دبیر هیات‌مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران گفت: در حال حاضر که نرخ سود بانک‌های دولتی ۱۲درصد و بانک‌های خصوصی ۱۳درصد شده اکثر بانک‌های خصوصی و دولتی به صورت عقود مشارکتی فعالیت می‌کنند و طبیعتا به صورت عقود مبادله‌ای تسهیلاتی با نرخ ۱۲درصد به لیزینگ‌ها نمی‌دهند. محمد کبریتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مورد نرخ سود شرکت‌های لیزینگ اظهار داشت: هنوز نرخ سود شرکت‌های لیزینگ در شورای پول و اعتبار تعیین نشده است.

وی با اشاره به پیشنهاد کانون شرکت‌های لیزینگ در مورد نرخ سود تصریح کرد: پیشنهادهایی به وزارت صنایع، شورای پول و اعتبار و معاون اول رییس‌جمهوری ارائه شده که شخص ریاست جمهوری نیز در جریان هستند.

کبریتی در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت خود را اعلام کنیم نسبت به نرخ مابه‌التفاوت، نرخ سود شرکت‌های لیزینگ را دو‌درصد کاهش دادیم. بدین ترتیب افزایش ۲/۴درصدی روی سقف بانک‌های خصوصی پیشنهاد شد. کبریتی توضیح داد: کانون شرکت‌های لیزینگ به شورای پول و اعتبار پیشنهاد کرده که نرخ سود لیزینگ‌ را ۲/۴درصد مازاد بر نرخ سود پایه بانک‌های خصوصی در نظر گیرد، البته این نرخ ۲/۶درصد بود که به ۲/۴درصد کاهش یافت تا شرکت‌های لیزینگ قادر باشند در عرصه رقابتی بقا داشته باشند.

وی گفت: جنبه‌های کارشناسی مذاکرات به استدلال‌های خود رسید اما از نتایج تصمیم گیری اطلاعی ندارم. کبریتی با بیان اینکه هیچ بانکی براساس عقود مبادله‌ای با پایه ۱۲درصد تسهیلات نمی‌دهد، افزود: زمانی که نرخ سود بانک‌ها ۱۴درصد بود شرکت‌های لیزینگ توانستند زیر یک‌درصد منابع از بانک‌های داخلی دریافت کنند و در حال حاضر که نرخ سود بانک‌های دولتی ۱۲‌درصد و بانک‌های خصوصی ۱۳‌درصد شده اکثر بانک‌های خصوصی و دولتی به صورت عقود مشارکتی فعالیت می‌کنند و طبیعتا به صورت عقود مبادله‌ای تسهیلاتی با نرخ ۱۲‌درصد به لیزینگ‌ها نمی‌دهند. به اعتقاد کبریتی اگر بانک‌ها به صورت عقود مشارکتی تسهیلات دهند حداقل بیش از ۲۰‌درصد قیمت تمام شده پولی است که به شرکت‌ها می‌پردازند.