گزارش بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی حاکی است، مبادلات بانکی ایران با ۳۹ کشور بزرگ دنیا که عمدتا اروپایی هستند طی دو سال منتهی به دسامبر ۲۰۰۶ میلادی ۱۴‌میلیارد دلار افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری فارس، بر‌اساس تازه‌ترین گزارش بانک تسویه‌حسابهای بین‌المللی، میزان تعهدات پولی ایران به این بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی که در پایان دسامبر سال ۲۰۰۴ میلادی ۲۱‌میلیارد و ۸۲۸‌میلیون دلار بوده است، در پایان دسامبر سال ۲۰۰۵ به ۲۷‌میلیارد و ۶۴۵‌میلیون دلار افزایش یافته است.

بنابراین گزارش، میزان تعهدات پولی ایران به این بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی در پایان دسامبر سال ۲۰۰۶ میلادی با بیش از ۲میلیارد دلار کاهش به ۲۵‌میلیارد و ۴۰۹‌میلیون دلار رسید.

این گزارش افزود: میزان سپرده‌های ارزی ایران در این بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی که در پایان سال ۲۰۰۴‌میلادی ۲۱‌میلیارد و ۳۵۹‌میلیون دلار بوده است، در پایان سال ۲۰۰۵‌میلادی به ۲۵‌میلیارد و ۵۴۰‌میلیون دلار رسید و طی یک سال منتهی به ۲۰۰۶‌میلادی نیز با افزایش قابل توجه ۶‌میلیارد دلاری به‌‌رقم ۳۱‌میلیارد و ۵۰۹‌میلیون دلار افزایش یافت. بر پایه این گزارش، تراز مبادلاتی ارزی ایران در بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارج از کشور که در پایان سال ۲۰۰۴ میلادی بیش از ۴۰۰‌میلیون دلار منفی بوده است، در پایان سال ۲۰۰۶‌میلادی به مثبت ۶‌میلیارد و ۱۰۰‌میلیون دلار افزایش یافته است. گزارش‌های بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی که مقر اصلی آن در شهر (بازل) سوئیس است، تحت عنوان (بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی) سالانه چهار بار منتشر می‌شود. در این گزارش‌ها سپرده‌ها و تعهدهای مجموعه‌ای از بانک‌ها و موسسه‌های مالی غیر‌بانکی متعلق به ۳۹ کشور دنیا به تفکیک کشورهای مختلف عرضه می‌شود.

به گزارش فارس، مهم‌ترین کشورهای مذکور در این گزارش که با ایران مبادله بانکی دارند، عبارتند از استرالیا، اتریش، بحرین، بلژیک، برزیل، کانادا، شیلی، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، هنگ‌کنگ، هند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، کره، لوکزامبورگ، مکزیک، هلند، نروژ، پرتقال، سنگاپور، اسپانیا، سوئد، سوئیس، تایوان، ترکیه، آمریکا و انگلیس.