بهای تمام شده خدمات بانکی در حال حاضر در کلیه بانک‌ها برای مشتریان رایگان است، بدین ترتیب رایگان بودن آن در قالب اصلاح ساختار بانک‌ها نیازمند بازنگری است. فرید ضیاءالملکی، معاون مالی بانک سامان، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره لزوم اصلاح ساختار بانک‌ها اظهار کرد: قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) که از سال ۶۳ به اجرا درآمده است، تاکنون مورد بازنگری قرار نگرفته است این قانون از جنبه‌های گوناگون نیازمند بررسی و بازنگری است.

وی اظهار کرد: در عین حال اخذ بهای تمام شده خدمات و سرویس‌هایی که ارائه می‌شود، باید مدنظر قرار گیرد.

به گفته او در ایران بهای تمام شده خدمات از مشتریان دریافت نمی‌شود و این خدمات به صورت رایگان ارائه می‌شود در حالی که در خارج از کشور بانک‌ها هزینه خدمات خود را دریافت می‌کنند.

ضیاءالملکی با بیان اینکه بدین ترتیب برای دریافت این مبالغ از بهای تمام شده خدمات از مشتریان باید درصدهای خاصی در نظر گرفته شود، متذکر شد: این بهای تمام شده همان کارمزد است و برای انواع خدمات متفاوت است.

وی ادامه داد: رییس‌جمهور اخیرا دستور بازنگری و اصلاح این قوانین را ارائه کرده است.

او در پاسخ به این سوال که کدام یک از بخش‌های قانون عملیات بانکی بدون ربا نیازمند اصلاح است؟ تصریح کرد: تمامی عقود اسلامی که در این قانون ذکر شده است نیازمند اصلاح است.

وی خاطرنشان کرد: غیر از عقود مزارعه و مساوات که کاربرد کمتری دارند، مابقی عقود در نظام بانکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته معاون بانک سامان تمامی بانک‌ها در انتخاب و به کارگیری عقود اسلامی مختار هستند و قادرند از تمامی عقود به ویژه مبادله‌ای و مشارکتی استفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که قانون چک نیازمند چه اصلاحاتی است؟ خاطرنشان کرد: در حال حاضر این قانون از سوی هیاتی در مرکز پژوهش‌های مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد این قانون حدود یک سال است که در این مرکز در حال بررسی است.

به گفته او چک در حال حاضر از بی‌اعتباری بسیاری برخوردار شده است و به نظر می‌رسد بحث اعتباردهی به آن باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.