آغاز اولین هفته کاری ۲۰۱۵ با افزایش بهای طلا
چینیها به کمک اونس آمدند
گروه بازار پول: اونس طلا نخستین هفته کاری سال ۲۰۱۵ را با رشد قیمتها آغاز کرد، اما در ادامه تحت فشار عوامل کاهشی قرار گرفت. هر اونس فلز زرد که هفته گذشته روی قیمت ۱۱۸۹ دلار ایستاده بود، صبح دوشنبه با افزایش قیمت مواجه شد. بالاترین قیمت ثبت شده تا لحظه تنظیم این گزارش ۱۲۰۲ دلار بود، گرچه اونس در ادامه فعالیت بازار از این قیمت بازگشت. روز گذشته بهای اونس طلا تا ساعت ۷ بعدازظهر به وقت تهران به ۱۱۹۸ دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز رقم خورده باشد.
گروه بازار پول: اونس طلا نخستین هفته کاری سال ۲۰۱۵ را با رشد قیمتها آغاز کرد، اما در ادامه تحت فشار عوامل کاهشی قرار گرفت. هر اونس فلز زرد که هفته گذشته روی قیمت ۱۱۸۹ دلار ایستاده بود، صبح دوشنبه با افزایش قیمت مواجه شد. بالاترین قیمت ثبت شده تا لحظه تنظیم این گزارش ۱۲۰۲ دلار بود، گرچه اونس در ادامه فعالیت بازار از این قیمت بازگشت. روز گذشته بهای اونس طلا تا ساعت ۷ بعدازظهر به وقت تهران به ۱۱۹۸ دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز رقم خورده باشد. رشد صبح دوشنبه ممکن است پایدار نباشد، اما دلایل آن مشخص است. نخستین دلیل این است که فاصله گرفتن اونس از مرز روانی برخی از معاملعهگران را به فکر «پوشش کوتاهمدت» میاندازد. مساله دوم این است که ژانویه بهطور سنتی ماه «سودگیری» در بازار فلزهای گرانبها است. سومین مساله بازار دوشنبه نیز افزایش تقاضا در چین بود که برخی از کارشناسان توجه بیشتری به آن نشان دادند. رویترز دوشنبه گزارش داد که افزایش بهای طلا با آغاز به کار جدی بازارهای جهانی فلزهای گرانبها، تحتتاثیر رشد تقاضا در چین اتفاق افتاده است. چینیها چندی دیگر سال نوی چینی را جشن میگیرند و این امر به افزایش معاملات طلا در این کشور پرجمعیت که بزرگترین واردکننده طلا نیز است، کمک میکند. البته در نخستین روز کاری هفته جدید اثر تقاضای چینیها توسط افزایش دوباره ارزش دلار محدود شد. شاخص دلار که هفته گذشته به بالاترین سطح در ۹ سال گذشته رسید، دوشنبه را نیز با افزایش آغاز کرد. رشد دلار علاوهبر شرایط خوب اقتصاد آمریکا از افت ارزهای عمده جهان نفع میبرد. دوشنبه یورو به پایینترین ارزش خود از سال ۲۰۰۶ میلادی رسید.
افزایش دلار که فشار را بر طلا تشدید میکند باعث کاهش تقاضا برای فلز زرد میشود، اما وضعیت بد اقتصاد اروپا به افزایش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن کمک میکند. البته دوشنبه بیشتر تقاضای چین بود که در جهت مخالف قدرت دلار عمل کرد.
اولین روز هفته جدید در واقع دومین روز کاری سال ۲۰۱۵ بود. بازارهای طلا روز جمعه، دوم ژانویه با نوسانهای شدید روبهرو شدند و دوشنبه را با افزایش آغاز کردند تا ابهام سال ۲۰۱۴ به سال جدید نیز منتقل شده باشد. در حالی که برخی از کارشناسان و موسسات مالی معتقدند که ثبات نسبی قیمت طلا در سال ۲۰۱۴ پس از سقوط شدید این کالا در سال ۲۰۱۳، امید به سال ۲۰۱۵ را افزایش میدهد، برخی دیگر از تحلیلگران از ادامه افت طلا در سال جدید میلادی میگویند. قیمت طلا در سال ۲۰۱۴ میلادی برای دومین سال متوالی با کاهش روبهرو شد که این مساله از سال ۱۹۹۸ میلادی بیسابقه بوده است. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی بلومبرگ، قیمت طلا پس از انتشار متن مذاکرات نشست ۱۷ دسامبر فدرال رزرو آمریکا عملکردی خوب داشت؛ چراکه مقامهای فدرال رزرو هر گونه افزایش نرخ بهره در دو نشست آتی را رد کردهاند. ادامه اجرای سیاستهای انبساطی پولی از سوی فدرال رزرو میتواند به نفع قیمت طلا باشد، ولی قیمت طلا فعلا تحتتاثیر بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا و تقویت ارزش دلار با فشار روبهرو شده است. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی رونق آمریکا و افزایش ارزش دلار در سال ۲۰۱۵ میلادی دو عامل مهمی است که میتواند موجب کاهش قیمت جهانی طلا شود. جورج گرو، تحلیلگر ارشد موسسه RBC Capital معتقد است که بهبود شرایط اقتصادی آمریکا، اوضاع بهتر بازار کار و اشتغال، کاهش نرخ تورم و افزایش شاخص سهام عوامل مهمی هستند که میتوانند موجب افزایش ارزش دلار در سال جاری شوند. رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه سوم ۲۰۱۴ میلادی به ۵ درصد رسیده که این رقم در ۱۱ سال گذشته بیسابقه بوده است. کاهش قیمت جهانی نفت نیز فشار زیادی را بر نرخ تورم و قیمت طلا در بازارهای بینالمللی وارد کرده است. البته دنیس گارتمن، تحلیلگر ارشد اقتصادی بر این باور است که جنگ ارزی تمام عیاری در بازارهای بینالمللی در حال وقوع است و این مساله میتواند به نفع قیمت طلا در سال ۲۰۱۵ میلادی باشد. گارتمن معتقد است که ادامه اجرای سیاستهای محرک پولی از سوی بانکهای مرکزی بزرگ جهان در سال ۲۰۱۵ میلادی تقاضا برای طلا را به شدت افزایش خواهد داد.
ارسال نظر