مشارکت بیش از 500‌صندوق در تاسیس بانک قرض‌الحسنه

بانک قرض‌الحسنه با مشارکت اولیه بیش از ۵۰۰ صندوق قرض‌الحسنه با سرمایه اولیه ۵۰۰‌‌میلیارد ریال تشکیل می‌شود. به گزارش ایسنا درخواست صدور مجوز تاسیس بانک قرض‌الحسنه از سوی سازمان اقتصاد اسلامی، خیرین، شخصیت‌های بانکی، اقتصادی و نیز صندوق‌های قرض‌الحسنه چندی پیش به بانک مرکزی ارائه شده بود.

بر همین اساس اعضای هیات مدیره سازمان اقتصاد اسلامی و جمعی از مسوولان صندوق‌های قرض‌الحسنه اخیرا دیداری با رییس کل بانک مرکزی داشته‌اند که در این دیدار موضوع تاسیس بانک قرض‌الحسنه با مشارکت صندوق‌های قرض‌الحسنه مورد موافقت بانک مرکزی قرار گرفته است.

میرمحمد صادقی، نایب‌رییس سازمان اقتصاد اسلامی و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران، با اعلام خبر موافقت بانک مرکزی و دستور کتبی رییس‌جمهور مبنی بر صدور مجوز تاسیس بانک قرض‌الحسنه به بانک مرکزی، اظهار کرد: تاسیس بانک قرض‌الحسنه احیای بانک اسلامی است که حضرت امام (ره) فرمان آن را صادر کرده بودند و در حال حاضر نیز آیت‌ا... غیوری در راس گروه تقاضای تاسیس بانک قرض‌الحسنه را دنبال می‌کنند.

وی افزود: برنامه و هدف اصلی بانک قرض‌الحسنه، انسجام و اتحاد بخشیدن به صندوق‌های قرض‌الحسنه است که با برنامه یکسان برای توسعه و ترویج قرض‌الحسنه را فعالیت خواهد کرد.

میرمحمد صادقی درباره چگونگی فعالیت این بانک خاطرنشان کرد: بانک قرض‌الحسنه فعالیت خود را برای هدفمند کردن قرض‌الحسنه و به‌کارگیری آن در اعطای وام بدون بهره برای تهیه مسکن، هزینه درمان، ازدواج، تحصیل، اشتغال و کشاورزی است و برنامه‌های وسیع و مطالعه شده‌ای نیز در امر فقرزدایی در دست دارد.

وی با بیان اینکه تسهیلات اعطایی این بانک برای رضای خدا و فاقد هرگونه بهره خواهد بود، عنوان کرد: آیین نامه نحوه تاسیس و فعالیت بانک قرض‌الحسنه در شورای پول و اعتبار در حال بررسی است و به محض تصویب نهایی فعالیت خود را شروع می‌کند. میرمحمد صادقی درباره سرمایه و تعداد صندوق‌هایی که در برای مشارکت اعلام آمادگی کرده‌اند عنوان کرد: بانک قرض‌الحسنه قرار است فعالیت خود را با ۵۰۰‌‌میلیارد ریال سرمایه آغاز کند و در ابتدا نیز بیش از ۵۰۰ صندوق قرض‌الحسنه در آن مشارکت دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: بانک قرض‌الحسنه کاملا غیرانتفاعی فعالیت خواهد کرد لذا پیش‌بینی می‌شود با صدور مجوز تاسیس این بانک به نام سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه نیز که نظارت بر فعالیت آنها از نگرانی‌های بانک مرکزی محسوب می‌شد سروسامان بیابند و فعالیت آنان دو چندان شود.

نایب‌رییس سازمان اقتصاد اسلامی توضیح داد: علاوه بر مشارکت ۵۰۰‌صندوق قرض‌الحسنه، تعداد زیادی از صندوق‌های قرض‌الحسنه کشور نیز به صورت کتبی برای پیوستن به این بانک اعلام آمادگی کرده‌اند، بنابراین با ادامه این روند پیش بینی این است که صندوق‌ها با سهامدارشدن در بانک قرض‌الحسنه بخشی به عنوان شعبه بانک و بخشی نیز به عنوان زیرمجموعه بانک

فعالیت کنند.

بنابر این گزارش،‌ در پی درخواست سازمان اقتصاد اسلامی مبنی‌بر احیای بانک اسلامی، یک هیات کارشناسی از سوی رییس‌جمهور مسوولیت بررسی چگونگی احیای این بانک را بر عهده گرفت که پس از بررسی‌ها این هیات پیشنهاد تاسیس بانک قرض‌الحسنه به جای بانک اسلامی را مطرح کرد.

بر همین اساس نیز رییس‌جمهور طی نامه‌ای دستور صدور مجوز تاسیس بانک قرض‌الحسنه را به بانک مرکزی ابلاغ کرد.