خبر - بانک مرکزی در تحلیل هفتگی خود از بازارهای جهانی عنوان کرد
کندتر شدن رشد اقتصادی در جهان
گروه بازار پول- بانک مرکزی گزارش بررسی وضع اقتصادی- ارزی کشورهای عمده را با تاکید بر بازارهای سهام، نفت و طلا طی هفته منتهی به ۲۷ مرداد ماه امسال منتشر کرده است. در این گزارش با استناد به بررسیهای انجام گرفته از تحولات بینالمللی، عنوان شده که رشد اقتصادی در دنیا در حال کندتر شدن است. بانک مرکزی در ابتدای گزارش خود با نگاهی به اقتصاد آمریکا عنوان کرده است: «به لحاظ اخبار و گزارشهای اقتصادی هفته گذشته هفته سنگینی برای اقتصاد آمریکا محسوب میشد. یک خبر تعجب برانگیز اما مثبت مربوط به شاخص خرده فروشی در ماه ژوئیه بود که بیش از انتظار بود و موجب کاهش نگرانیها در مورد رکود احتمالی اقتصاد آمریکا شد.» بنا بر این گزارش، تعداد خانههای شروع به ساخت در ماه ژوئیه در دوره سالانه با کاهش ۱/۱ درصدی روبهرو شده اما گزارش منتشر شده در این خصوص همچنان امیدها را برای بهبود شرایط بازار مسکن باقی گذاشته است. بنا به گزارش بانک مرکزی، «در سایر نقاط جهان آنچه که بیش از پیش به چشم میآید کندتر شدن رشد اقتصاد در سراسر جهان است.» چنانکه «در منطقه یورو برآورد اولیه از رشد اقتصادی در سه ماهه دوم نشانگر رشد منفی اقتصاد این حوزه پولی است.» این دومین فصل متوالی است که رشد اقتصادی منطقه یورو منفی میشود و از نظر تکنیکی اقتصاد منطقه یورو وارد رکود شده است. در انگلیس وضعیت مشابه است و اقتصاد این کشور طی سه فصل گذشته رشد منفی را تجربه کرده است. در ژاین نیز شرایط بر همین منوال بود. در حالی که انتظار میرفت رشد اقتصادی درسه ماهه دو درصد باشد اما کمتر از انتظار و تنها به میزان نسبت به سه ماهه قبل رشد داشت و باعث نگرانی شدید عوامل بازار شد. به نظر میرسد اقتصاد ژاپن به سرعت به سمت رکود پیش میرود.
نگاهی به بازار نفت، ارز و طلا
بنا به گزارش بانک مرکزی قیمت نفت در هفته گذشته به دلیل کاهش ذخایر استراتژیک آمریکا، تنش در منطقه خلیج فارس و برخی اختلالات در عرضه، سیر صعودی داشته است. نوسانات قیمت طلا همچون هفته ماقبل با کم و زیاد شدن احتمال اجرای سیاستهای فوق انبساطی پولی توسط بانکهای مرکزی عمده نوسان می کرد اما در مجموع تغییر چندانی نداشت. در بازار ارز، اخبار اقتصادی مثبت آمریکا در مقابل اخبار ناخوشایند اقتصادی از منطقه یورو باعث تقویت دلار در برابر یورو در بیشتر ایام هفته گذشته شد؛ البته در روز پنجشنبه اظهارات آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در حمایت از بانک مرکزی اروپا و مواضع ماریو مونتی دراگی رییس کل این بانک باعث تقویت یورو در برابر دلار شده است.
نوسان طلا
بانک مرکزی در ادامه گزارش خود به نوسانات هفته گذشته طلا در بازار نیویورک اشاره و عنوان کرد: «طلا نخستین روز هفته را با کاهش قیمت آغاز کرد.» از نظر بانک مرکزی باقی ماندن نا اطمینانیها پیرامون وجود یا عدم وجود سیاستهای انبساطی بیشتر از سوی بانکهای مرکزی عمده، سرمایهگذاران را به سودگیری از افزایش قیمت در هفته ماقبل واداشت و به تبع فروش طلا در قیمتهای بالا، به افت قیمت آن انجامید. از سوی دیگر پس از آنکه ارقام تولید ناخالص داخلی در ژاپن نشان داد که اقتصاد این کشور بسیار کمتر از انتظار رشد کرده، تقاضای طلا به عنوان پوشش تورم را کم کرد و طلا از این حیث نیز با افت قیمت روبهرو شد. در روز سهشنبه ارقام فراتر از انتظار خرده فروشی در آمریکا سرمایهگذاران را تا حدی نسبت به احتمال اجرای سیاستهای فوق انبساطی در آینده نزدیک در این کشور ناامید کرد و به افت بیش از یک درصدی قیمت فلز زرد انجامید. در روز چهارشنبه طلا پس از دو روز متوالی کاهش قیمت، سرانجام افزایش قیمت را تجربه کرد. امیدواریها پیرامون اقتصاد آمریکا یک روز بیشتر دوام نیاورد و در روز چهارشنبه ارقام مرتبط با بخش کارخانهای و نیز تورم مصرفکننده بار دیگر احتمال اجرای سیاستهای فوق انبساطی از سوی فدرال رزرو را افزایش داد. از سوی دیگر در این روز مشخص شد که داراییهای بزرگترین صندوق سرمایهگذاری با پشتوانه طلا موسوم به «اس پی دی آر (SPDR)» در سه ماهه دوم سال جاری افزایش یافته و این موضوع نشان داد که هنوز هم طلا بعنوان پوشش تورم و یک دارایی بلندمدت موردنظر سرمایهگذاران است. این نخستین افزایش از سه ماهه نخست سال ۲۰۰۹ تاکنون بوده است. در روز پنجشنبه فلز زرد باز هم افزایش قیمت را تجربه کرد. آمار بخش مسکن در آمریکا ناامیدکننده بود. از سوی دیگر در این روز خانم مرکل صدراعظم آلمان سرانجام موافقت خود را با اقدامات مقابله با بحران بانک مرکزی اروپا اعلام کرد. این دو مورد به افزایش احتمال اجرای سیاستهای فوق انبساطی دامن زد و طلا پس از دو هفته بیشترین رشد روزانه قیمت را تجربه کرد. در این روز طلا به ۱۶۱۶ دلار و ۲۰ سنت برای هر اونس رسید. از سوی دیگر در این روز انجمن جهانی طلا گزارشی منتشر کرد که مشخص شد تقاضای فیزیکی طلا در سه ماهه دوم سال جاری به کمترین میزان خود از سه ماهه نخست سال۲۰۱۰ تاکنون رسیده است. در روز جمعه طلا باز هم نگرانی پیرامون اجرا شدن یا نشدن سیاستهای فوق انبساطی از سوی فدرال رزرو و سایر بانکهای مرکزی عمده، به افت ناچیز قیمت طلا انجامید. در مجموع در معاملات آتی برای تحویل در ماه دسامبر، طلا با ۲۰ سنت کاهش به ۱۶۱۹ دلار و ۴۰ سنت رسید. این در حالی بود که حجم معاملات در این روز کمتر از نصف میانگین متحرک ۳۰ روزه بود.
ارسال نظر