آینده سیاست پولی آمریکا ساعت ۲۲:۳۰ چهارشنبه مشخص شد
ساعت سعد یا نحس طلا
گروه بازار پول: طلا در آستانه انتشار بیانیه مهم کمیته بازار آزاد فدرال رزرو به نوسان در محدوده ۱۲۲۰ دلار ادامه داد. بهای اونس فلز زرد که هفته گذشته روی عدد ۱۲۳۱ دلار ایستاده بود، روز دوشنبه به ۱۲۲۵ دلار رسید و بعد روز سهشنبه، رقم ۱۲۲۴ دلار را ثبت کرد. چهارشنبه تا ساعت ۱۶ به وقت تهران، اونس طلا با قیمت ۱۲۲۷ دلار معامله شد و تا ساعت ۱۹ به ۱۲۲۴ دلار رسید. گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید، احتمالا قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز ثبت شده است. چهارشنبهشب بیانیه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو منتشر شد که تمام بازارهای مالی ازجمله بازار فلزات گرانبها در انتظار آن بودند.
گروه بازار پول: طلا در آستانه انتشار بیانیه مهم کمیته بازار آزاد فدرال رزرو به نوسان در محدوده ۱۲۲۰ دلار ادامه داد. بهای اونس فلز زرد که هفته گذشته روی عدد ۱۲۳۱ دلار ایستاده بود، روز دوشنبه به ۱۲۲۵ دلار رسید و بعد روز سهشنبه، رقم ۱۲۲۴ دلار را ثبت کرد. چهارشنبه تا ساعت ۱۶ به وقت تهران، اونس طلا با قیمت ۱۲۲۷ دلار معامله شد و تا ساعت ۱۹ به ۱۲۲۴ دلار رسید.گرچه هماکنون که شما این خبر را میخوانید، احتمالا قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز ثبت شده است. چهارشنبهشب بیانیه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو منتشر شد که تمام بازارهای مالی ازجمله بازار فلزات گرانبها در انتظار آن بودند. پس از آن نیز جنت یلن، رئیس بانک مرکزی آمریکا در کنفرانسی خبری، آخرین مواضع خود را اعلام کرد. پوشش جزئیات بیانیه و سخنرانی خانم یلن در این گزارش به دلیل آنکه در آخرین ساعتهای روز چهارشنبه ایراد شد، ممکن نبود؛ اما اثر اعلام نتایج نشست دو روزه فدرال رزرو را روی بازار طلا در شماره روز شنبه «دنیای اقتصاد» به تفصیل تحلیل خواهیم کرد.
نشست روزهای سهشنبه و چهارشنبه مهمترین خبر اقتصادی ماه جاری میلادی بود، اما این هفته کاری به یک دلیل دیگر نیز اهمیت دارد و آن اینکه پایان هفته با پایان ماه اکتبر منطبق شده است. قیمت نهایی روز جمعه به این ترتیب از اهمیت بیشتری برخوردار است، بهخصوص آنکه اثر بیانیه فدرال رزرو نیز تا آن زمان مشخص شده است. در واقع طلا در روزهای پیش از انتشار بیانیه در بیشتر مقاطع با کاهش روبهرو شد در حالی که بهای اونس در روز دوشنبه با ۶ دلار افت روبهرو شده بود، روز سهشنبه تنها ۲ دلار رشد را تجربه کرد.
ثبات روز سهشنبه عمدتا ناشی از خنثیشدن افزایش فشار فروش فنی توسط تضعیف شاخص دلار بود. تضعیف شاخص دلار در روز سهشنبه به رشد ارزش طلا کمک کرد. صبح سهشنبه به وقت نیویورک، انتشار آمار میزان سفارش کالاهای بادوام آمریکا بهای طلا را بالا برد. میزان این سفارشها در ماه سپتامبر۳/۱ درصد افت داشته، در حالی که انتظار میرفت افت نیم درصدی ثبت شده باشد.
با این همه رشد طلا در ادامه روز پایدار نماند. فشار فروشندگان فنی و انتظار برای اعلام نتایج نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو قیمتها را پایین آورد تا درنهایت کاهش ارزش دلار رشد اندکی را برای طلا رقم بزند.
چند هفتهای است که در کنار دلار بهای نفت خام نیز به عامل مهمی در بازار تبدیل شده است. سهشنبه شاخص نایمکس نیز تقریبا ثابت ماند تا به ثبات نسبی طلا کمک کرده باشد.
ثبات روز سهشنبه، روز چهارشنبه ادامه پیدا نکرد. روز گذشته بهای اونس تا زمان نوشته شدن این گزارش، به قیمت ۱۲۲۴ دلار رسید، اما با انتشار بیانیه فدرال رزرو در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران، روند بازار ممکن است تغییر کرده باشد. چهارشنبه سرمایهگذاران بینالمللی منتظر اعلام نتایج نشست دو روزه فدرال رزرو آمریکا و روشن شدن وضعیت محرک پولی و نرخ بهره در ماههای آینده بودند.
اگر فدرال رزرو آمریکا تصمیم گرفته باشد که اجرای محرک پولی را به طور کامل متوقف کند و نرخ بهره را زودتر از موعد افزایش دهد، این مساله موجب افزایش ارزش دلار و سقوط قیمت طلا خواهد شد. اگر توقف
«تسهیل کمی» موکول به نشست بعدی شود، فلز زرد ممکن است کمی تقویت شود.
با این همه تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو به احتمال زیاد، اجرای محرک پولی را متوقف کرده؛ ولی هنوز تمایلی برای افزایش نرخ بهره ندارد. پایین نگه داشتن نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا به نفع قیمت جهانی طلا خواهد بود.
این در حالی است که انتشار آمارهای مربوط به کاهش فروش کالاهای بادوام در آمریکا در ماه سپتامبر نگرانیها را درخصوص وضعیت اقتصادی این کشور افزایش داده است. بیشتر آمار اقتصادی منتشرشده از بزرگترین اقتصاد جهان در ماههای گذشته خوب بوده، اما آمار بدی مانند آمار روز سهشنبه کارشناسان اقتصادی را سردرگم کرده است. ال وی جیه، تحلیلگر ارشد موسسه Cinda Futures تاکید میکند که انتشار آمارهای ضد و نقیض در آمریکا در آستانه اعلام نتایج نشست فدرال رزرو مانع از حضور فعال سرمایهگذاران بینالمللی در بازار طلا شده است.
او میگوید: انتشار آمارهای ضد و نقیض درخصوص وضعیت اقتصادی آمریکا، بسیاری از سرمایهگذاران را سردرگم کرده است. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که واردات طلای چین از هنگ کنگ به بالاترین سطح خود در ماههای اخیر رسیده است. تقاضای فیزیکی همچنان رو به افزایش است و این مساله تاحدی موجب تقویت قیمت طلا شده است.
اما چهارشنبه وضعیت دیگر بازارها متفاوت بود. در بازارهای جهانی ارز مهمترین خبر ثبات دلار بود. حس معاملهگران بازار ارز این بوده که هشدارهایی در بیانیه فدرال رزرو وجود خواهد داشت، اما شاخصهای بازارهای سهام در این روز با رشد مواجه شدند؛ چراکه تصورها بر این است که نرخ بهره ایالاتمتحده در آینده نزدیک بالا نخواهد رفت.
ارسال نظر