دنیای اقتصاد: روز گذشته دلار برای اولین بار پس از ۴۰ روز نرخ روز قبل خود را حفظ کرد و شدت نوسان‌های آن نیز محدود به یک تا دو تومان بود. در روزهای اخیر، روند نوسانی پیشین دلار متعادل شده و محدوده تغییرات نیز در هفته جاری بین ۳۲۴۰ تا ۳۲۴۵ تومان بوده است. با آرام شدن فضای بازار و اخبار اثرگذار، دلار نیز این روزها وضعیت باثباتی را تجربه می‌کند. دیروز قیمت سکه نیز تحت‌تاثیر رشد اونس، به یک کانال بالاتر صعود کرد و وارد کانال ۹۴۰ هزار تومان شد. گروه بازار پول: دیروز قیمت دلار در بازار پس از ۴۰ روز نوسان‌های مثبت و منفی، وضعیت بدون نوسانی را سپری کرد تا بهای این ارز در سطح نرخ روز سه‌شنبه ساکن بماند. اما قیمت سکه تحت‌تاثیر رشد اخیر نرخ اونس، به یک کانال بالاتر صعود کرد و با ۵ هزار تومان افزایش از کانال ۹۳۰ هزار تومان به کانال ۹۴۰ هزار تومانی وارد شد. بانک مرکزی نیز برای سومین روز متوالی نرخ رسمی دلار را یک ریال کاهش داد.

دومین روز افزایشی سکه

روز چهارشنبه هر سکه بهار آزادی به بهای ۹۴۰ هزار تومان در بازار معامله شد که افزایشی ۵ هزار تومانی در مقایسه با روز پیشین داشت. این جهش قیمتی در حالی صورت گرفته که قیمت سکه در ۲۵ روز گذشته پایین‌تر از ۹۴۰ هزار تومان و عمدتا در دو کانال ۹۲۰ هزار تومان و ۹۳۰ هزار تومان قرار داشت. بهای سکه در روزهای اخیر بیشتر تحت‌تاثیر اونس جهانی بوده و شاخص بازار ارز به دلیل نوسانات محدود تاثیر چندانی بر قیمت سکه نداشته است. بهای اونس که در روز جمعه به زیرمرز روانی ۱۲۰۰ دلار سقوط کرده بود، در هفته جاری با ۵/۲ درصد افزایش به ۱۲۱۷ دلار رسید و قیمت سکه به تبع آن در بازارهای داخلی در دو روز گذشته حدود ۴/۱ درصد و ۱۳ هزار تومان افزایش پیدا کرد. این در حالی است که «ارزش ذاتی» این فلز همچنان با «بهای بازاری» سکه اختلاف دارد و مطابق روال یک هفته اخیر قیمت سکه «حباب مثبت» داشته است. محاسبات «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد روز گذشته ارزش ذاتی سکه ۹۳۵ هزار تومان بود و اختلافی ۵ هزار تومانی با نرخ بازار داشت. با این حال در روزهای اخیر کمی از حباب مثبت قیمتی سکه کاسته شده و از ۱۶ هزار تومان در ابتدای هفته به ۵ هزار تومان رسیده است. البته روز گذشته بین فروشندگان درباره نرخ فروش سکه توافق چندانی وجود نداشت ولی در مجموع، کف قیمت سکه در بازار ۹۳۸ هزار تومان و سقف قیمتی حدود ۹۴۰ هزار تومان بود که نرخ غالب بازار نیز در همین سطح ۹۴۰ هزار تومان قرار داشت.

ثبات قیمتی پس از ۴۰ روز

روز چهارشنبه دلار، نرخ روز سه‌شنبه خود را حفظ کرد. در این روز دلار معاملات خود را با ۳۲۴۵ تومان آغاز کرد. به این ترتیب قیمت این ارز در شروع بازار نیز با نرخ روز سه‌شنبه تفاوتی نداشت. در ادامه بهای این ارز تنها با نوسانات یک یا دو تومانی مواجه شد و سرانجام در ساعات انتهایی بازار شاخص بازار ارز با همان نرخ ۳۲۴۵ تومان به کار خود پایان داد. به این ترتیب دلار پس از گذشت حدود ۴۰ روز نوسانی را نسبت به روز قبل تجربه نکرد و نرخ روز گذشته خود را حفظ کرد. آخرین بار دلار در روز ۵ شهریورماه قیمت روز قبل خود را حفظ کرده بود، اما پس از این تاریخ نرخ دلار بازار همواره نسبت به روز قبل خود با تغییراتی مواجه بوده است. با کاهش نوسانات دلار از ابتدای هفته جاری دیروز قیمت این ارز در سطح قیمت روز سه‌شنبه باقی ماند و شدت نوسان‌های آن نیز کاملا محدود شد. بهای دلار از ابتدای هفته جاری بین دو نرخ ۳۲۴۰ تومان و ۳۲۴۵ تومان قرار داشته است. به این ترتیب دلالانی که در هفته‌های گذشته از طریق نوسانات روزمره کسب سود می‌کردند، از نوسانات محدود این روزهای دلار ناراضی هستند. این در حالی است که عده‌ای از تحلیلگران بازار عنوان می‌کنند با آغاز بازگشت زائران از امروز (پنج‌شنبه) و بازگشت بخشی از ارز آنها، عامل دیگری برای حفظ ثبات بازار اضافه خواهد شد. همچنین روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را ۲۶ هزار و ۶۷۵ ریال اعلام کرد که کاهشی یک ریالی نسبت به روز سه‌شنبه داشت. به این ترتیب بانک مرکزی برای سومین روز متوالی نرخ رسمی دلار را کاهش داد.

افزایش نرخ خرید فعالان غیررسمی

روز گذشته نرخ خرید دلالان بار دیگر از نرخ خرید صرافی‌ها فاصله گرفت، درحالی‌که روز سه‌شنبه اختلاف نرخ خرید بین فعالان رسمی و غیر‌رسمی به حدود ۵ تومان رسیده بود، روز گذشته نرخ خرید فعالان غیررسمی کمی بالا رفت. روز چهارشنبه در حالی‌که در برخی ساعات، نرخ خرید دلالان به ۳۲۳۵ تومان رسید، نرخ خرید فعالان رسمی بازار در همان سطح روز سه‌شنبه (۳۲۲۵ تومان) باقی ماند. همچنین قیمت پوند هم بار دیگر در بازار افزایش یافت. بهای پوند که دو روز ابتدایی هفته کاهش یافته بود، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه افزایش یافت. روز گذشته پوند با ۱۵ تومان افزایش نسبت به روز سه‌شنبه به ۵۲۴۰ تومان رسید.