در بیست و چهارمین روز خردادماه، بهای سکه با ۴ هزار تومان افت به قیمت ۹۱۶ هزار تومان رسید که کمترین نرخ فروش آن از نخستین روز آذرماه ۹۳ بود. نوسانات جزئی قیمت دلار در روز شنبه و رسیدن آن به رقم ۳۳۱۲ تومان، یکی از عوامل افت ۴/ ۰ درصدی سکه بود؛ هرچند که عامل مهمتر چنانکه اشاره شد کاهش طلای جهانی تا نزدیک کف محدوده ۱۱۸۰ دلار در روز جمعه بود، اما به گفته فروشندگان، علاوهبر این نیروهای کاهشی، افت تقاضا نیز به رسیدن سکه به این محدوده قیمتی کمک کرده است.
گروه بازار پول: روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی تحت تاثیر کاهش بهای اونس در روز جمعه و تا حدی افت ۳ تومانی دلار در روز شنبه، به کمترین قیمت خود در ۲۰۰ روز گذشته رسید. در بیست و چهارمین روز خردادماه، بهای سکه با ۴ هزار تومان افت به قیمت ۹۱۶ هزار تومان رسید که کمترین نرخ فروش آن از نخستین روز آذرماه ۹۳ بود. نوسانات جزئی قیمت دلار در روز شنبه و رسیدن آن به رقم ۳۳۱۲ تومان، یکی از عوامل افت ۴/ ۰ درصدی سکه بود؛ هرچند که عامل مهمتر چنانکه اشاره شد کاهش طلای جهانی تا نزدیک کف محدوده ۱۱۸۰ دلار در روز جمعه بود، اما به گفته فروشندگان، علاوهبر این نیروهای کاهشی، افت تقاضا نیز به رسیدن سکه به این محدوده قیمتی کمک کرده است. روز شنبه برخلاف کاهش قیمت دلار در بازار، نرخ رسمی این ارز با ۴ تومان افزایش به ۲۹۰۵ تومان رسید.
کاهش تقاضای سکه
روز شنبه فضای بازار ارز و سکه نسبتا آرام بود، اما در چنین روز آرامی نیز یک رکورد ۲۰۰ روزه به ثبت رسید. سکه که در هفته گذشته با توجه به ریزش طلای جهانی، تا کانال ۹۲۰ هزار تومان پایین آمده بود، در اولین روز هفته جاری به کاهش خود ادامه داد و با ۴ هزار تومان افت به قیمت ۹۱۶ هزار تومان رسید. آخرین باری که نرخ فروش سکه کمتر از این مقدار بود، به تاریخ اول آذرماه سال ۹۳ بازمیگردد؛ مقطعی که این کالای گرانبها ۹۱۴ هزار تومان قیمت خورده بود. البته در آن زمان، قیمت دلار حدود ۳۲۵۰ تومان و همزمان بهای اونس کمی بیشتر از ۱۲۰۰ دلار بود، حال آنکه در حال حاضر قیمت دلار در کانال بالاتر(۳۳۰۰ تومان) حضور دارد.
با این وجود گروهی از فروشندگان جدا از کاهش دلار و اونس، ریشه دیگر کاهش قیمت را افت تقاضا عنوان کردهاند. به گفته این دسته، تقاضای مشخصی در بازار این روزهای سکه وجود ندارد و نه مردم و نه معاملهگران بزرگ تمایل چندانی به خرید ندارند تا جدا از عوامل وابسته به اونس و دلار، سکه از لحاظ تقاضا هم کشش افزایش را نداشته باشد و علامت حباب آن هم در جهت منفی قرار بگیرد؛ یعنی ارزش بازاری سکه کمتر از ارزش ذاتی آن باشد. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز شنبه ارزش ذاتی سکه ۹۲۵ هزار تومان بود و اختلافی ۹ هزار تومانی با قیمت بازار داشت. با این حال تعداد زیادی از فروشندگان نیز انتظار افت بیشتر را ندارند؛ چراکه به گفته آنها معاملهگران بزرگ تا جایی که توانایی داشته باشند در برابر ورود سکه به قیمتهای پایینتر مقاومت خواهند کرد.
شروع آرام دلار
در اولین روز هفته فضای بازار ارز مانند هفته گذشته آرام بود و دلار نوسانات چندانی نداشت. محدود بودن دامنه تغییرات به اندازهای بود که قیمت بر تابلوی مراکز رسمی فروش با یک تومان تغییر جابهجا میشد. این نوسانهای تکتومانی نهایتا قیمت دلار روز شنبه را به ۳۳۱۲ تومان رساند؛ رقمی که ۳ تومان کمتر از پنجشنبه بود. به گفته فعالان روز شنبه تقاضای مشخصی در بازار وجود نداشت و تمایل معاملهگران آتی به فروش ارز در این روز بیشتر از خرید بود، هر چند که با توجه به حجم محدود معاملات، دلار تنها در بازه کوچکی نوسان کرد.
ارسال نظر