فاطمه بهادری - در کمیته خصوصی‌سازی بانک‌ها پیشنهاد برگزاری مجمع فوق‌العاده در سال ۸۶ برای تصویب اساسنامه ارائه شد. این کمیته که چهار بانک دولتی مشمول خصوصی‌سازی در آن حضور دارند در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده و مقدمات خصوصی‌سازی این بانک‌ها را فراهم می‌کند. در آخرین جلسه این کمیته اساسنامه جدید بانک‌ها از حالت دولتی به خصوصی تغییر یافت و به تصویب اعضای کمیته رسید. به گفته پیمان نوری مدیرعامل بانک رفاه و عضو کمیته خصوصی‌سازی پیشنهاد برگزاری مجمع فوق‌العاده بانک‌های فوق نیز در سال آینده توسط این کمیته ارائه شده و در حال بررسی است. بدهی دولت به نظام بانکی که طبق آخرین خبرها از رقم ۲۴ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان گذشته و به عقیده بانک‌های مشمول رقمی بالاتر از رقم فوق است، قرار است از سوی هر بانک به طور جداگانه به این کمیته اعلام شود. پس از ابلاغ سیاست‌های کلی بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی، کمیته‌ای برای مشخص کردن چگونگی خصوصی‌سازی بانک‌ها در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد.

سه کار گروه این کمیته که هر کدام به عهده یکی از بانک‌ها است، مسوول بخشی از کار هستند. بانک صادرات مسوول کارگروه بررسی تجربه‌های خصوصی‌سازی، بانک ملت مسوول کار گروه حقوقی و بانک تجارت مسوول کار گروه اصلاح ساختار مالی بانک‌ها است. در هر کدام از کارگروه‌ها بانک رفاه نیز به عنوان عضو کارگروه‌ها فعالیت می‌کند.

در اساسنامه پیشنهادی بانک‌ها که به تصویب این کمیته رسیده است، ارکان بانک بر اساس قانونی تجارت به ترتیب شامل صاحبان سهام (مجمع عمومی) هیات‌مدیره، مدیرعامل یا هیات عامل آورده شده است. عرضه سهام چهار بانک ملت، رفاه، صادرات و تجارت در بورس زمان مشخصی ندارد و هنوز برای انجام تکالیف سیاست‌های کلی بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد خصوصی‌سازی بانک‌ها، پیشنهاداتی ارایه می‌شود.