مهرـ مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی گفت :کل دارایی‌های سه بانک از چهار بانک دولتی مشمول واگذاری اصل ۴۴ قانون اساسی بین ۲۵ تا ۳۰‌میلیارد دلار است. محمد رضا حاجیان، فرآیند خصوصی سازی چهار بانک تجاری را طولانی دانست و تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته، خصوصی‌سازی چنین بانک‌هایی که از حجم دارایی‌های بسیار وسعی برخوردارند، حتی با امکانات پیشرفته‌ای که در اختیار دارند، یک یا دو سال به طول می‌انجامد.

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به کارگروهی که بدین منظور در وزارت اقتصاد تشکیل شده است، گفت: خصوصی‌سازی بانک‌ها با این حجم وسیع از دارایی‌ها، همکاری بانک‌های مشمول خصوصی‌سازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان مالک این بانک‌ها و بانک مرکزی به عنوان حافظ سلامت نظام بانکی را می طلبد.

وی با اشاره به جنبه‌های مختلف واگذاری بانک‌های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی، گفت: به این منظور باید بدهی‌ها، مطالبات معوق و سررسید گذشته بانک‌ها، تعهدات بانک‌ها در قبال دولت، وضعیت نمایندگی بانک‌ها از سوی دولت، اصلاح ساختارهای مورد نیاز، تقویت یا عدم تقویت بار مالی بانک‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

حاجیان با اشاره به تجربه‌های جهانی خصوصی سازی بانک‌ها، تصریح کرد: به منظور خصوصی سازی بانک‌ها به نحو مطلوب لازم است خصوصی سازی بانک‌های دولتی سایر کشورها نیز مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.

وی به بدهی‌های بانک‌های مشمول خصوصی سازی و روش‌های مختلف موجود برای بازپرداخت آنها اشاره کرد و اظهار داشت : بخش اعظم سپرده‌های مردم در اختیار این بانک‌ها است بنابراین خصوصی سازی آنها باید به نحوی انجام شود که مشکلی برای بانک‌ها ازجهت مطالبات و همچنین سپرده‌گذاران ایجاد نشود.

براساس بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی، بانک‌های دولتی به استثنای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بانک ملی بانک سپه، بانک صنعت و معدن، بانک کشاورزی، بانک مسکن و بانک توسعه صادرات به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.