دو سیستم جدید برای نقل و انتقال الکترونیکی پول راه‌اندازی می‌شود

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی از راه‌اندازی دو سیستم جدید برای نقل و انتقال الکترونیکی پول در کشور، خبر داد. به گزارش ایرنا در یکی از این روش‌ها، مشتریان بانک‌ها می‌توانند از طریق کارت‌های بانکی و سیستم شتاب مبلغی تا سقف ۵۰میلیون ریال را از یک بانک به‌بانک دیگر منتقل کنند.

«مهران شریفی» با بیان این مطلب در تشریح این سیستم گفت: تا آذر ماه امسال سیستم سامانه تسویه ناخالص آنی (santa) در بانک مرکزی راه‌اندازی می‌شود و شبکه بانکی کشور نیز متعاقب آن به ‌این سیستم بانک مرکزی متصل خواهد شد.

وی افزود: در این سیستم هر بانک دارای ترمینالی در مرکز خود خواهد بود و برای انتقال هر وجهی از بانک خود به سایر بانک‌ها از طریق این ترمینال، دستور را به سیستم سامانه تسویه ناخالص آنی بانک مرکزی ارسال می‌کند و به کمک این سیستم، پول از بانک دستوردهنده دریافت و به بانک موردنظر انتقال می‌یابد.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اضافه کرد: این سیستم در زمان حاضر در سطح مشتریان قابل استفاده نخواهد بود، بلکه در مرحله اول بانک‌ها برای معامله‌های بین بانکی و نقل و انتقال پول از این روش استفاده خواهند کرد.

شریفی در ادامه تاکید کرد، این سیستم از سال ۸۶ برای استفاده مشتریان مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. به عبارت دیگر، این خدمات در سطح شعب بانک‌ها برای استفاده مشتریان از تاریخ یادشده خواهد بود.

وی اظهار داشت: بانک‌ها برای ارائه این خدمات به مشتریان باید یکسری نرم‌افزار را در سیستم‌های خود ایجاد کنند تا بتوانند این سیستم را به سیستم مرکزی خود ارتباط دهند. بانک مرکزی مشخصات این نرم‌افزارها را به بانک‌ها اعلام کرده است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در تشریح روش دوم نقل و انتقال بین بانکی که بانک مرکزی آن را طراحی کرده، گفت: در روش فعلی نقل و انتقال پول، مشتری باید چک رمزدار را از یک بانک دریافت و به بانک مقصد منتقل و به حساب بخواباند یا با حمل ایران چک یا حتی پول نقد از بانک مبدا به بانک مقصد، نقل و انتقال بین بانکی خود را انجام دهد که این کارها بسیار وقت‌گیر، هزینه‌بر، سنتی و کاغذی بوده و باعث ازدیاد سفرهای درون شهری می‌شود.

شریفی افزود: با توجه به این شرایط، بانک مرکزی روشی را طراحی کرد که بر اساس آن مشتریان بانک‌ها از طریق سیستم شتاب و با استفاده از کارت‌های بانکی که در اختیار دارند، می‌توانند با استفاده از دستگاه‌های ATMو دستگاه‌های کارت‌خوان شعبه‌ای دستور انتقال پول از حساب خود به بانک مقصد را بدهند.

وی در ادامه گفت: در این روش سقفی برای نقل و انتقال پول در نظر گرفته شده است. نقل و انتقال پول از یک بانک به بانک دیگر توسط مشتریان از طریق دستگاه‌های ATM تا سقف ۱۰میلیون ریال امکان‌پذیر است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در پایان اضافه‌کرد: مشتری درصورت مراجعه به بانک و استفاده از دستگاه‌های کارت‌خوان می‌تواند مبلغی تا سقف ۵۰میلیون ریال را از یک بانک به بانک دیگر منتقل کند.