دنیای اقتصاد- نحوه برخورد با بد حساب‌های دارای بیش از یک‌میلیارد تومان بدهی، فروش دارایی‌ها و منابع مازاد بر نیاز بانک‌ها، ساماندهی مطالبات بانک‌ها از دولت و شرکت‌های دولتی، اصلاح ساختار سرمایه و نحوه رفتار بانک‌ها، تصمیمات جدیدی هستند که در کار گروه اصلاح رفتار بانکی اتخاذ شده است. حسینی‌هاشمی اعلام کرد:

۵ محور اصلی اصلاح رفتار بانک‌ها

عضو کارگروه اصلاح ساختار بانکی کشور، ساماندهی مطالبات بانک‌ها از دولت و شرکت‌های دولتی، تدوین قانونی برای وصول مطالبات معوق بانک‌ها، فروش دارایی‌ها و منابع مازاد بر نیاز بانک‌ها، اصلاح ساختار سرمایه بانک‌ها و اصلاح نحوه رفتار آنها را محورهای اصلی ایجاد تحول در رفتار سیستم بانکی کشور اعلام کرد.

سید بهاءالدین حسینی‌هاشمی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در خصوص فرآیند تدوین لایحه اصلاح رفتار بانک‌ها گفت: جلسات کارگروه تحول رفتار بانکی با حضور معاون اول رییس‌جمهور، تمام مدیران عامل بانک‌ها، مسوولان پولی و بانکی کشور، مسوولان وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی برگزار می‌شود.

مدیرعامل بانک سرمایه با بیان اینکه در این جلسات مسائل و موارد بازدارنده ارائه خدمات مطلوب سیستم بانکی و مشکلات آنها شناسایی و بررسی می‌شود، تصریح کرد: این موارد در قالب چندین آیین‌نامه تنظیم و مجددا در جلسات مطرح شد و تمام مدیران عامل بانک‌ها، مسوولان و کارشناسان سیستم بانکی در مورد آن اظهار نظر کردند.

وی با بیان اینکه نتایج این جلسات درحال نهایی شدن است، افزود: با این وجود هنوز نتایج جلسات مصوب نشده و طی جلسه هفته جاری کارگروه، بقیه موارد نیز نهایی خواهد شد.

به گفته حسینی‌هاشمی اگر مواردی از لایحه تدوین شده نیاز به مصوبه هیات دولت داشته باشد، به آنجا ارسال خواهد شد، در غیر این صورت موارد مورد نیاز برای تصویب به شورای پول و اعتبار یا بانک مرکزی ارسال می‌شود.

عضو کار گروه اصلاح ساختار بانکی کشوربا بیان اینکه آیین‌نامه‌های تدوین شده یک نوع اصلاح ضوابط و مقررات و اصلاح آیین‌نامه‌ای است، اظهار داشت: پس از این که اصلاح آیین‌نامه‌ها انجام شد، در صورت نیاز به تصویب دولت رسیده و سپس به بانک مرکزی برای ابلاغ به بانک‌ها ابلاغ می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که در این جلسات مهم‌ترین مواردی که مورد تاکید مدیران عامل بانک‌ها برای اصلاح رفتار سیستم بانکی مورد تاکید قرار گرفته است، چه مواردی است؟ گفت: مهم‌ترین موارد حول ۵ محور از جمله ساماندهی مطالبات بانک‌ها از دولت و شرکت‌های دولتی و نحوه وصول آنها بود. حسینی‌هاشمی ادامه داد: در جلسات مذکور در مورد بدهی افرادی که بیش از یک میلیارد تومان است و شناسایی و یافتن راهکار‌های وصول آن مورد بررسی قرار گرفت و این مطالبات در مراحل مختلف دریافت خواهد شد.

وی دومین مورد را تدوین قانونی برای وصول مطالبات معوق بانک‌ها و وصول تسهیلات پرداخت شده و کمبودهای حقوقی در این خصوص عنوان و تصریح کرد: در جلسات برگزار شده توسط کارگروه، راهکارها بررسی و تصمیمات مورد نیاز اخذ شد.

مدیرعامل بانک سرمایه فروش دارایی‌ها و منابع مازاد بر نیاز بانک‌ها به منظور افزایش قدرت وام دهی آنها را از دیگر مواردی که در جلسات در مورد آن بحث شد، عنوان کرد و ادامه داد: این منابع باید به نقدینگی تبدیل شود تا بدین طریق تسهیلات بانکی و اعتبارات برای توسعه اقتصادی و اشتغال افزایش یابد.

وی اصلاح ساختار سرمایه بانک‌ها و اصلاح نحوه رفتار بانک‌ها را از دیگر موارد مطرح شده در جلسات کارگروه اصلاح رفتار بانکی ذکر کرد و اظهار داشت: علاوه براین موارد توسعه بخش کشاورزی، اتخاذ تدابیری برای رشد و توسعه بخش مسکن، تولید مسکن و کاهش قیمت آن و در نهایت اتخاذ تدابیری که منجر به رونق اقتصادی شده و در مقابل باعث ایجاد تورم نشود.

حسینی‌هاشمی در خصوص تاثیرات تدوین لایحه اصلاح رفتار بانک‌ها بیان کرد: بانک‌ها خود سعی در رفع این مشکلات و موارد داشتند که در این رابطه دولت نیز آنها را همراهی و پشتیبانی کرد.

عضو کار گروه اصلاح ساختار بانکی کشور اضافه کرد: گروهی موانع، مشکلات و چالش‌ها را شناسایی کرده و راهکارهای آن را یافتند که این امر به موفقیت بیشتر بانک‌ها کمک می‌کند.

به گفته حسینی‌هاشمی قرار است اصلاحات مرحله اول و تغییرات رفتاری تا اوایل آبان ماه به بانک‌ها ابلاغ شود. وی پیش‌بینی کرد این ابلاغیه تاثیرات مطلوبی بر روند فعالیت بانک‌ها خواهد داشت.