دانستنیهای بیمه - ۲۱ شهریور ۸۶
سلسله مطالبی که در این ستون عرضه میشود، مجموعهای از اطلاعات عمومی بیمههای بازرگانی است که از جلد دوم دانستنیهای بیمه تالیف آقایان علی اعظم محمد بیگی و حمید عبدالحسین حریری برگزیده شده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است نسبت به درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومان حوادث رانندگی در مراکز خدمات بهداشتی و درمانی اقدام کنند.
به منظور تامین منابع لازم برای ارائه خدمات فوق، ۱۰درصد حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد توسط شرکتهای بیمه تجاری وصول و به حساب درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واریز میگردد. هزینههای درمان کلیه مصدومان ترافیکی، جادهای و رانندگی از محل وجوه واریز شده به این حساب و سایر منابع موجود پرداخت خواهد شد (قانون برنامه توسعه چهارم، ماده ۹۲).
غرامت فوت
در بیمه حوادث سرنشین و راننده، اگر بیمهگذار یا هر یک از اشخاص بیمه شده، به علت وقوع حادثه تحت پوشش فوت کند پرداخت مبلغی با عنوان غرامت فوت به وراث قانونی او در تعهد بیمهگر است.
شرط بیمهنامه در مورد پرداخت غرامت فوت این است که بیمهگذار یا ذینفع قانونی در بیمهنامه حوادث سرنشین و راننده، ضمن تکمیل فرم اعلام خسارت، مدارکی را ارائه کند. این مدارک معمولا عبارت است از گزارش پلیس راه یا سایر مقامات انتظامی یا قضایی ذیصلاح درباره تاریخ، محل، نوع و چگونگی حادثه و نام و مشخصات اشخاص حادثهدیده، گواهی پزشک معالج یا پزشک قانونی درباره تاریخ و علت فوت، گواهی فوت یا گواهی دفن، گواهی انحصار وراثت.
غرامت فوت به شرطی قابل پرداخت است که مصدوم، حداکثر تا یک سال از تاریخ حادثه فوت کرده باشد (شرطی در بیمهنامه حوادث سرنشین و راننده).
بیمهگذار موظف است در صورت وقوع حادثه مراتب را ظرف ۲۴ ساعت و حداکثر پنج روز به بیمهگر اطلاع دهد. در هر صورت، این اطلاع باید قبل از تدفین بیمه شده به عمل آید تا اگر بیمهگر بخواهد، اقدام به معاینه متوفی و در صورت لزوم، کالبدشکافی او نماید (شرطی در بیمهنامه حوادث سرنشین و راننده).
در صورت فوت بیمه شده هر گاه بیمهگر کالبد شکافی و یا از خاک بیرون آوردن بیمه شده را لازم بداند استفاده کنندگان ملزم به قبول خواهند بود. در این صورت کلیه هزینههای متعلقه به عهده بیمهگر است (شرطی در بیمهنامه حوادث سرنشین و راننده).
ارسال نظر