عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بلوکه شدن درآمدهای ناشی از فروش اوراق مشارکت آثار تورمی جدیدی به بدنه اقتصاد تحمیل می‌کند. مرتضی تمدن در گفت‌و‌گو با ایسنا، گفت: مهم‌تر از لایحه فروش اوراق مشارکت، بحث فروش آن است، یعنی اگر چه قانون آن را در مجلس تصویب کرده‌ایم، ولی باید دید که آیا جامعه نسبت به خرید آن اقبال نشان خواهد داد یا خیر؟

وی ادامه داد: نفس فروش اوراق مشارکت خوب است و هر مقدار بتوانیم نقدینگی و پول پرفشار را از سطح جامعه جمع‌آوری و در بخش‌های مورد نیاز سرمایه‌گذاری کنیم، اثرات آن به مراتب بیشتر از آن است که نقدینگی در دست مردم باشد.

نماینده شهرکرد، در عین حال تصریح کرد: آن‌چه برای ما جای تردید و نگرانی دارد، این است که فروش یک‌هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در آخرین ماه سال ۸۵ با احتساب ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال آینده تا حدودی بعید است، اما امیدواریم بانک‌ها به ویژه بانک مرکزی روشی را برای تشویق مردم اتخاذ کنند تا هم اقبال برای خرید اوراق مشارکت بیشتر شود و هم نقدینگی و تورم مهار شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به برخی دلالی‌ها و واسطه‌گری‌ها در بخش‌هایی نظیر مسکن، گفت: در چنین شرایطی کمتر کسی را می‌توان یافت که با رغبت و انگیزه بالا برای خرید اوراق مشارکت اقدام کند تا ۱۵‌درصد سود بگیرد، لذا نگرانی ما عدم فروش اوراق قرضه است وگرنه قانون فروش اوراق مشارکت تصویب شد و سیاست دولت در راستای کاهش نقدینگی و تعدیل تورم در خور توجه است.

وی همچنین از بلوکه شدن درآمد حاصل از فروش اوراق مشارکت انتقاد کرد و گفت: ما نگران هستیم که دولت به دلیل برخی نیازهای مالی این پول را وارد چرخه اقتصادی کشور کند و از آن طرف بار افزایش تورم و نقدینگی را با ورود این پول به جامعه دو برابر کند. لذا امیدواریم همان‌طور که در متن لایحه دولت آمده است، این پول صرف تکمیل پروژه‌های عمرانی شود.