نرخ تورم در 12‌ماه منتهی به شهریور‌ماه 85 نسبت به 12‌ ماه منتهی به شهریور‌ماه 84 به 9/10‌درصد رسید.محسن تقوی طلب، مدیرکل آمار‌های اقتصادی بانک مرکزی، نرخ تورم را در شهریور‌ماه امسال نسبت به مرداد‌ماه دارای 1/2‌درصد افزایش دانست. وی بیشترین عوامل موثر در افزایش نرخ تورم را افزایش قیمت گروه خوراکی، آشامیدنی و دخانیات و مسکن و سوخت عنوان کرد.

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی خبر داد
نرخ تورم به ‌٩/١٠‌درصد افزایش یافت
گروه بازارپول- نرخ تورم در ۱۲‌ماه منتهی به شهریور‌ماه ۸۵ نسبت به ۱۲‌ ماه منتهی به شهریور‌ماه ۸۴ به ۹/۱۰‌درصد رسید. به گفته او نرخ تورم در شهریور‌ماه ۸۵ نسبت به‌ماه مشابه سال ۸۴، ۶/۱۴‌درصد محاسبه شده است.

محسن تقوی طلب، مدیرکل آمار‌های اقتصادی بانک مرکزی، در گفت‌وگو با ایسنا، نرخ تورم در شهریور‌ماه امسال را نسبت به مرداد‌ماه دارای ۱/۲‌درصد افزایش دانست.
وی افزود: متوسط نرخ تورم در شش‌ماه ابتدای سال 85 نسبت به دوره مشابه سال قبل 11‌درصد بوده است. تقوی طلب بیشترین عوامل موثر در افزایش نرخ تورم را افزایش قیمت گروه خوراکی، آشامیدنی و دخانیات و مسکن و سوخت عنوان کرد و افزود: این دو گروه 60‌درصد کل شاخص را در بردارند که افزایش آنها به میزان 90‌درصد در افزایش نرخ تورم نقش داشته‌اند.
نرخ تورم براساس اعلام بانک مرکزی در شش‌ماه امسال ۵/۱۴‌درصد در فروردین به ۵/۱۰‌درصد در مرداد‌ماه رسیده بود.
به نظر می‌رسد با توجه به گرانی‌های ابتدای‌ماه مبارک رمضان این نرخ در مهر‌ماه امسال نیز اندکی افزایش یابد.
واحد اطلاعات اکونومیست در تازه‌ترین گزارش خود نیز پیش‌بینی کرد که نرخ تورم کشور در سال‌جاری به ۳/۱۵درصد افزایش می‌یابد.
وزن برخی کالاهای سبد خانوار باید واقعی شود
استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: وزن برخی از کالاهای سبد خانوار مانند اجاره مسکن باید واقعی شود.
محمدحسین مهدوی عادلی اظهار داشت: همیشه بین میزان و حجم نقدینگی و تورم از نظر علم اقتصاد رابطه مستقیمی وجود داشته است و اگر حجم نقدینگی افزایش یابد به همان نسبت نیز تورم می‌تواند افزایش پیداکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی گفت: مهم این است که نقدینگی در چه منابعی جذب شود، اگر نقدینگی صرف سرمایه‌گذاری شده به بورس برود یا تبدیل به اوراق مشارکت شود و به نوعی در گردونه اقتصاد به صورت سرمایه‌گذاری فعال شود و یا از گردونه خارج شود، میزان تاثیر آن در تورم کمتر خواهد بود.
عادلی یادآور شد: قرار است بر اساس قانون بودجه امسال مقدار زیادی اوراق مشارکت به فروش برود و بازار سهام نیز پس از مدت‌ها فعال شده است.
وی گفت: اگر این بخش‌های اقتصادی بتواند حجم نقدینگی فزآینده را جذب کند، ممکن است تاثیر آن بر تورم کاهش یابد.
عادلی خاطر نشان کرد: آمار و ارقام موجود حاکی از این است که توانسته‌اند آثار نقدینگی به تورم را کاهش دهند.
وی در عین حال افزود: اینکه سبد کالایی که با آن شاخص تورم ارزیابی می‌شود، چه میزان دقیق و به روز شده، بحث دیگری است.
عادلی گفت: باید دید سبد کالایی خانواده در سال‌های 83، 84 و 85 در چه وضعیتی است و چه بخش‌هایی از این سبد تاثیر بیشتری به روی تورم دارد.
این استاد علم اقتصاد گفت: وزن برخی از کالاهای سبد تورم مانند اجاره مسکن باید واقعی شوند.
عادلی تثبیت قیمت کالاهای دولتی را نیز عاملی دیگر در کنترل تورم ذکر کرد و یادآور شد: این اقدام آثار روانی افزایش قیمت‌ها بر تورم را خنثی کرد.
وی با بیان اینکه نقدینگی لزوما منجر به رشد تورم می‌شود، افزود: باید برای کنترل نقدینگی راه‌هایی را رفت که کمتر تورم‌زا باشند.