سکه به کانال ۹۴۰ هزار تومانی بازگشت
ادامه حرکت پینگپنگی دلار
روز گذشته هر سکه بهار آزادی طرح جدید (امامی) با بهای۹۴۰ هزار تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز یکشنبه تغییری نداشت و ثابت ماند. به نظر میرسد با آغاز شهریورماه قیمت سکه دوباره به کانال ۹۴۰ هزار تومان باز گشته است. این در حالی است که در روز انتهایی مردادماه سکه به زیر کانال ۹۴۰ هزار تومان و نرخ ۹۳۸ هزار تومانی رسید.
روز گذشته هر سکه بهار آزادی طرح جدید (امامی) با بهای۹۴۰ هزار تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز یکشنبه تغییری نداشت و ثابت ماند. به نظر میرسد با آغاز شهریورماه قیمت سکه دوباره به کانال ۹۴۰ هزار تومان باز گشته است. این در حالی است که در روز انتهایی مردادماه سکه به زیر کانال ۹۴۰ هزار تومان و نرخ ۹۳۸ هزار تومانی رسید. بهای سکه در سه هفته ابتدایی مردادماه در کانال ۹۵۰ تومان قرار داشت و در هفته انتهایی مردادماه بهای سکه وارد کانال ۹۴۰ هزار تومان شد.
صرافان و دستورالعمل کنونی
بانک مرکزی روز گذشته اعلام کرد که صرافیهای دارای مجوز از اتحادیه کشوری طلا و جواهر که پیش از این اعلام شده بود باید با تطبیق عملکرد خود با دستورالعمل شورای پول و اعتبار، باید از بانک مرکزی مجوز بگیرند، فقط تا پایان مهرماه برای این اقدام فرصت دارند. البته این موضوع همانطور که انتظار میرفت، با مقاومتهایی از سوی برخی صرافان مواجه شده است که عمدتا، به دلیل دستور بانک مرکزی برای افزایش سرمایه اولیه صرافیها است (البته در مصوبه سال گذشته این مبلغ تا ۲۰ میلیارد تومان نیز تعیین شده بود، اما در مصوبه اخیر به ۴ و ۲ میلیارد تومان کاسته شده است).
همچنین این دستورالعمل طبقهبندی بین صرافیهای نوع اول و نوع دوم را برداشته است. در حالی که پیش از این، سرمایه مورد نیاز برای صرافیهای نوع اول تا حد زیادی کمتر از صرافیهای نوع دوم بود. به همین دلیل، برخی از صرافیها که پیش از این مجوز نوع اول را در اختیار داشتند، میگویند تطبیق با دستورالعمل حاضر برای آنها، مشکلتر از صرافیهای نوع دوم است به گفته آنها صرافیهای نوع دوم به دلیل اینکه در گذشته نیز رقمی میلیاردی برای کسب مجوز پرداخت کردهاند، آسانتر میتوانند با دستورالعمل کنونی خود را تطبیق دهند. این در حالی است که پیش از این، مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی عنوان کرده بود که «وجود صرافیهای متعدد، در تشدید تقاضای کاذب ارز تاثیرگذار است» و «بهتر است آن دسته از صرافیها که دارای بنیه مالی قوی و افراد با تحصیلات و سابقه کاری مناسب و مرتبط هستند، در بازار باقی بمانند»، اما با وجود دستورالعمل بانک مرکزی در زمینه عدم فعالیت صرافیهای بدون مجوز، برخی از آنها همچنان اقدام به درج نرخ بر تابلوی خود میکنند. برخی از فعالان غیررسمی بازار میگویند این صرافیها فردی را به بازار میفرستند تا برای آنها کسب مشتری کنند و به این ترتیب همچنان بهطور زیرزمینی به فعالیت خود ادامه میدهند.
بازگشت بازار به حالت عادی
روز گذشته بهای دلار در شروع کار بازار بر تابلوی اکثر صرافیها ۳۱۲۵ تومان ثبت شد که افتی ۵ تومانی نسبت به روز یکشنبه داشت. در ادامه قیمت با ۵ تومان کاهش دیگر به ۳۱۲۰ تومان رسید. دلار بین دلالان با نرخ ۳۱۱۵ تومان معامله میشد که اختلافی ۵تومانی با نرخ فعالان رسمی داشت. به اعتقاد گروهی از فعالان به دلیل اینکه قیمت دلار در روز یکشنبه پس از روند کاهشی انتهای مردادماه با افزایش مواجه شد، این مساله موجب ایجاد جوی روانی در بازار و هراس تعدادی از فعالان از افزایش بیشتر قیمت و در نتیجه خرید آنها و افزایش بیشتر قیمت شد، اما روز گذشته بازار فضای عادی داشت و به حالت سابق باز گشته بود.
35 تومان کاهش یورو در یک هفته
روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را ۲۶ هزار و ۵۸۱ ریال اعلام کرد که افزایشی ۱۳ ریالی نسبت به روز یکشنبه داشته است. همچنین روز گذشته نرخ رسمی یورو ۳۵ هزار و ۹۶ ریال اعلام شد که افتی ۸۸ ریالی داشت. به این ترتیب نرخ یورو ۳۵ تومان افت را از سهشنبه هفته گذشته تجربه کرده است.
ارسال نظر