مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: از این پس بدون اعتبار اسنادی (LC) به صادرکنندگان تسهیلات پرداخت می‌شود. به گزارش خبرگزاری فارس، سیدکمال سیدعلی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشورهای پیشرفته تا ۱۰درصد صادرات خود را بیمه می‌کنند که عمدتا عضو اتحادیه برن هستند و کشورهایی که عضو این اتحادیه نشده‌اند آمارشان کمتر از این مقدار است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود سال آینده ۶درصد صادرات کشور خود را بیمه کنیم.

سیدعلی در خصوص مشکلات صندوق ضمانت صادرات برای بیمه صادرات خاطرنشان کرد: بسیاری از صادرات ما مربوط به شرکت‌های دولتی است و این شرکت‌ها کمتر به مقوله بیمه وارد می‌شوند. سعی داریم از طریق مکانیزم اجرایی شرکت‌هایی مانند شرکت فولاد، مس و پتروشیمی را متقاعد کنیم تا از خدمات صندوق استفاده کنند. وی یادآور شد: سال گذشته ۱/۱میلیارد دلار قرارداد مربوط به خدمات فنی و مهندسی منعقد شده است.

به گفته سیدعلی دولت مصوب کرده دو میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار برای انجام کارهای صادراتی صرف شود و حدود ۴ تا ۵میلیارد دلار موافقتنامه برای ونزوئلا داریم که باید اجرایی شود.

وی با اشاره به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ گفت: نهادها و ارگان‌های اقتصادی ما باید به این سیاست با جدیت بنگرند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در پاسخ به سوالاتی از قبیل اینکه چرا بانک‌های خصوصی در عرصه صادرات فعال نیستند؟ چرا منابع ارزی بانک‌ها در امر صادرات فعال نیست و تنها از حساب ذخیره ارزی برای این کار بهره‌برداری می‌شود؟ چرا امور مربوط به واردات در سیستم بانکی سریع انجام می‌شود اما در مورد صادرات روند کار کند است؟ اظهار داشت: دلیل این است که عزم ملی یا فرهنگسازی برای صادرات هنوز نهادینه نشده است. سیدعلی رقم صادرات سال ۷۸ را ۳میلیارد دلار و سال ۸۵ را ۱۵میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: در صورتی که تلاش لازم صورت گیرد این رقم به ۲۰ تا ۲۵میلیارد دلار خواهد رسید.