سلسله مطالبی که در این ستون عرضه می‌شود،‌ مجموعه‌ای از اطلاعات عمومی بیمه‌های بازرگانی است که از جلد اول کتاب دانستنی‌های بیمه تالیف آقای علی‌اعظم محمد بیگی برگزیده شده است.

الحاقیه بیمه‌نامه
اصطلاحات مشابه: الحاقیه،‌ برگ الحاقی، پیوست بیمه‌نامه،‌ ضمیمه بیمه‌نامه، ورقه الحاقیه
هر تغییری در مشخصات بیمه‌نامه، مانند افزایش مبلغ بیمه، که به درخواست بیمه‌گذار و با موافقت بیمه‌گر صورت می‌گیرد با صدور الحاقیه بیمه‌نامه انجام می‌شود.
این مدرک جز لاینفک بیمه‌نامه است و به این دلیل صادر می‌شود که این گونه تغییرات را نمی‌توان در متن بیمه‌نامه اولیه اعمال کردو
هر تغییری در این بیمه‌نامه از طریق صدور الحاقیه بیمه‌نامه خواهد بود(شرطی در بیمه‌نامه بدنه اتومبیل)
بیمه اتکایی،‌بیمه‌گر اتکایی
بیمه اتکایی آن است که بیمه‌گر، در ازای دادن قسمتی از حق بیمه دریافتی به یک بیمه‌گر دیگر، خطرهای تحت پوشش در بیمه‌نامه‌های خود را نزد آن مجددا بیمه کند. به این ترتیب، با انتقال بخشی از بار مالی خطر احتمال وقوع خسارت به بیمه‌گر دوم، که بیمه اتکایی نام دارد، احتمال ناتوانی مالی بیمه‌گر در پرداخت خسارت، به ویژه به علت حوادث فاجعه‌آمیز مانند زلزله وسیل، بسیار کم می‌شود.
شرکت‌های بیمه باید به ترتیب 50و 25درصد از ارزش معاملات بیمه‌های زندگی و غیر زندگی خود را بیمه اتکایی کنند.(قسمتی از قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری)
بیمه اجباری
بیمه اجباری آن است که طبق قانون،‌ اشخاص ذی‌ربط باید آن را تهیه کنند. هدف قوانین اجباری این است که آسیب‌دیدگان یا خسارت‌دیدگان حوادث ضمن حفظ حق مطالبه غرامت از اشخاص مسوول یا عامل این حوادث، ناچار به اتکا به ثروت آنان نباشند. در بیشتر کشورها، متناسب با میزان نگرانی قانون‌گذاران در مورد حفظ حقوق زیان‌دیدگان جانی و مالی در مقابل قصور اشخاص دیگر، یک یا چند نوع بیمه اجباری وجود دارد. برای مثال، در انگلستان دارندگان اتومبیل،‌ موسسات سوارکاری، و کارفرمایان موظف به تهیه بیمه لازم برای جبران خسارت ناشی از قصور خود در مقابل اشخاص دیگر هستند. در ایران، در حال حاضر تنها بیمه اجباری، بیمه شخص ثالث برای اتومبیل است. دارندگان وسائل نقلیه موتوری زمینی و انواع یدک و تریلر متصل به این وسایل و قطارهای راه‌آهن، مسوول جبران خسارات بدنی و یا مالی هستند که به علت حوادث این وسایل و یا محمولات آنها، به اشخاص ثالث وارد شود و باید این مسوولیت را بیمه کنند (قسمتی از قانون بیمه اجباری مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث).
بیمه کوتاه‌مدت
بیمه‌ای که مدت بیمه در آن کمتر از یکسال باشد بیمه کوتاه‌مدت نام دارد. این بیمه در مقایسه با بیمه‌نامه یکساله‌ای که مشخصات مشابه با آن داشته باشد حق بیمه بیشتری خواهد داشت. برای مثال، خرید یک بیمه‌نامه سه ماهه، نصف حق بیمه یک بیمه‌نامه یکساله، هزینه می‌برد. برای مثال، در قراردادهای بیمه کوتاه‌مدت شخص ثالث (در بیمه اتومبیل)، حق بیمه به شرح زیر است: