ریزش۷/۱ درصدی دلار ظرف ۶روز کاری
بیشترین افت هفتگی در هفت ماه
گروه بازار پول: روند کاهشی دلار در آخرین روز کاری هفته گذشته متوقف شد تا شاخص بازار ارز با همان نرخ چهارشنبه یعنی ۳۵۱۰ تومان به کار خود پایان دهد. ثبات قیمتی روز پنجشنبه در حالی صورت گرفت که بهای دلار در سه روز کاری پیش از آن تحت تاثیر کاهش تقاضای ارزی معامله گران با ۶۵ تومان افت مواجه شده بود. دیگر خبر روز پنجشنبه افت قیمت سکه ناشی از افت بهای جهانی اونس بود. در حالی که قیمت دلار در اولین هفته زمستان با رشد مواجه شده بود، بهای شاخص بازار ارز در دومین هفته آخرین فصل سال در مسیر کاهشی قرار گرفت و از ۳۵۷۵ تومان به ۳۵۱۰ تومان رسید تا ۷/۱ درصد افت کرده باشد.
گروه بازار پول: روند کاهشی دلار در آخرین روز کاری هفته گذشته متوقف شد تا شاخص بازار ارز با همان نرخ چهارشنبه یعنی ۳۵۱۰ تومان به کار خود پایان دهد. ثبات قیمتی روز پنجشنبه در حالی صورت گرفت که بهای دلار در سه روز کاری پیش از آن تحت تاثیر کاهش تقاضای ارزی معامله گران با ۶۵ تومان افت مواجه شده بود. دیگر خبر روز پنجشنبه افت قیمت سکه ناشی از افت بهای جهانی اونس بود. در حالی که قیمت دلار در اولین هفته زمستان با رشد مواجه شده بود، بهای شاخص بازار ارز در دومین هفته آخرین فصل سال در مسیر کاهشی قرار گرفت و از ۳۵۷۵ تومان به ۳۵۱۰ تومان رسید تا ۷/۱ درصد افت کرده باشد. آخرین باری که قیمت دلار در یک هفته با چنین کاهشی مواجه شد، هفته دوم تابستان سال جاری بود. بهای دلار در بازه زمانی ۷تا ۱۲ تیر از نرخ ۳۱۶۵ شود به نرخ ۳۱۰۵ تومان نزول کرد. شنبه روز ثبات قیمت ۳۵۷۰ تومانی دلار و یکشنبه روز افزایش اندک به قیمت ۳۵۷۵ بود. اما دوشنبه، روز شروع کاهش قیمت دلار شد. بهای دلار در این روز نسبت به روز یکشنبه ۱۰ تومان کاهش یافت و به ۳۵۶۵ تومان رسید. این کاهش در روزهای بعدی شدت گرفت. روزهای سهشنبه و چهارشنبه، ۵۵ تومان دیگر از قیمت دلار کاستند تا این ارز جهانی در بازار ایران نزدیک مرز ۳۵۰۰ تومان قرار بگیرد. گروهی از فعالان بازار «کاهش حجم تبادلات ارزی معاملهگران بزرگ» را عامل اصلی این نزول قیمتی عنوان میکنند. به گفته آنها «تعطیلی برخی بازارهای جهانی از جمله بازار دبی»، «کاهش نوسانات شاخص بازار ارز»، «عرضه ارز توسط برخی از صرافیهای بانکها» و «روند کاهشی قیمت» از جمله عوامل مهم کاهش تقاضای معاملهگران بزرگ بوده است. «لحن مثبت باراک اوباما در آخرین اعلام موضع» و «کاهش اختلاف نرخ فروش آتی دلار با نرخ فروش نقدی بین بازیگران غیررسمی» نیز مورد توجه قرار گرفتهاند. ولی جالب این بود که ثبات ابتدای هفته در آخرین روز نیز تکرار شد. دلار در آخرین روز کاری هفته روی همان قیمت چهارشنبه یعنی ۳۵۱۰ تومان ایستاد تا دومین هفته زمستان با ثبات به پایان برسد. البته اسکناس سبز آمریکایی در آخرین روز هفته گذشته، بین بازیگران غیررسمی در مقاطعی از روز با نرخهایی پایینتر از ۳۵۰۰ تومان معامله شد.
نرخ رسمی ۲۷۱۷ تومانی
بانک مرکزی در یازدهمین روز دی ماه، نرخ رسمی دلار را بیش از ۳ تومان افزایش داد. نرخ رسمی دلار روز پنجشنبه ۲۷ هزار و ۱۷۴ریال اعلام شد که افزایشی ۳۶ ریالی را نسبت به روز چهارشنبه نشان میداد. به این ترتیب نرخ رسمی دلار در هفته دوم زمستان مجموعا بیش از ۱۰ تومان بالا رفت. این در حالی است که آخرین باری که بهای نرخ رسمی با چنین افزایشی در یک هفته روبهرو شده به هفته سوم مردادماه بازمیگردد. بهنظر میرسد بانک مرکزی با کاهش نوسانات دلار در بازار آزاد، برای کاهش فاصله نرخ دلار مبادلهای با نرخ بازار، به روند تعدیل نرخ رسمی دلار سرعت داده است. در حال حاضر اختلاف نرخ رسمی با اختلاف نرخ غیررسمی در حدود ۸۰۰ تومان است.
سکه تحت تاثیر اونس
بهای سکه در دو روز اول هفته تحت تاثیر رسیدن نزدیکی اونس به مرز ۱۲۰۰ دلار با ۶۰۰۰ تومان افزایش قیمت مواجه شد، اما از روز دوشنبه در مسیر افت قرار گرفت. افت نیمه دوم هفته نیز ناشی از افت قابل توجه قیمت اونس در بازارهای جهانی بود. سکه هفته را با قیمت ۹۹۱ هزار تومان آغاز کرد و در پایان هفته به ۹۷۹ هزار تومان رسید تا در ۶ روز کاری ۱۲ هزار تومان افت کرده باشد. البته روز پنجشنبه برخی فروشندگان در برابر کاهش قیمت سکه مقاومت کردند.
ارسال نظر