عضو هیاتعلمی دانشگاه شهید چمران:
کاهش نرخ سود بانکی از عوامل مهم اختلال در بازار مسکن است
کاهش نرخ سود بانکی یکی از عوامل مهم در اختلال بازار مسکن و افزایش سریع قیمت مسکن به شمار میرود. سیدعزیز آرمن، عضو هیاتعلمی دانشگاه شهیدچمران اهواز، در گفتوگو با ایسنا، توضیح داد: بر طبق یک اصل اقتصادی هرگاه بازده داراییها در یک بخش کاهش مییابد داراییها جذب بخشهای پربازده دیگر میشوند بنابراین زمانی که سرمایهها در نتیجه کاهش نرخ سود بانکی از بانکها خارج میشوند وارد بخشهای دیگر مانند بازار مسکن میشوند که موجب اختلال در عملکرد آنها خواهد شد.
وی بیان کرد: مساله کاهش نرخ سود بانکی یک هدف مطلوب تلقی میشود به این معنا که هر سیستم اقتصادی مایل است هزینه سرمایهگذاری کاهش یابد تا زمینه سرمایهگذاری افزایش یابد اما این سوال مطرح میشود که آیا میتوان فقط با دستور و اجبار، بدون توجه به دیگر متغیرها به این مطلوب دست یافت؟
آرمن با بیان اینکه یکی از اولین آثار کاهش نرخ سود بانکی ایجاد بازارهای سرمایه موازی و افزایش فساد مالی است، تصریح کرد: وقتی دولت نرخ سود بانکی را کاهش میدهد تقاضای سرمایهگذاری افزایش مییابد، اما از طرف دیگر چون منابع تامین مالی بانکها مردم هستند و مردم نیز زمانی تمایل به سپردهگذاری در بانکها دارند که سود بانکی بیشتری دریافت کنند، در نتیجه با کاهش نرخ سود بانکی، سپردهگذاری مردم کاهش مییابد و به سوی بازارهای سرمایه موازی میروند.
وی با بیان اینکه متغیرهای اقتصادی با یکدیگر مرتبط هستند افزود: نرخ سود بانکی را زمانی باید کاهش داد که تورم رو به کاهش باشد در حالی که در کشور ما عکس این مساله صادق است.
عضو هیاتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی در سال گذشته نه تنها باعث کاهش تورم نشد بلکه به دلیل ایجاد اختلال در دیگر متغیرها و در نتیجه رشد نقدینگی موجب رشد تورم شد که این امر نشاندهنده تاثیر منفی اجرای این طرح در بخشهای مختلف اقتصادی است.
وی بیان کرد: اگر دولت بجای توجه به این مساله با کاهش حجم خود زمینه خصوصیسازی و افزایش تولید را فراهم آورد و مساله رانتخواری را حل کند، یکی از اهداف همچون کاهش تورم محقق خواهد شد.
ارسال نظر