معاون اقتصادی بانک مرکزی:
ریشه مشکلات استانها تورم است
گروه بازار پول: جلسه بررسی میزان تحقق اهداف و اجرایی کردن مصوبات مقام معظم رهبری در سفر به استانهای کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی و قم با حضور استانداران استانهای ذیربط، مدیران عامل بانکها و نمایندگان ویژه دفتر رهبر معظم انقلاب در بانک مرکزی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در این جلسه دکتر قربانی؛ معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن تشریح هدف جلسه بهمنظور بررسی میزان تحقق اهداف و اجرایی شدن مصوبات سفرهای استانی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این جلسه، حصول تفاهم بیشتر بانکها و استانداریها بهمنظور اجرایی شدن مصوبات سفر مقام معظم رهبری در استانها است.
گروه بازار پول: جلسه بررسی میزان تحقق اهداف و اجرایی کردن مصوبات مقام معظم رهبری در سفر به استانهای کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی و قم با حضور استانداران استانهای ذیربط، مدیران عامل بانکها و نمایندگان ویژه دفتر رهبر معظم انقلاب در بانک مرکزی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در این جلسه دکتر قربانی؛ معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن تشریح هدف جلسه بهمنظور بررسی میزان تحقق اهداف و اجرایی شدن مصوبات سفرهای استانی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این جلسه، حصول تفاهم بیشتر بانکها و استانداریها بهمنظور اجرایی شدن مصوبات سفر مقام معظم رهبری در استانها است. معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: موضوع مصوبات سفرهای رهبر معظم انقلاب از طریق بخش اعتباری بانک مرکزی بهطور مستمر پیگیری میشود و بانک مرکزی درصدد است تمهیدات ویژهای در این خصوص بهکار گیرد. در این جلسه همچنین رضایی بابادی استاندار کرمانشاه ضمن برشمردن مشکلات مبتلا به این استان در زمینه بیکاری و درآمد سرانه خواستار توجه ویژه بانک مرکزی در زمینه اختصاص منابع مورد نیاز بانکی جهت تکمیل پروژههای مصوب سفر مقام معظم رهبری در این استان شد.
سید علیاکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه منابع اختصاص یافته به خراسان شمالی جوابگوی نیازهای موجود نیست، خاطرنشان کرد: در این استان ۱۳۲۵ میلیارد تومان برای سالهای ۹۱ و ۹۲ تسهیلات مصوب شده است.
وی عملی شدن مصوبات در این استان را مستلزم اختصاص خط اعتباری ویژه و افزایش سقف پرداخت تسهیلات دانست و از نرخ کارمزد تسهیلات بانکی انتقاد و درخواست کرد دولت با پرداخت یارانه نرخ سود، امکان پرداخت تسهیلات با نرخهای موردنظر را فراهم کند.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام والمسلمین صالحیمنش استاندار قم خواستار اختصاص خط ویژه تسهیلات برای امور قرضالحسنه استان، تامین نقدینگی واحدهای صنعتی و تولیدی و ارتقای سقف تخصیصی تسهیلات بانکهای ملی و صادرات شد.
بدخشان به نمایندگی از استانداری کردستان ضمن برشمردن میزان پیشرفت مصوبات استانی مقام معظم رهبری در این استان از عدم همکاری بانکها که موجب عدم توفیق مسوولان استانی در دریافت منابع مورد نیاز جهت پروژههای مصوب سفر مقام معظم رهبری میشوند، گلایه کرد.
شمعی، نماینده دفتر مقام معظم رهبری نیز از بانکها خواست همکاری لازم را داشته باشند و با سهولت بیشتری منابع را در اختیار گذارند تا استانهای چهارگانه بتوانند مسائل و مشکلات خود را حل کنند.
در این نشست همچنین سیدعلیاصغر میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه بخشی از طرحهای ارائه شده استانداریها به بانکها دارای توجیه اقتصادی نبوده، اظهار کرد: بانک مرکزی نهایت همکاری را در زمینه تامین اعتبارات پروژهها مبذول داشته است.
وی تاکید کرد: تسهیلات بانک مرکزی با اینکه به شکل کوتاهمدت و در ظرف زمانی یکساله قابل اعطا است، ولی این بانک همکاری لازم را با بانکها داشته و این تسهیلات را برای ۳ سال متوالی تمدید کرده و قول تمدید آن برای مدت ۲ سال دیگر را نیز به بانکها داده است.مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه دستگاههای ذیربط اعم از استانداریها و بانکها با همکاری نمایندگان بانک مرکزی در استانها با تشکیل جلسات ویژه، مصوبات استانی سفرهای مقام معظم رهبری را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کنند، تاکید کرد: در همین راستا جلسات کارگروه با حضور حوزه اعتبارات بانک مرکزی، بانکها و استانداریها در مراکز استانداریهای ذیربط تشکیل و تمام تلاشها جهت اجرایی کردن مصوبات سفرهای مقام معظم رهبری انجام خواهد گرفت.
در پایان این نشست، معاون اقتصادی بانک مرکزی در جمعبندی جلسه عنوان کرد: بسیاری از مشکلات مطرح شده در این جلسه ناشی از تورم در جامعه است و بانک مرکزی با توجه به الزاماتی که در مبارزه با تورم دارد، درصدد است ضمن استقرار انضباط پولی و مالی در سطح کشور که حوزه اعتباری این موضوع را در صحنه اجرا و در قالب دستیابی به اهداف کلان پیگیری میکند، در اهداف خرد نیز منابع را به صورت بهینه به سمت تولید هدایت کند.
ارسال نظر