گروه بازار پول: بازار اونس طلا در نخستین ساعات آغاز فعالیت در هفته کاری جدید شاهد نوسان قابل‌توجهی نبود، اما در مسیر کاهش قدم برداشت. کانون توجه بازار طلا هم‌اکنون وضعیت بزرگ‌ترین اقتصاد جهان است که هفته گذشته اخبار مهمی را مخابره کرد. ایالات‌متحده آمریکا در هفته کاری گذشته دو خبر مهم اقتصادی برای بازارهای مالی و از جمله بازار طلا داشت. نخست اعلام رشد ۴ درصدی این کشور در سه ماه دوم سال‌جاری میلادی بود که باعث شد فشار بر قیمت اونس طلا تشدید شود و این فلز گرانبها در کل هفته با ۱۴ دلار کاهش همراه شود. از سوی دیگر اعلام نرخ بیکاری اثری دوگانه بر بازارها داشت. آخرین نرخ بیکاری ماهانه این کشور برای ماه جولای ۲/۶ درصد اعلام شده که از سویی با آمارهای بد بالای ۱۰ درصدی در روزهای بحران فاصله دارد و از سوی دیگر نسبت به آمار ماه قبل؛ یعنی ژوئن یک دهم درصد افزایش را نشان می‌دهد. به این ترتیب تداوم احیای اقتصاد آمریکا باعث پایین ماندن سطح طلا شده، اما آمار بیکاری که روز جمعه منتشر شده نیز بی‌اثر نبوده است. بازار فلز زرد در روز دوشنبه تحت تاثیر گزارش وزارت کار آمریکا درخصوص وضعیت بازار اشتغال و همچنین افت شاخص سهام در بازارهای بین‌المللی تا لحظه تنظیم این خبر (۸بعدازظهر) به ۱۲۸۸دلار برای هر اونس رسید که ۶ دلار کاهش را نسبت به قیمت بسته شدن بازار در هفته گذشته نشان می‌داد. انتشار گزارش وزارت کار آمریکا که نشان دهنده افزایش نرخ بیکاری این کشور در ماه گذشته میلادی بوده، تا حدودی باعث کاهش نگرانی‌های بین‌المللی درخصوص افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو شده است. بازارهای مالی جهان علاقه‌ای به افزایش نرخ سود از سوی بانک مرکزی آمریکا ندارند؛ چراکه جذابیت آنها کاهش می‌یابد و علائم انقباضی حاصل از آن نیز بر اقتصاد اثرگذار می‌شود. اقتصاد آمریکا در ماه جولای ۲۰۹ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرد، اما نرخ بیکاری به حدود ۲/۶ درصد رسیده تا احتمال افزایش نرخ سود در آینده نزدیک کمتر شود. نظرسنجی رویترز از فعالان بورس وال‌استریت هم نشان می‌دهد که کارشناسان بر این باورند که فدرال رزرو تا ۶ ماه دوم سال آینده میلادی اقدامی برای افزایش نرخ بهره انجام نخواهد داد.

این در حالی است که وزن اخبار اقتصادی در این هفته بسیار کمتر از هفته پیش است و این ممکن است باعث توجه بیشتر بازار به اخبار سیاسی شود. هفته گذشته هیچ یک از بحران‌های ژئوپلیتیک به‌رغم شدت گرفتن درگیری‌ها در شرق اوکراین و غزه نتوانستند قیمت طلا را بالا نگه دارند و این می‌تواند نشانه این باشد که خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن با محدودیت روبه‌رو شده است. اخبار اقتصاد آمریکا بر بازار جهانی ارز نیز اثر داشته است. مهم‌ترین خبر این بازارها در روز جمعه تعدیل تقویت دلار آمریکا در برابر دیگر ارزها بود. یورو و ین روز دوشنبه در برابر دلار پایدار بودند.

فعلا با احتساب قیمت ۱۲۸۸ دلار برای هر اونس طلا، افت ۳۱ دلاری این فلز گرانبها را در ۳۰ روز گذشته مشاهده می‌کنیم. این افت به معنی کاهش ۳/۲ درصدی ارزش فلز زرد در یک ماه گذشته است.

تازه‌ترین تحلیل‌های فنی نشان می‌دهد که روند نزولی قیمت طلا احتمالا در کوتاه‌مدت ادامه خواهد یافت. بهای طلا در هفته گذشته برای سومین هفته پیاپی روند کاهشی داشت و به نظر می‌رسد فشار بر قیمت طلا در هفته جاری نیز ادامه پیدا کند. بر اساس این تحلیل‌های فنی، سطح حمایتی قیمت طلا در شرایط کنونی ۱۲۵۷ دلار است و در صورت شکسته شدن این سطح، قیمت طلا می‌تواند تا سطح ۱۲۴۰ دلار نیز افت کند. در این تحلیل‌های تازه سطح ۱۲۲۰ دلار و در نهایت سطح ۱۲۰۰ دلار نیز برای اونس طلا محتمل دانسته شده است. در صورت شکسته شدن این سطوح می‌توان به خرید بیشتر طلا توسط معامله گران فکر کرد؛ اما سطح مقاومتی هم در شرایط فعلی ۱۳۰۰دلار است و در صورت شکسته شدن این قیمت، سطح مقاومتی بعدی طلا ۱۳۳۰ دلار و سپس ۱۳۴۵ دلار خواهد بود.

سطح مقاومتی نیز در تحلیل‌های کنونی توان رسیدن به مرز ۱۳۴۵ دلار و در صورت عبور از این مرز توان رسیدن به مرز ۱۳۸۰دلار را دارد.