عضو شورای پول و اعتبار احتمال بازنگری مجدد بسته سال ۹۰ نظام بانکی در شورا را بسیار ضعیف دانست. سید محمد جهرمی در جمع خبرنگاران در مورد نوسانات قیمت‌ها در بازار سکه و ارز گفت: امیدواریم که بانک مرکزی دخالت‌های خود را در بازارهای سکه و ارز کاهش دهد و ثباتی در این بازارها بوجود آید تا نرخ‌ها در بازار سکه و ارز به صورت رقابتی تعیین شود.

عضو شورای پول و اعتبار در پاسخ به این سوال که آیا بسته سیاستی - نظارتی سال ۹۰ به ویژه در بخش نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار مورد بازنگری قرار خواهد گرفت؟ عنوان کرد: چنین موضوعی در شورای پول و اعتبار مطرح نشده و احتمال مطرح شدن آن هم بسیار ضعیف است.وی بسته سال جاری نظام بانکی را بهتر از بسته سال گذشته دانست و نکته بارز بسته امسال را کاهش نرخ سود تسهیلات عنوان و تصریح کرد: این امر برای توسعه کشور مفید است، از سوی دیگر نرخ سود سپرده‌ها بر مبنای نرخ علی‌الحساب کاهش یافته است.

جهرمی در پاسخ به این مطلب که آیا دلیل حرکت نقدینگی به سمت بازارهایی مثل سکه و ارز، کاهش نرخ سود بانکی و خروج پول‌ها از بانک‌ها است؟ بیان کرد: سپرده‌گذارانی که در سال‌های گذشته سپرده‌گذاری ۵ ساله انجام داده‌اند، براساس نرخ سال‌های قبل سود خود را به صورت علی‌الحساب دریافت می‌کنند، بنابراین اگر پول‌های خود را از بانک خارج کنند، بر مبنای نرخ متناظر سود دریافت می‌کنند به همین دلیل برای جلوگیری از ضرر، سپرده‌های خود را از بانک خارج نمی‌کنند.

عضو شورای پول و اعتبار در مورد تنظیم نامه دوم بانک‌های خصوصی در اعتراض به کاهش نرخ سود بانکی گفت: چنین نامه‌ای را ندیده‌ام. بانک صادرات بانکی خصوصی است اما عضو کانون بانک‌های خصوصی نیست.

وی با بیان اینکه پول فیزیکی و اعتباری از نظام بانکی خارج نمی شود، در مورد دلایل افزایش نرخ کارمزدهای نظام بانکی کشور گفت: هر سودی که بانک‌ها از محل سپرده‌های مردم بدست می‌آورند متعلق به مردم است و فقط بانک‌ها می‌توانند حق‌الوکاله آن را دریافت کنند.

مدیرعامل بانک صادرات ادامه داد: برخی از بانک‌ها تصور می‌کنند که اگر نرخ سود بانکی کاهش یابد، دچار ضرر می‌شوند در صورتی که این پول متعلق به آنها نیست و بانک‌ها فقط حق‌الوکاله را می‌توانند دریافت کنند. بانک‌ها باید به سمت کارمزد محوری بروند و حق‌الوکاله را بر اساس کارمزد بگیرند.