بازار به همه پرسی سوئیس چه واکنشی نشان خواهد داد؟
حمله دلار به کاور طلا
گروه بازار پول: اونس طلا در آغاز هفته جدید از مرز ۱۱۹۰ دلار گذشت تا بالاترین قیمتها در دو هفته گذشته رقم خورده باشد اما در ادامه روز نوسان اونس به پایین مرز ۱۱۹۰ دلار منتقل شد. تقویت دلار فشار را روی بازار بازگردانده، اما پوشش کوتاهمدت بخشی از این فشار را خنثی کرده است. طلا پس از دو هفته افت، دو هفته رشد را به کمک دو خیز قیمتی در دو جمعه متوالی تجربه کرد تا رفتار معامله گران در این هفته با دقت بیشتری دنبال شود.
اونس که روز جمعه به قیمت ۱۱۸۸ دلار رسیده بود، روز دوشنبه تا ساعت ۷ بعدازظهر به وقت تهران به قیمت ۱۱۸۴ دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز ثبت شده باشد.
گروه بازار پول: اونس طلا در آغاز هفته جدید از مرز ۱۱۹۰ دلار گذشت تا بالاترین قیمتها در دو هفته گذشته رقم خورده باشد اما در ادامه روز نوسان اونس به پایین مرز ۱۱۹۰ دلار منتقل شد. تقویت دلار فشار را روی بازار بازگردانده، اما پوشش کوتاهمدت بخشی از این فشار را خنثی کرده است. طلا پس از دو هفته افت، دو هفته رشد را به کمک دو خیز قیمتی در دو جمعه متوالی تجربه کرد تا رفتار معامله گران در این هفته با دقت بیشتری دنبال شود.
اونس که روز جمعه به قیمت ۱۱۸۸ دلار رسیده بود، روز دوشنبه تا ساعت ۷ بعدازظهر به وقت تهران به قیمت ۱۱۸۴ دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز ثبت شده باشد. خیز روز جمعه تحت تاثیر کاهش ارزش دلار بود، اما تقویت دوباره دلار در آغاز هفته جدید، فشار را روی بازار طلا بازگرداند. شاخص دلار روز دوشنبه تا لحظه تنظیم این گزارش به ۷۰/۸۷ رسید. (شاخص آنی دلار را از امروز میتوانید علاوهبر گزارش بازارهای جهانی، در جدول نرخهای برابری همین صفحه نیز مشاهده کنید.) ادامه روند صعودی ارزش دلار در بازارهای جهانی تاثیر زیادی بر افت قیمت طلا در هفتههای گذشته داشته تا رکود اقتصادی ژاپن و کاهش ارزش ین هم نقش مهمی در رقم خوردن این روند داشته باشد. پس از شکسته شدن سطح حمایتی ۱۱۸۰ دلاری در روزهای گذشته تقاضای فیزیکی با افزایش نسبی روبهرو شد و این مساله قیمتها را بالا برد.
حالا اگر اونس دوباره به زیر این مرز سقوط کند، میتوان باز هم در انتظار سقوط اونس به محدوده ۱۱۳۰ دلار بود. تفاوتی که هماکنون در مورد گذر از این مرز وجود دارد این است که قبلا صحبت از احتمال افت بیشتر اونس به نزدیکی مرز ۱۰۰۰ دلار جدی تر بود، اما حالا با بازگشت اونس از مرز ۱۱۳۰ دلار صحبت از کف بودن قیمت ۱۱۰۰ دلار در شرایط حاضر است. البته در مورد روند بلندمدت همچنان صحبت از ادامه افت طلا است.
وضعیت بازار در حالی در آغاز هفته کاری این گونه است که در روزهای پیش رو دادههای اقتصادی مهمی از ایالاتمتحده و دیگر اقتصادهای عمده جهان منتشر خواهد شد. آمار بزرگترین اقتصاد جهان به همراه صورت جلسه نشستهای پیشین کمیته بازار آزاد فدرال رزرو از مهمترین اطلاعات مورد توجه هستند. این دادهها مستقیم یا غیرمستقیم، با تاثیر بر ارزش دلار آمریکا، روی بازار کالاهای اساسی و از جمله بازار فلزهای گرانبها اثرگذار هستند.
پیامدهای رایگیری طلایی
در کنار ارزش دلار و البته بهای نفت خام که هفتهها است بازار طلا را گرفتار خود کرده، چند روزی است که همه پرسی سوئیس درباره مسائل وابسته به ذخایر طلای این کشور هم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. استن شامو، استراتژیست بازار در IG Markets میگوید که انتظار دارد با آماده شدن سرمایهگذاران برای همه پرسی سوئیس که در روز ۳۰ نوامبر برگزار خواهد شد، بازار حرکت محتاطانه تری
داشته باشد. او میگوید: «همه پرسی سوئیس برای طلا رویداد مهمی است و من فکر میکنم روند طلا تا زمان معلوم شدن نتایج این رایگیری خنثی باشد.»
در پایان نوامبر، شهروندان سوئیس در یک همه پرسی درباره افزایش ذخایر طلای این کشور به میزان ۲۰ درصد کل ذخایر خارجی رای خواهند داد. همچنین درباره اینکه این ذخایر آیا هرگز نباید فروخته شود و اینکه آیا تمام ذخایر فلزهای گرانبها باید در داخل کشور نگهداری شود، از مردم سوال پرسیده خواهد شد. برخی از کارشناسان معتقدند که با رای «آری» به سوالات این همه پرسی، بانک مرکزی سوئیس ظرف ۵ سال
۱۵۰۰ تن مکعب طلا خواهد خرید تا ذخایر خود را افزایش داده باشد. این رفتار تقاضا برای طلا را افزایش خواهد داد، اما اثر تقویت دلار را نیز باید در نظر داشت.
تحولات جنوب شرق آسیا
بیشتر کارشناسان بر این باورند که با توجه به ادامه احیای اقتصاد آمریکا و همچنین چالشهای پیش روی اقتصادهای عمده جهان، دلار قوی خواهد ماند. علاوهبر اروپا که دوباره در آستانه رکود است، اقتصاد ژاپن هم با مشکلات بزرگی مواجه شده است. آخرین آمار رشد اقتصادی این کشور نشان میدهد که تولید ناخالص ملی ژاپن در سه ماه سوم ۶/۱ درصد رشد داشته که کمتر از انتظارها بوده است. به باور کارشناسان اقتصاد ژاپن هماکنون به رکود بازگشته است. بازگشت رکود حدود دو سال پس از به قدرت رسیدن شینزو آبه، نخست وزیر این کشور موقعیت سیاسی او را به خطر انداخته است. این وضعیت روز دوشنبه ین را دوباره مقابل دلار به پایینترین ارزش در ۷ سال گذشته رساند. شاخص بازار سهام نیکی هم دوشنبه ۳ درصد سقوط کرد. دیگر خبر دوشنبه در بازارهای سهام وقوع اولین افت روزانه شاخص بازار سهام هنگ کنگ پس از ۶ روز و همزمان با ممکن شدن خرید سهام از بورس شانگهای در این بازار بود. مقامهای چینی به مزایای همکاری بازارهای سهام هنگکنگ و شانگهای امید بستهاند.
ارسال نظر