مدیر عامل بانک سرمایه:
مطالبات لاوصول قدرت وامدهی بانکها را کاهش میدهد
ایلنا- مردم نسبت به بازپرداخت طلب بانکها تعلل میکنند، یعنی مطالبات بانک به حیطه وصول در نمیآید، وقتی این امر اتفاق میافتد، منابع جدید به وجود نمیآید تا بتوان به صورت وام در اختیار مردم قرار داد. سید بهاءالدین حسینی هاشمی، مدیرعامل بانک سرمایه، گفت: نقدینگی میزان سپردههای بانکی اعم از دیداری و غیردیداری شامل جاری، پسانداز، بلندمدت، اسکناس و مسکوکات در دست مردم است.
وی میزان مسکوکات و اسکناس در دست مردم را تنها ۵درصد کل نقدینگی عنوان کرد و افزود: ۹۵درصد نقدینگی موجود در جامعه در اختیار بانکها و به صورت سپرده بانکی است، بنابراین زمانی که صحبت از افزایش نقدینگی در جامعه به میان میآید، لزوما به معنای افزایش پول در جامعه نبوده، بلکه به این معنا است که سپردهها در بانک زیاد است.
حسینی هاشمی گفت: نقدینگی در دست مردم به معنای نقدینگی در بانکها است. این درحالی است که افزایش نقدینگی به چند دلیل رخ میدهد. به نحوی که افزایش پایه پولی منجر به افزایش نقدینگی میشود.
وی تصریحکرد: کسری بودجه دولت، درآمدهای دولتی و درآمد بانک مرکزی از بانکها، باعث افزایش پایه پولی میشود، بنابراین پول جدیدی که از طریق دستگاههای مربوطه دولتی در نظام بانکی وارد میشود، به صورت وام در اختیار مردم قرار میگیرد. ضمن این که قدرت ایجاد نقدینگی از محل وامدهی یا ضریب فزآینده پولی بالا میرود.
مدیرعامل بانک سرمایه، گفت: با ازدیاد نقدینگی، تقاضا ایجاد شده و اگر در مقابل، عرضه کم باشد، سرمایهگذاری از طریق تولید و واردات منجر به تورم میشود. این در حالی است که دولت میخواهد درصد معینی تورم داشته باشد، بنابراین برای کنترل آن، نقدینگی را کنترل میکند.
حسینی هاشمی، گفت: برای این امر نیز، نرخ سپرده بانکی را بالا برده و یا اوراق مشارکت منتشر میشود. ضمن این که دولت روی نرخهای سود بانکی نیز دست میگذارد و بالاخره کاری میکند که قدرت وامدهی بانکها را محدود کرده و قدرت گردش پول را کاهش میدهد که این امر باعث رسیدن به تعادل میشود.
ارسال نظر