دفاع مدیران پیاسپیها از دریافت کارمزد از صاحبان کارتخوانها
گروه بنگاهها: چند تن از مدیران شرکتهای پرداخت الکترونیک در واکنش به انتقادها نسبت به دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانههای فروش در نشستی مشترک به دفاع از این اقدام بانک مرکزی پرداختند. اصغر باباپور، مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، با تاکید براینکه هنوز در دنیا هیچ مکانیزمی بهتر از قیمت نمیتواند عرضه و تقاضا را تنظیم کند، گفت: در هیچ کشوری دستگاه کارتخوان بهصورت رایگان در اختیار مغازه دار قرار نمیگیرد بلکه دستگاههای کارتخوان از شرکتهای پرداخت خریداری شده و بعد نماینده شرکت نرمافزار را روی این دستگاه نصب میکند، اما از آن به بعد سایر سرویسها با پرداخت هزینه به پذیرندهها ارائه میشود.
گروه بنگاهها: چند تن از مدیران شرکتهای پرداخت الکترونیک در واکنش به انتقادها نسبت به دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانههای فروش در نشستی مشترک به دفاع از این اقدام بانک مرکزی پرداختند. اصغر باباپور، مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، با تاکید براینکه هنوز در دنیا هیچ مکانیزمی بهتر از قیمت نمیتواند عرضه و تقاضا را تنظیم کند، گفت: در هیچ کشوری دستگاه کارتخوان بهصورت رایگان در اختیار مغازه دار قرار نمیگیرد بلکه دستگاههای کارتخوان از شرکتهای پرداخت خریداری شده و بعد نماینده شرکت نرمافزار را روی این دستگاه نصب میکند، اما از آن به بعد سایر سرویسها با پرداخت هزینه به پذیرندهها ارائه میشود. وی با اشاره به وجود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه کارتخوان در کشور اظهار کرد: اگر قیمت متوسط این کارتخوانها را ۶۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان هزینه خرید این کارتخوانها بوده که البته این تعداد خریداری شده و در اختیار یک میلیون پذیرنده قرار گرفته؛ یعنی یک میلیون فروشگاه این کارتخوانها را دپو کردهاند، ولی در عمل ۲۱۰ میلیون دارنده کارت هزینه تراکنش یک میلیون پذیرنده را پرداخت میکنند. وی با بیان اینکه یکی از اهداف دریافت کارمزد از پذیرندهها جمع آوری کارتخوانهای بلااستفاده در فروشگاهها و توزیع آن در مراکزی است که کارتخوان ندارند، گفت: صد درصد کارمزد پذیرندهها به پیاسپیها پرداخت خواهد شد و بنا نیست چیزی به حساب بانکها برود. حسیننژاد معاون بازاریابی پرداخت الکترونیک سامان نیز تاکید کرد: تا امروز بانکها حدود ۴۰۰ تومان به ازای هر تراکنش پرداخت میکردند، اما از این به بعد بخشی از این هزینه از سوی پذیرندهها و بخشی دیگر توسط بانک پرداخت خواهد شد. وی ادامه داد: از آنجا که این هزینهها بهصورت رانت پرداخت میشده تعدادی از فروشگاهها دستگاههای متعدد کارتخوان را روی میزهای خود قرار دادهاند که شاید هیچکدام از اینها سرویس خوبی به آنها ندهد، اما اگر کارمزد برقرار شود بخشی از تراکنشهای خرد حذف شده و به دنبال آن شرکتهای پرداخت الکترونیک نیز خدمات بهتری را به پذیرندهها ارائه خواهند داد.
شاه گشتاسبی مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت نیز دریافت کارمزدها را ادامه هدفمند کردن یارانهها دانست و افزود: برای اولینبار در سالهای ۸۲ و ۸۳ سیاست دریافت کارمزد مطرح شد و برخی از بانکها نیز این کارمزد را دریافت کردند اما بانکها در راستای سیاست رقابتی کارمزد را کنار گذاشتند. وی با تاکید براینکه دریافت نکردن کارمزد از پذیرندهها به زیان تمام بخشها خواهد بود، گفت: با راهاندازی شاپرک و استقلال شرکتهای پرداخت باید هزینههای این شرکتها نیز تامین شود. احمد میردامادی، مدیرعامل شرکت پرداخت نوین آرین هم در این نشست گفت: هر چند باید ابزار مبادلات الکترونیک تسریع و تسهیل شود، اما این هدف تا زمانی که هزینه آن تامین نشود غیرممکن است؛ اگر زمانی بهخاطر فرهنگسازی هزینه استفاده از خدمات الکترونیک از سرویس گیرندگان گرفته نشده این امر به این معنا نیست که اجازه دهیم برای همیشه این هزینهها بهصورت یکسان از جیب مردم پرداخت شود. امیرحسین فتاحی، مدیرعامل فناواکارت نیز اظهار کرد: دریافت کارمزد از پایانههای فروش طرح جدیدی نیست؛ چراکه هشت سال قبل بانک مرکزی بخشنامه آن را صادر و تاکید کرد نیم درصد تا سقف ۱۵۰ تومان کارمزد از پذیرندهها دریافت شود و مجددا در سال ۹۱ بخشنامه جدید صادر و تاکید کرد یک درصد تا سقف ۲۰۰ تومان از پذیرندهها دریافت شود.
ارسال نظر