قیمت دلار صبح کاهشی و ظهر افزایشی شد
کاهش بهدنبال بدرقه، افزایش پس از استقبال
گروه بازار پول-بازتاب گفتوگوی تلفنی رییسجمهور با اوباما وحاشیههای روز گذشته فرودگاه مهرآباد بازار ارز و سکه را دوباره دستخوش نوسان کرد و در حالی که بانک مرکزی همچنان برای تثبیت قیمت ارز تلاش میکند، همچنان بازار به مسائل روانی و فضای سیاسی بیشتر واکنش دارد. بازار ارز و سکه روز گذشته در ابتدای بازار متاثر از تیتر اغلب روزنامهها در خصوص گفتوگوی تلفنی روحانی و اوباما و مذاکرات ۱+۵ در حاشیه نشست سازمان ملل، روبه کاهش نهاد به طوری که بهای دلار در بازار تا ۲۹۷۵ تومان بر تابلوها افت کرد. با این حال با گذشت ساعاتی بهای آن دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفت که بر اساس شایعات موجود در بازار، مسائل حاشیهای بازگشت روحانی در فرودگاه مهرآباد دلیل این واکنش بازار بوده است.
گروه بازار پول-بازتاب گفتوگوی تلفنی رییسجمهور با اوباما وحاشیههای روز گذشته فرودگاه مهرآباد بازار ارز و سکه را دوباره دستخوش نوسان کرد و در حالی که بانک مرکزی همچنان برای تثبیت قیمت ارز تلاش میکند، همچنان بازار به مسائل روانی و فضای سیاسی بیشتر واکنش دارد.
بازار ارز و سکه روز گذشته در ابتدای بازار متاثر از تیتر اغلب روزنامهها در خصوص گفتوگوی تلفنی روحانی و اوباما و مذاکرات ۱+۵ در حاشیه نشست سازمان ملل، روبه کاهش نهاد به طوری که بهای دلار در بازار تا ۲۹۷۵ تومان بر تابلوها افت کرد. با این حال با گذشت ساعاتی بهای آن دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفت که بر اساس شایعات موجود در بازار، مسائل حاشیهای بازگشت روحانی در فرودگاه مهرآباد دلیل این واکنش بازار بوده است.
درعین حال نباید از سیاست اخیر بانک مرکزی در خصوص محدوده قیمتی ارز غافل بود. با اینکه حتی انتظار میرفت بانک مرکزی از این هفته به طور جدی با جمعآوری دلار از بازار بر قیمت موردنظر خود پافشاری کند، اما گزارش ویژهای در این خصوص در سطح بازار دریافت نشد.
از این رو بهای ارز همچنان در صدد موج سواری بر رویدادهای سیاسی است. روز گذشته بازار با خبر گفتوگوی تلفنی روحانی با اوباما کار خود را آغاز کرد و قیمت دلار که تا روز پنجشنبه تا ۳۰۵۵ تومان بر تابلوها افت کرده بود، به مسیر کاهشی خود ادامه داد و تا ۲۹۷۵ تومان هم افت کرد.
در کف بازار بهای آن از این سطح نیز به مراتب پایینتر بود. در این زمان بر اساس انتظارات بازار افت قیمت به ۲۹۰۰ تومان نیز وجود داشت که از ساعت ۱۲ منحنی قیمت دلار تغییر کرد و بهای آن رو به افزایش نهاد. شایعه ممانعت عدهای از حرکت خودرو رییسجمهور در بازار به سرعت منتشر شد و به دلیل تبعیت بازار از نگرانیهای سیاسی این اقدام به افزایش قیمت هم منجر شد. در عین حال بهای دلار روز گذشته تا ساعت ۱۴ به ۳۰۳۰ تومان هم رسید و دوباره با گذشت یک ساعت افت اندکی را تجربه کرد و به ۳۰۲۰ تومان رسید.این روند در ادامه تغییر کرد و دوباره تا ساعت ۱۶، دلار به ۳۰۵۰ تومان رسید. برخی نیز از قیمتهای بالاتری برای آن خبر دادند.
دیروز البته تابعد از ظهر بهای حواله درهم نیز با افزایش ۷ تا ۸ تومانی روبهرو شد. این مورد هم از سوی برخی به عنوان دلیل مهم بالا رفتن قیمت دوباره ارز عنوان شده است.
هنوزسخنان و موضع رییسکل بانک مرکزی در خصوص کف قیمت دلار در بازار ارز مهم تلقی میشود و نگهداری قیمت حداقلی ۳۰۰۰ تومان برای آن از سوی بازار پذیرفته شده است. از این رو برخی حداکثر افت را برای دلار تا کف ۲۹۰۰ تومان میبینند.
در این راستا صمد کریمی، مدیرکل مبادلات ارزی بانک مرکزی هم در روزهای اخیر در یک برنامه زنده تلویزیونی گفته بود: هدف جدید بانک مرکزی در بازار ارز، جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی و اجازه ندادن به بروز دوباره نوسانات چشمگیر قیمتی است. در بازار سکه و طلا نیز البته افت و خیز قیمتها همراستا با نرخ دلار پیگیری شد.
بهای سکه در ابتدا تا ۹۵۰ هزار تومان افت کرد و ۳۰ هزار تومان ارزان شد؛ اما در ادامه دوباره این افت جبران شد و نرخ سکه به ۹۸۰ هزارتومان بازگشت.
بهای طلا در بازارهای جهانی
دیروز بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در بازارهای جهانی در سطح ۱۳۳۶ دلار بسته شد که نسبت به روز قبل از آن تغییر محسوسی نداشت. بهای طلا در بازارهای جهانی؛ اما همچنان درگیر دو عامل مهم انتظار برای افت میزان محرکهای اقتصادی و در عین حال نگرانی از تایید نشدن مصوبه افزایش سقف بدهیهای آمریکا است.
در این میان تازهترین نظرسنجیها نشان میدهد که بیش از ۵۷ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی این هفته کیتکو انتظار افزایش قیمت طلا برای هفته آینده را دارند، در حالی که ۲۱ درصد به طور همسان به کاهش و همچنین به ثبات قیمت آن از روز دوشنبه رای دادهاند. تازهترین نظرسنجی کیتکو نشان میدهد که قیمت جهانی طلا از روز دوشنبه با افزایش روبهرو خواهد شد. در نظرسنجی جدید کیتکو از میان ۱۹ شرکتکننده، ۱۱ نفر به افزایش قیمت طلا برای هفته پیش رو رای دادهاند. ۴ تن نیز به کاهش قیمت و ۴ تن هم به ثابت ماندن قیمت نظر داشتهاند.
شرکتکنندگان عمدتا از میان دلالان شمش طلا، بانکهای سرمایهگذاری، معاملهگران بازارهای آتی، تحلیلگران نمودارهای فنی و فعالان بازارهای جهانی طلا هستند.
هفته گذشته نیز کارشناسان اقتصادی شرکتکننده در نظرسنجی کیتکو نیوز به افزایش قیمت طلا رای داده بودند.
نگرانیهای بینالمللی در خصوص وضعیت محرکهای پولی فدرال رزرو آمریکا همچنان ادامه دارد و این مساله چشمانداز بازار جهانی طلا را مبهم کرده است. بنابر تازهترین اتفاقات، بازارهای جهانی منتظر تصمیمگیری درخصوص کاستن از میزان خرید اوراق قرضه در ماه اکتبر هستند.
پیشبینی میشود عملکرد نه چندان امیدوارکننده اقتصاد آمریکا در بخش اشتغال موجب افزایش قیمت طلا در روزهای آینده خواهد شد. ادامه نگرانیها در خصوص سقف بدهیهای دولت آمریکا نیز میتواند موجب افزایش قیمت طلا شود.
سقف بدهیهای آمریکا هماکنون ۷/۱۶ تریلیون دلار است و اگر کنگره با افزایش آن موافقت نکند، دولت آمریکا تا اواخر اکتبر اعلام ورشکستگی خواهد کرد. بهای طلا که در روزهای اخیربه ۱۳۰۰ دلار هم افت کرده بود، دوباره در پی حمایت یکی از اعضای فدرال رزرو از تداوم محرکهای اقتصادی در مسیر افزایشی قرار گرفت.
عضو ارشد هیاتمدیره فدرال رزرو آمریکا حمایت کامل و قاطع خود را از تصمیم اخیر فدرال رزرو این کشور برای ادامه اجرای محرک پولی اعلام کرده است.
«گرمی اشتاین» عضو هیاتمدیره فدرال رزرو آمریکا تصریح کرد، من از تصمیم اخیر فدرال رزرو در نشست ۱۷ و ۱۸ سپتامبر مبنیبر ادامه محرک پولی ۸۵ میلیارد دلاری راضی هستم و از آن حمایت میکنم.
وی تاکید کرد، در شرایطی که نرخ بیکاری آمریکا همچنان بالا است فدرال رزرو باید اجرای برنامه خریداری اوراق قرضه را ادامه دهد. چیزی که در شرایط کنونی اهمیت زیادی دارد آن است که بازارهای مالی بینالمللی نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا اطمینان داشته باشند.
ارسال نظر