برای توسعه همکاریها صورت گرفت
امضای تفاهمنامه میان بانک پاسارگاد و صندوق ضمانت صادرات
گروه بنگاهها - تفاهمنامه توسعه همکاریهای دوجانبه بین بانک پاسارگاد و صندوق ضمانت صادرات با حضور مدیران عامل دو مجموعه به امضا رسید. شه حامد، مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات در آیین امضای تفاهمنامه مذکور اظهار کرد: عدم تامین مالی کافی و بهنگام صادرکنندگان ایرانی اکثرا باعث از دست رفتن زمان طلایی ایشان در کسب فرصتهای لازم در بازارهای هدف و پایین آمدن قدرت رقابت آنها میشود. یکی از وظایف اصلی صندوق در تعامل با سیستم بانکی، کمک به تامین مالی صادرات در مرحله قبل و بعد از حمل است و تفاهمنامه حاضر نیز در چارچوب تقویت همکاریهای بانک و صندوق در این زمینه منعقد میشود.
گروه بنگاهها - تفاهمنامه توسعه همکاریهای دوجانبه بین بانک پاسارگاد و صندوق ضمانت صادرات با حضور مدیران عامل دو مجموعه به امضا رسید. شه حامد، مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات در آیین امضای تفاهمنامه مذکور اظهار کرد: عدم تامین مالی کافی و بهنگام صادرکنندگان ایرانی اکثرا باعث از دست رفتن زمان طلایی ایشان در کسب فرصتهای لازم در بازارهای هدف و پایین آمدن قدرت رقابت آنها میشود. یکی از وظایف اصلی صندوق در تعامل با سیستم بانکی، کمک به تامین مالی صادرات در مرحله قبل و بعد از حمل است و تفاهمنامه حاضر نیز در چارچوب تقویت همکاریهای بانک و صندوق در این زمینه منعقد میشود. وی در خصوص مکانیزم این همکاری افزود: بانک پاسارگاد مشتریان خود را که در حوزههای صادرات فعالیت دارند و متقاضی دریافت تسهیلات صادراتی هستند برای اخذ تضمین به صندوق معرفی میکند و تمامی مراحل اعتبارسنجی از مشتریان یاد شده در صندوق ضمانت صادرات ایران به انجام میرسد. صندوق نیز با صدور ضمانت نامه اعتباری برای صادرکننده بهعنوان جانشین وثایق مورد نیاز برای ارائه به بانک عمل میکند. به این صورت تامین مالی صادرکنندگان از سوی بانک، به پشتوانه اسناد صادراتی و ضمانت نامه صادره از سوی صندوق انجام خواهد شد.
شه حامد باتاکید بر اثربخش بودن ساز و کار ویژه اعتبار خریدار که منافع خریداران خارجی کالا و خدمات ایرانی را نیز تامین میکند، اظهار کرد: در این مکانیزم شرایط برد- برد برای هر سه نهاد درگیر در امر صادرات یعنی، شرکت صادراتی، بانک تامینکننده منابع مالی و صندوق به عنوان پوششدهنده ریسکهای سیاسی و تجاری موجود فراهم میشود؛ زیرا صادرکننده ایرانی صادرات خود را انجام میدهد؛ اما وجوه خود را از بانک عامل ایرانی دریافت میکند.
وی با انتقاد از شرایط فعلی حاکم بر این نوع ساز و کار تامین مالی صادرات در مرحله بعد از حمل گفت: امیدواریم شرایط راهاندازی خطوط اعتباری بین کشورها که فعلا از طریق تخصیص اعتبارات به یک بانک دولتی صورت میپذیرد از شرایط فعلی خارج شده و با رایزنیهای مشترک صندوق و بانک پاسارگاد امکان فعالسازی خطوط برای بانکهای خصوصی نیز فراهم شود.
مدیر عامل صندوق در پایان ابراز امیدواری کرد با پیگیریها و تلاشهای مجموعه صندوق و بانک نتیجه این همکاری افزایش سهم صادرات از مجموع تسهیلات اعطایی بانک پاسارگاد با پوشش صندوق ضمانت صادرات ایران و توسعه بیش از پیش صادرات کشور شود.
قاسمی مدیر عامل بانک پاسارگاد نیز در این مراسم با تاکید بر نقش بانک و صندوق در توسعه اقتصادی و رشد صادرات غیرنفتی کشور گفت: خوشبختانه با پیگیریها و تلاشهای مجموعه مدیریتی و کارشناسی صندوق، شاهد افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات به سه برابر ظرفیت قبل در سال جاری بودیم و با توجه به ظرفیتهای مناسبی که در بخش اعتبارات بانک پاسارگاد وجود دارد امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه کمک بهتر و بیشتری به فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بشود.
وی به کسب رتبه اولین بانک ایرانی و رتبه ۲۵۷ جهانی و قرار گرفتن در فهرست ۱۰۰۰ بانک برتر جهان به لحاظ شاخص سرمایه بر اساس بررسیهای اخیر نشریه بنکر اشاره داشت و گفت: این مهم در حالی محقق شده که تنها ۸ سال از شروع فعالیت این بانک میگذرد و تمامی منابع مالی این بانک خصوصی صرفا از طریق تزریق سرمایه از سوی صاحبان سهام محقق شده است.
وی با اشاره به اهمیت تبادل اطلاعات اعتباری مشتریان مشترک بانک و صندوق خواستار برگزاری نشستهای تخصصی مشترک با صادرکنندگان کالا و خدمات از سوی صندوق ضمانت صادرات و بانک پاسارگاد شد.
ارسال نظر