در همایش بینالمللی ابزارهای نوین مالی صورت میگیرد
معرفی الگوی جدید بانکداری اسلامی به جهان اسلام
الگوی جدید بانکداری اسلامی توسط جمهوری اسلامی ایران به بانک توسعه اسلامی و سایر بانکهای اسلامی جهان پیشنهاد میشود. به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، دکتر سید حمید پورمحمدی، معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اعلام این خبر گفت: در جریان برگزاری همایش بینالمللی ابزارهای نوین مالی در نظام بانکداری اسلامی، الگویی جدید که توسط کارگروه بانکداری اسلامی وزارت اموراقتصادی و دارایی کشور طراحی شده، برای اجرا به بانک توسعه اسلامی و بانکهای جهان اسلام پیشنهاد خواهد شد.
وی گفت: در این همایش، ابزارهای نوین مهندسی مالی اسلامی ارائه و از تجربیات داخلی و سایر ظرفیتهای جهان اسلام بخصوص بانک توسعه اسلامی نیز بهرهگیری خواهد شد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: کشورهای مختلف به یک ابزار بسنده نمیکنند و همواره برای نوآوریهای جدید در تلاش هستند تا بتوانند به طرق ممکن داراییهای فیزیکی مردم را به اوراق مالی تبدیل کنند و این اوراق مالی را در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور به کارگیرند، بنابراین استفاده از تجربیات سایر کشورهای اسلامی در زمینه ابزارهای مالی برای ایران حائز اهمیت است.
وی موثرترین تجربه در سطح جهان اسلام را ابزار مالی صکوک (Sukuk) خواند وگفت: این ابزار نوین مالی توسط صاحب نظران بانک توسعه اسلامی در همایش مطرح و توسط کارشناسان ایرانی قابلیت اجرایی آن در سطح کشور مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.
دکتر پورمحمدی با اشاره به دو چالش قانون عملیات بانکداری اسلامی تاکید نمود: با گذشت دودهه تجربه اجرایی از قانون عملیات بانکداری اسلامی تاکنون هیچ گونه تغییری در آن ایجاد نشده است و بخش زیادی از ظرفیتهای این قانون نیز مسکوت باقی مانده است.
وی رسیدن به مقام اول اقتصادی در منطقه خاورمیانه و تحقق اهداف اقتصادی کشور را در گروی طراحی و به کارگیری نهادهای پولی و مالی جدید منطبق با موازین اسلامی دانست و گفت: در شرایط فعلی که سند چشمانداز کشور به عنوان هدف متعالی اقتصاد ملی طراحی شده و از طرفی سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی نیز به عنوان ضرورت روز مطرح است، تحقق اهداف اقتصادی نظام به جز با تحول و نوآوری در حوزه پولی ومالی کشور امکانپذیر نخواهد بود.
پورمحمدی درخصوص تجربیات قابل مبادله در این همایش گفت: کشور ما نوآوریهای خود را درخصوص عقود اجاره بهخصوص اجاره به شرط تملیک را در معرض داوری قرار خواهد داد و ابزارهای مالی جدید صکوک و هجینگ به عنوان دستاورد صاحب نظران بانک توسعه اسلامی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
معاونت بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد و دارایی «صکوک» را ابزاری برای جمع آوری داراییهای فیزیکی مردم ذکر و خاطر نشان کرد: این اوراق مالی در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور به کارگرفته خواهد شد.
به گفته وی، «هجینگ» نیز ابزار مالی است که به پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز برای سرمایهگذاران می پردازد. این ابزار هم اکنون در کشور در حال بررسی و تطبیق با مبانی شرعی است.
همایش بینالمللی ابزارهای نوین مالی در نظام بانکداری اسلامی به همت وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک توسعه صادرات ایران، و با مشارکت بانک توسعه اسلامی، و دانشگاه تهران در تاریخ ۲۹ فروردین ماه سالجاری (امروز)برگزار می شود.
ارسال نظر