پیش از تغییر واحد پولی باید برای رشد حجم پول فکری کرد

یک کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر این که تغییر واحد پولی کشور قبل از حل مشکل رشد حجم پول، تاثیر مثبتی در اقتصاد کشور نخواهد داشت، گفت: کاستن از تعداد صفر‌های پول، فقط ضریب تبدیل کالا به واحد پول را ساده‌تر می‌کند. دکتر مسعود نیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در مورد ایده تغییر واحد پول کشور گفت: رشد بسیار بالای حجم پول در کشور ناشی از سیاست‌های مالی است که تاثیر‌گذاری و انعکاس آن در بخش پولی مساله‌ای است که باید حل شود.

استاد دانشگاه شریف ضمن تاکید برحل مساله رشد حجم پول درکشور، تصریح کرد: کاستن از تعداد صفرهای پول، فقط ضریب تبدیل کالا به واحد پول را ساده‌تر می‌کند و تغییر واحد پولی قبل از حل مشکل رشد حجم پول، تاثیر مثبتی در اقتصاد کشور نخواهد داشت.

وی با تاکید براتخاذ سیاست انقباض پولی درکشور، اظهارداشت: رشد بالای حجم پول ضمن بی ارزش کردن پول، باعث ایجاد مشکل در تبدیل پول به کالا می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: واحد پول هرچه که باشد، اگر با شدت افزایش یابد، درتورم انعکاس پیدا می‌کند و در این مورد فرق ندارد، پول را با چه واحدی مورد شمارش قرار دهیم. وی با تاکید براین که برای تغییر واحد پولی کشورعلاوه برتورم باید شرایط اقتصادی کشوررا نیزمد نظر قرار داد، افزود: البته تغییر واحد پولی کشور از مساله مهم رشد حجم پول جدا است که باید به نحوی حل شود.

روز به روز از ارزش پول ملی ما کاسته می‌شود

تزریق نقدینگی و ریال به بخش‌های جاری و عمرانی اثر تورمی دارد و تنها راه حل این است که ساز و کارهایی در لایحه بودجه پیش‌بینی شود که تزریق نقدینگی را درپی نداشته باشد.

ناصر عاشوری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌و‌گو با ایسنا در رابطه با گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص رشد نقدینگی در سال ۸۶ گفت: پمپاژ نقدینگی در جامعه عوارضی از جمله رشد تورم را به دنبال دارد و یکی از برنامه‌هایی که دولت دنبال می‌کرد عمران و سرعت بخشیدن به پروژه‌های رها شده و نیمه کاره بود، به همین دلیل سال گذشته دولت برای آن که ساماندهی در این بخش به وجود آید به طور متوالی لوایح کسری بودجه را به مجلس ارائه داد.

وی ادامه داد: ارسال این لوایح کار را به جایی رساند که بودجه سالانه را زیر سوال برد و معادلات بودجه‌نویسی را به هم زد. متاسفانه مجلس هم به دلیل هم‌سویی با دولت و دلسوزی با ملت اعتبارات مورد نیاز دولت را در متمم‌ها تصویب کرد و سبب شد عوارض رشد تورم و نقدینگی فزاینده را شاهد باشیم. نماینده مردم فومن و شفت در مجلس خاطرنشان کرد: دولت به دلیل درگیری‌های سیاسی که در عرصه بین‌المللی دارد از بسیاری فرصت‌ها به عنوان مثال در بحث «فاینانس» و «بای‌بک» که امری پیش پا افتاده در دنیا برای سرمایه‌گذاری است نمی‌تواند استفاده کند. ‌چندین سال است که قوانینی را وضع می‌کنیم ولی دولت نمی‌تواند حتی ۱۰درصد آن را اجرایی کند. عاشوری تصریح کرد: متاسفانه فضای سیاسی بین‌المللی کشور اجازه نمی‌دهد که دولت به جای ریال ارز استفاده کند و به سرمایه‌گذاری که حالت ضد تورمی دارد بپردازد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: تفاوت عمده ما با کشورهای دنیا این است که ما می‌خواهیم در تمام زمینه‌ها و همه پروژه‌ها ریال تزریق کنیم و در نتیجه رشد نقدینگی ما را به ۴۱درصد و تورم را به طور سرسام‌آوری افزایش می‌دهد. در عین حال روز به روز ارزش پول ملی ما کاسته می‌شود که این به صلا ح نیست.