موسسه مالی و اعتباری انصار 30درصد سهام خود را به مردم واگذار می‌کند

گروه بازار پول - مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری انصار در مراسم افتتاح پانصد و نود و ششمین شعبه موسسه مالی اعتباری انصار در میدان شهدای تهران اظهار داشت: مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظیفه یک موسسه مالی اعم از بانک یا موسسه مالی اعتباری حضور در جامعه و اداره وجوه و نقدینگی در دست مردم است. به گزارش روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری انصار، رهنما افزود: بسیاری از مردم بنا به دلایلی یا عدم تبحر نمی‌خواهند وجوه خود را مدیریت کنند. بنابراین در اینجا وظیفه موسسات مالی است که این وجوه را مدیریت، جمع‌آوری و سرمایه‌گذاری کنند.

رهنما خاطر نشان کرد: مدیریت صحیح وجوه موجب می‌شود تا افراد نیازمند به تسهیلات و همچنین فعالیت‌های اقتصادی که به جهت نبود نقدینگی و سرمایه معلق مانده بیش از پیش رونق پیدا کند.

وی با اشاره به نقش مهم موسسات مالی اعتباری در گردش سرمایه و رونق اقتصادی قشر متوسط جامعه یادآور شد: سیاست بانک مرکزی در‌حال‌حاضر به سمت شراکت تمایل دارد تا بانک‌ها بیشتر به عنوان شریک مالی پروژه‌های اقتصادی عمل کنند و کمتر به سرمایه‌گذاری مستقیم روی آورند.مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری انصار با اشاره به قدمت ۱۸ ساله این موسسه اعلام کرد: در سال ۷۳ اولین درخواست به بانک مرکزی را برای تبدیل شدن به موسسه ارائه کردیم که در آن زمان با شرایط اعلام شده توسط بانک مرکزی محقق نشد. با توجه به توسعه فعالیت‌های بانکی موافقت اصولی از بانک مرکزی برای این موسسه اخذ شد که به زودی پس از گذراندن مراحل لازم این موسسه مجوز‌هایی از بانک مرکزی خواهد گرفت و به پذیره‌نویسی اقدام خواهد کرد که در ابتدا ۳۰درصد سهام به افراد عادی و ۷۰درصد به بنیادهای تعاونی واگذار می‌شود که البته طی پنج سال این نسبت برعکس خواهد شد، یعنی ۷۰ درصد در اختیار مردم و ۳۰ درصد در اختیار بنیادهای تعاونی قرار می‌گیرد.

رهنما با اشاره به این که موسسه مالی اعتباری انصار به زودی قصد دارد به بانک‌های خصوصی بپیوندد، گفت: این موسسه حدود یک سال پس از اخذ مجوز موسسه مالی اعتباری از بانک مرکزی با افزایش سرمایه و کارایی به یک بانک خصوصی تبدیل می‌شود.

وی افزود: در‌حال‌حاضر کلیه سیستم‌های الکترونیکی و رایانه‌ای این موسسه مطابق با سیستم پیشرفته و روز کشور است و وجود «انصار کارت» یکی از همین نشانه‌ها است.

مدیر موسسه مالی اعتباری انصار خاطر نشان کرد: سیستم این موسسه سیستم یکپارچه است و ما در انتظار مجوز و تایید بانک مرکزی برای پیوستن به طرح «شتاب» هستیم که امکانات نیز فراهم شد و با اخذ این مجوز انصار این قابلیت را دارد که پس از ۲۴ ساعت به روز شده و به شبکه متصل شود.

وی افزود: در آینده نزدیک با راه‌اندازی پایانه‌های فروش انصار نیز امکان خرید الکترونیکی این موسسه براساس سیاست بانک مرکزی برای دارندگان «انصار کارت» فراهم می‌شود.رهنما در مورد فعالیت‌های اقتصادی و زیرمجموعه‌های موسسه انصار گفت: در‌حال‌حاضر دو شرکت اقتصادی به نام اطلس در حیطه ساخت و ساز و یک شرکت بورسی زیرمجموعه این موسسه هستند و به زودی تا پایان سال شرکت دیگری در زمینه (ICT) به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کند.همچنین شرکت‌های بیمه و صرافی و... از جمله شرکت‌هایی هستند که پس از اخذ مجوز از بانک مرکزی تاسیس خواهد شد.وی در مورد تسهیلات ارائه شده به مشتریان این موسسه گفت: تاکنون بیش از ۷هزار میلیارد ریال تسهیلات به افراد ارائه شده و این موسسه حدود پنج‌میلیون و ۲۰۰هزار سپرده‌گذار در ۶۰۰شعبه فعال در سطح کشور دارد.

مدیرعامل موسسه انصار در مورد ضوابط بانک مرکزی و سخت‌گیری‌های موجود برای اعطای مجوز توسط بانک مرکزی گفت: وجود اعمال نظر و قانون برای اخذ این مجوزها لازم است تا مشکلاتی مانند مشکل قرض‌الحسنه‌های اصفهان پیش نیاید و این موسسه تمام شرایط (تایید فنی هیات‌مدیره توسط بانک مرکزی و سرمایه ۱۵۰میلیارد تومان) را دارا است و به راحتی می‌تواند به «سهامی عام» تبدیل شده و ۳۰درصد سهام خود را به مردم واگذار کند.وی افزود: پذیره‌نویسی با همان شرط حداقل ۵۰هزار تومان و حداکثر ۱۰میلیون تومان برای هر فرد حقیقی و بیش از ۱۰میلیون تومان برای هر فرد حقوقی لازم‌االاجر است.

رهنما در مورد کاهش پلکانی سود بانکی گفت: تمام موسسات مالی کشور باید از این قانون تبعیت کنند چراکه کاهش سود تسهیلات‌ها به نفع سرمایه‌گذاری است و موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال بوده اما این کاهش باید با سیستم‌های دیگری اعمال شود.وی افزود: با وجود رشد هر ساله نقدینگی و تورم شیب کاهش سود باید ملایم‌تر از حال انجام می‌شد که برای این منظور از ابزارهای کنترلی جانبی دیگری باید استفاده شود.

مدیرعامل موسسه انصار در مورد سیاست تسهیلات‌دهی و جمع‌آوری منابع‌این موسسه گفت: سیاست جمع‌آوری منابع در این موسسه به صورت فردی است به همین جهت به هیچ‌وجه تسهیلات کلان (بیش از ۱۰میلیون تومان) اعطا نمی‌شود سیاست ما توزیع سرمایه بین اقشار متوسط است.براساس این گزارش بایرامی، مدیر سرپرستی شرق موسسه انصار گفت: سیاست این موسسه گسترش در بین اقشار متوسط و رو به پایین جامعه است.وی افزود: گردش مالی بخش شرق تهران حدود یک‌هزار و ۲۶۰میلیارد تومان بوده است.

بایرامی در مورد سیاست تاسیس شعب تاکید کرد: موسسه انصار پراکندگی جغرافیایی چندان وسیعی ندارد اما با توجه به سیاست «خدمات‌دهی خرد» و مجوزهایی که از سال گذشته برای گسترش شعب از بانک مرکزی اخذ نموده مناطق را انتخاب کرده وشعبه تاسیس می‌کند.وی افزود: بیشترین منابع این موسسه از طریق سپرده‌های قرض‌الحسنه جمع‌آوری شده و تسهیلات هم بیشتر از طریق تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار افراد قرار می‌گیرد.به گفته بایرامی، تمامی تسهیلات این موسسه از طریق عقود اسلامی به متقاضیان واگذار می‌شود.