در همایش «دنیای اقتصاد» بررسی شد
فرصتهای سرمایهگذاری ۹۳
دنیای اقتصاد- همایش «بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۳» با حضور کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی برگزار شد. در این همایش که از سوی «دنیای اقتصاد» و با هدف بررسی بازدهی و چالشهای آتی بازارهای سرمایهگذاری برگزار شده بود، کارشناسان اقتصادی همچون حسین عبده تبریزی، طهماسب مظاهری و کمال سیدعلی، نکاتی را درخصوص بازارهای پول، طلا، ارز، مسکن و بورس و همچنین تحلیل شرایط کلان اقتصاد کشور ارائه کردند. شرکتکنندگان همچنین با بررسی جهتگیریهای اقتصادی دولت در سال آینده، آثار سیاستهای احتمالی بر بازارهای کلیدی کشور را بررسی کردند.
دنیای اقتصاد- همایش «بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۳» با حضور کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی برگزار شد. در این همایش که از سوی «دنیای اقتصاد» و با هدف بررسی بازدهی و چالشهای آتی بازارهای سرمایهگذاری برگزار شده بود، کارشناسان اقتصادی همچون حسین عبده تبریزی، طهماسب مظاهری و کمال سیدعلی، نکاتی را درخصوص بازارهای پول، طلا، ارز، مسکن و بورس و همچنین تحلیل شرایط کلان اقتصاد کشور ارائه کردند. شرکتکنندگان همچنین با بررسی جهتگیریهای اقتصادی دولت در سال آینده، آثار سیاستهای احتمالی بر بازارهای کلیدی کشور را بررسی کردند. «دنیای اقتصاد» در همایشی با حضور صاحبنظران اقتصادی بررسی کرد:
فرصتهای سرمایهگذاری در سال 93
گروه بازار پول- همایش «دنیای اقتصاد» با عنوان «بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۳»، با حضور کارشناسان، مدیران و تحلیلگران اقتصادی، در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، برگزار شد.
این همایش با محورهای سرمایهگذاری در بازارهای مسکن، سرمایه، ارز و طلا در سه پنل تخصصی، به وضعیت فعلی بازارها و چالشهای پیشروی آن در سال آینده پرداخت. در پنل نخست با موضوع «سرمایهگذاری با درآمد ثابت و پروژهها»، «دکتر حسین عبده تبریزی» صاحبنظر بازارهای مالی، «دکتر طهماسب مظاهری» رئیسکل سابق بانک مرکزی، «دکتر ابراهیم ابراهیمی» مدیر مشاوره شرکت سرمایهگذاری نیکیگستر و «دکتر مصطفی کریمیان اقبال» مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تشریح وضعیت موجود در بازارها و تحلیل شرایط آنها پرداختند. در مقدمه این پنل دکتر حسین عبده تبریزی، تصویری از وضعیت حال حاضر اقتصاد کشور ارائه داد و به بررسی بازارهای پول، سرمایه، ارز، طلا و مسکن در این شرایط پرداخت. او با اشاره به کاهش تورم در ماههای اخیر، سیاستهای دولت در جهت تنظیم پایه پولی را موثر دانست و تاکید کرد: تورم کل ناشی از دو بخش تورم پولی و تورم ذاتی در اقتصاد است و کنترل تورم پولی در سایه کنترل پایه پولی و انضباط مالی دولت به مراتب آسانتر از تورم ذاتی خواهد بود. او با اشاره به سیاستهای انقباضی دولت برای مهار تورم گفت: این سیاستها باعث میشود موتور دولت در بخش بهبود رکود خاموش نگه داشته شود که این موضوع در بودجههای عمرانی و مخارج دولت نیز به وضوح مشاهده میشود. تبریزی عنوان کرد: حال ما باید به دنبال قوه محرکه جدیدی باشیم تا اقتصاد کشور را از حالت رکود خارج کند. مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت گذشته بازار سرمایه از سال ۸۳ تاکنون اظهار کرد: البته رشد در بازار سرمایه بیشتر اسمی بوده و با بیرون کشیدن تورم از این شاخص، روند واقعی در برخی سالها منفی گزارش شده است. او افزود: بورس از پاییز امسال نیز، روند صعودی خود را با شیب بیشتری دنبال میکند، اما در روزهای اخیر کمی با کاهش روبهرو بوده است. عبده تبریزی، درباره بازار ارز نیز توضیح داد که شکاف موجود بین نرخ رسمی و نرخ بازاری ارز، در حال کاهش است و ادامه این روند، سیاست تک نرخی ارز در سال آینده را میسر خواهد کرد. او همچنین تعیین نرخ ارز، بر قیمتهای حامل انرژی را تاثیرگذار دانست و عنوان کرد: افزایش قیمت دلار در سال گذشته باعث شد که ارزش فاصله قیمت بنزین داخلی با فوب خلیجفارس افزایش یابد.
دکتر عبده تبریزی، در ادامه صحبتهای خود به وضعیت بخش مسکن از جهت عرضه و تقاضا پرداخت. او در برخی کلانشهرهای کشور، وضعیت موجود را متناسب با تقاضای کشور عنوان کرد و افزود: وزارت مسکن، تلاش کرده با طرحهای مختلف و افزایش وام مسکن، سیاستهای طرف عرضه را بهبود بخشد. او همچنین در خصوص نیازمندیهای بخش تقاضا عنوان کرد که با توجه به شرایط جامعه در پنج سال آتی حدود، یک میلیون واحد مسکونی نیازمندیم. این کارشناس اقتصادی در پایان نکاتی را درباره بازار پولی کشور ارائه کرد. او با پیشبینی شدت گرفتن رقابت بانکها و موسسات پولی، در جذب نقدینگی، اظهار کرد: در شرایط پولی و ادامه رکود حاکم بر فضای کسبوکار و سیاستهای اخیر دولت، بانکها در جذب سرمایه با چالشهای فراوان روبهرو خواهند بود.
اثر سیاستهای دولت بر بازارها
در ادامه همایش، دکتر طهماسب مظاهری، درخصوص تاثیر سیاستهای آتی دولت بر بازارها صحبت کرد و افزود: مقیاس پیشبینی، روند بازارها در سال آینده، بیشتر بر اساس تصمیمات اقتصاد کلان بر آورد خواهد شد. او با اشاره به روند نادرست در برخی سیاستهای کلان دولت مانند اعطای سبد کالا، ابراز امیدواری کرد که با بهکارگیری نخبگان اقتصادی کشور، سیاستهای پولی در سال آینده، از ابعاد کارشناسی و فنی بالایی برخوردار باشد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی، شرایط اقتصادی کشور را سهل و ممتنع خواند و عنوان کرد: اقدامات ضروری که دولت ملزم به انجام آنها است، در مقابل هم قرار گرفته است. او همچنین در مورد مرحله دوم اظهار کرد که بخش دوم هدفمندی ضرورت پیش روی اقتصاد ما است، اما باید نسبت به عواقب افزایش قیمتها در سال آینده آگاه باشیم. او همچنین درخصوص تعامل نظام بانکی و بازار سرمایه نیز تاکید کرد و افزود: در سالهای گذشته این ۲ بازار، روزهای پر تنشی را پشت سر گذاشتهاند، حال باید با تدبیر دولت، بر افزایش کارآیی این بازارها امیدوار بود.
رقابت بازارها در سال ۹۳
در نشست دوم نیز اعضای نشست با مقایسه بازدهی بازار سرمایه با دیگر بازارهای رقیب از سال ۸۳ تاکنون وضعیت بازدهی این بازار در سال ۹۳ را بررسی کردند. سخنرانان در بخشی از سخنان خود تلاش کردند به این سوال پاسخ دهند که رشد بورس در سالجاری ناشی از چه اتفاقی بوده است. در کنار ریشهیابی سود، وضعیت سهامداران به تفکیک حقیقی و حقوقی دیگر شاخصی بود که پازل تحلیلی کارشناسان نشست دوم را تشکیل داد. ارزیابی کارشناسان از هدفمندی یارانهها نیز قابلتامل بود. برخلاف تصور رایج، کارشناسان این نشست اعتقاد داشتند هدفمندی میتواند به عنوان عامل محرک بازار در مسیر صعود عمل کند.
اثر نوسان آخر سال بر شاخص بورس در سال آینده نیز بخش دیگری از سخنان کارشناسان نشست دوم بود. به گفته آنان، روند صعودی امسال اگر در روزهای پایانی سال نیز ادامه مییافت، موجب میشد که روند صعودی شاخص را تحتتاثیر قرار دهد، اما نزول پایان سال میتواند تنفسی برای شاخص در سالجاری و از سر گیری روند رشد در سال آینده باشد.
آینده سه بازار
در نشست سوم تحولات بازار مسکن، ارز و سکه بررسی شد. هادی کوزهچی مشاور سرمایهگذاری با نگاهی به وضعیت بازار مسکن چشمانداز این بازار در سال آینده را تشریح کرد. کوزهچی در سخنان خود چند محور مشخص را تجزیه و تحلیل کرد. یکی از این محورها وضعیت بازار از نظر رکود و رونق بود. در این بخش توضیح داده شد که سمت و سوی بازار در چه جهتی حرکت خواهد کرد. بخش دیگر به روند معاملات این حوزه باز میگشت. اتخاذ استراتژی مناسب برای شرکتها نیز محور دیگر این سخنان بود.
امیر رضا حسنی تحلیلگر بازار طلا نیر با نگاهی به رویدادها و روند بازار جهانی به بررسی بازار طلا در سال جاری میلادی و چشمانداز آن در سال ۹۳ پرداخت. او با مقایسه روند بازار جهانی طلا با بازار سکه در داخل ارزیابی از این روند در سال آینده را نیز ارائه کرد. کمال سیدعلی معاون ارزی بانک مرکزی نیز بازار ارز را بررسی کرد. معاون پیشین ارزی بانک مرکزی نیز با اشاره به سیاست یکسانسازی ارز در سال آینده به اثرگذاری این تصمیم بر بازار پرداخت. زمینههای لازم برای یکسانسازی، بازخوانی تجربه یکسانسازی در سالهای گذشته و ... از دیگر مواردی بود که در این بخش ارائه شد. روزنامه «دنیای اقتصاد» مشروح این سخنان را فردا منتشر میکند. همایش فرصتهای سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۳ با ابتکار «دنیای اقتصاد» هشتم اسفند در اصفهان برگزار شد و روز گذشته نیز در محل اتاق ایران ادامه یافت. روزنامه «دنیای اقتصاد» تلاش دارد با استفاده از صاحبنظران و مشاوران سرمایهگذاران به ارائه تصویری از فضای کسبوکار در سال آینده بپردازد.
ارسال نظر