براساس گزارش بانک مرکزی
مطالبات معوق بانکها به ۳/۱۱هزار میلیارد تومان رسید
براساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی، مطالبات معوق سررسید گذشته بانکها در پایان خردادماه امسال به ۳/۱۱هزار میلیارد تومان رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، براساس آمارهای بانک مرکزی، مطالبات معوق سررسید گذشته بانکها در پایان خردادماه امسال به ۱۱۳هزار میلیارد ریال (۳/۱۱هزار میلیارد تومان) رسیده که ۱/۹درصد کل تسهیلات اعطایی را شامل میشود.
از رقم مزبور، ۷۴هزار میلیارد ریال آن مطالبات معوق بانکهای تجاری است که ۴/۹درصد تسهیلات اعطایی آنان است.
همچنین میزان مطالبات معوق بانکهای تخصصی ۲۸هزار میلیارد ریال معادل ۶/۹درصد تسهیلات و مطالبات معوق بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری ۱۱هزار میلیارد ریال معادل ۶/۶درصد تسهیلات اعطایی آنان بوده است.
حجم نقدینگی نیز همچنان به رشد خود ادامه میدهد و در ۱۲ماهه منتهی به خردادماه با رشد ۵/۳۹درصدی از رقم ۱۳۴هزار میلیارد تومان فراتر رفته است. نقدینگی در خردادماه سال گذشته ۹۶هزار میلیارد تومان بود.
۳/۳درصد تسهیلات اعطایی بانکها قرضالحسنه است
میزان سپردههای قرضالحسنه پسانداز مردم نزد نظام بانکی ۵/۱۰درصد سپردههای مردم نزد بانکها است اما فقط ۳/۳درصد تسهیلات اعطایی بانکها را قرضالحسنه تشکیل میدهد.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، در پایان سه ماهه نخست امسال، میزان تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری کشور به رقم ۱۲۵۴هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به ابتدای سال جاری ۳/۶درصد رشد نشان
میدهد.
از کل رقم تسهیلات اعطایی، فقط ۳/۳درصد آن را تسهیلات قرضالحسنه تشکیل میدهد و ۹/۷درصد را مضاربه، ۷/۴درصد سلف، ۲/۱۵درصد مشارکت مدنی، ۹/۴درصد جعاله، و ۸/۴۸درصد فروش اقساطی بوده است و سایر عقود نیز حدود ۹درصد تسهیلات را شامل شدهاند.
میزان سپردههای بخش غیردولتی در نظام بانکی کشور در ۱۲ماهه منتهی به خردادماه امسال بیش از ۴۰درصد رشد کرده است و به ۱۲۸۸هزار میلیارد ریال رسیده است. رشد سپردهها در بانکهای تجاری ۳۴درصد، بانکهای تخصصی ۳۵درصد و بانکهای خصوصی ۸۳درصد بوده است.
همچنین، در حالی که تاسیس بانک قرضالحسنه و انتقال منابع قرضالحسنه بانکها از طرحهای قریبالوقوع دولت محسوب میشود، آمار بانک مرکزی نشان میدهد میزان سپردههای قرضالحسنه پسانداز مردم نزد نظام بانکی کشور در پایان خردادماه امسال حدود ۱۳۶هزار میلیارد ریال بوده که معادل ۵/۱۰درصد سپردههای مردم نزد بانکها است.
اندوخته ارزی ایران به ۶۵میلیارد دلار رسید
اندوخته ارزی ایران که در بانکهای خارجی نگهداری میشود در پی افزایش بهای نفت، به ۶۵میلیارد دلار تا خرداد ماه سالجاری رسیده است.
به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد، اندوخته ارزی ایران نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۰۶ افزایش ۳۷درصدی داشته است.
در عین حال خبرگزاری فرانسه نوشت: ایران چهارمین صادرکننده بزرگ نفت خام جهان و دومین در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است و افزایش بهای نفت کمک زیادی به مشکلات اقتصادی داخلی ایران کرده است.
همچنین در پی فشارهای آمریکا و نیز احتمال تحریمهای اقتصادی بیشتر، ایران اعلام کرده است که اندوخته ارزی خود را به غیر از دلار تبدیل میکند.
این در حالی است که موسسه بیزینس مانیتور در تازهترین گزارش خود اعلام کرده بود که ذخایر ارزی ایران تا سال ۱۳۹۰ دو برابر میشود.
بنابراین گزارش، بیزینس مانیتور در گزارش سهماه چهارم ۲۰۰۷ خود ضمن برآورد ذخایر خارجی ۵۸میلیارد و ۱۰۰میلیون دلاری برای ایران در سال ۸۵ پیشبینی کرد که این میزان در سالجاری با حدود ۱۳میلیارد دلار افزایش به ۷۱میلیارد و ۶۰ میلیون دلار برسد.
طی سال ۸۷ ذخائر خارجی ایران افزایش ۵/۱۲میلیارد دلاری داشته و به ۸۳میلیارد و ۵۵۰میلیون دلار بالغ خواهد شد که تداوم روند صعودی این شاخص را در سال ۸۸ به ۹۴میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلار خواهد رساند.
پیشبینی شده که در سال ۸۹ ذخایر ارزی ایران به ۱۰۴میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار برسد که از افزایش ۵/۱۰میلیارد دلاری نسبت به سال ۸۸ برخوردار است.
سال ۱۳۹۰سالی است که رقم ۱۱۵میلیارد و ۲۲۰میلیون دلار برای ذخایر خارجی ایران به ثبت خواهد رسید که نسبت به سال ۸۵ از افزایش بیش از ۵۷میلیارد دلاری و نسبت به سال ۸۰ از افزایش ۹۸میلیارد دلاری برخوردار خواهد بود.
ارسال نظر