رییسکل بیمه مرکزی با انتقاد از افزایش دوبرابری نرخ دیه هشدار داد
تخلفات بیمهای افزایش مییابد
گروه بازار پول- عالیترین مقام بیمهای کشور نسبت به افزایش دو برابری نرخ دیه واکنش نشان داد. جواد فرشباف ماهریان رییسکل بیمه مرکزی ایران با انتقاد از افزایش دو برابری نرخ دیه بیمه شخص ثالث هشدار داد: افزایش نرخ دیه از ۴۵ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان صنعت بیمه را با مخاطرات جدی در شرایط کنونی روبهرو خواهد کرد. رییس کل بیمه مرکزی گفت: اخیرا به طور غیر رسمی بحثی درباره دو برابر شدن مبلغ دیه مطرح شده است که در صورت صحت، نرخ دیه از ۴۵ میلیون تومان در ماههای عادی به ۹۰ میلیون تومان و۶۰ از میلیون تومان در ماههای حرام به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
به گزارش مهر، وی با ابراز امیدواری از اینکه این موضوع صحت نداشته باشد، گفت: در غیر این صورت صنعت بیمه کشور با مخاطرات جدی روبهرو خواهد شد.
رییسکل بیمه مرکزی ایران با بیان اینکه وزیر دادگستری این موضوع را باید ابلاغ کند، اظهارکرد: اگر قرار باشد که در یک سال حقبیمه شخص ثالث دو برابر شود، مطمئنا بسیاری از افراد جامعه توانایی پرداخت چنین حقبیمهای را نخواهند داشت و بنابراین حق بیمهای خریداری نمیکنند و در عین حال احتمال تخلفات در صنعت بیمه افزایش مییابد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۶ تا ۷ میلیون موتورسیکلت در حال تردد هستند که نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصد آنها دارای بیمهنامه هستند زیرا دارندگان آنها معتقدند که حق بیمهها گران است بنابراین برای خود پوششهای بیمه خریداری نمیکنند، در حالی که اگر ۵۰ هزار تومان پرداخت کنند پوشش ۶۰ میلیون تومانی برای یکسال تهیه میکنند.فرشباف اضافه کرد: اگر رقم ۵۰ هزار تومان به۱۰۰ هزار تومان افزایش یابد، در عین حال به دلیل اینکه پوشش بیمهای پیش از این نداشتند و باید جریمه یکسال را نیز پرداخت کنند، بنابراین ۲۰۰ هزار تومان حقبیمه باید بپردازند، در حالی که این افراد ۵۰ هزار تومان را نمیتوانند پرداخت کنند، چگونه ۲۰۰ هزار تومان را خواهند پرداخت؟
وی با طرح این سوال که نسبت به سال گذشته چه اتفاقی افتاده است که نرخ دیه شخص ثالث دو برابر میشود؟ اظهارکرد: اگر قرار است که چنین برنامه اجرا شود لازم است که طی یک فرآیند عملیاتی شود. دولت با برنامه کنترل قیمتها به دنبال جلوگیری از افزایش نرخ تورم در جامعه است، اما وقتی به یکباره نرخی ۱۰۰ درصد افزایش مییابد این امر بر روی قیمتها، هزینهها، کرایهها و غیره تاثیر میگذارد.
رقابتی شدن صنعت بیمه
جواد فرشباف ماهریان در بخش دیگری از سخنانش اصلیترین هدف در صنعت بیمه کشور را رقابتی شدن بازار عنوان و اظهار کرد: اگر در گذشته بیمه مرکزی تعرفههایی را مشخص و به شرکتهایی بیمه ابلاغ میکرد، شرکتهای بیمه اجازه نداشتند که کمتر از آن رقم حق بیمه تعیین کنند و بیمهنامه به فروش برسانند.
رییس شورایعالی صنعت بیمه با اشاره به اینکه در بیمه آتش سوزی، ضریب خسارت به شدت پایین است یعنی حق بیمه بالایی دریافت میشود، اما شرکتهای بیمه خسارت کمتری میپردازند، تصریح کرد: رقابتی شدن صنعت بیمه این فضا را بوجود میآورد که صنعت بیمه مناسب با ضریب خسارت، حق بیمه تعیین کند و بر اساس مدیریت ریسک، حق بیمه با خسارتها نزدیکی داشته باشد.
کاهش حق بیمهها
وی با بیان اینکه با رقابتی شدن صنعت بیمه در برخی از رشتهها حداقل ۳۰ درصد و در برخی رشتهها حداقل ۷۰ درصد کاهش قیمت حق بیمه را شاهد بودهایم، اظهار داشت: این در حالی است که حق بیمههای تولیدی در سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ با ۲۵ درصد رشد همراه بوده است، یعنی با کاهش حق بیمه، استقبال مردم برای گسترش پوششهای بیمه ای بسیار منطقی و معقول میشود.
فرشباف ماهریان در مورد بیمهنامه شخص ثالث عنوان کرد: در این مورد شورایعالی بیمه نرخ ثابتی را به تصویب و آن را به دولت پیشنهاد و دولت نیز بر اساس ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث آییننامه آن را تصویب کرد که این آییننامه هم شامل تخفیفات و هم جرائم است.
آییننامه جدید
به گفته وی این آییننامه در اردیبهشت ماه به تصویب رییسجمهور رسید و ابلاغ شد و از اول خرداد در صنعت بیمه، صدور بیمهنامههای جدید بر اساس آییننامه جدید صورت میگیرد، البته این آییننامه از ابتدای سال لازمالاجرا بود، بنابراین شرکتهای بیمه موظف هستند که دو ماه گذشته را نیز با شرایط تطبیق دهد.
رییسکل بیمه مرکزی ایران خاطرنشان کرد: بیمه مرکزی موظف شده است که بر اساس ضرایب حق بیمهها، حداکثر رقم را برای شرکتهای بیمه تعیین کند. این در حالی است که در گذشته حداقل ارقام را به شرکتهای بیمه اعلام میکرد، بنابراین شرکتهای بیمه این رقم را کف قرار میدادند و نرخها را افزایش میدادند.
وی ادامه داد: هم اکنون با رقابتی شدن نرخها در صنعت بیمه لازم است که بیمه مرکزی حداکثر نرخها را اعلام کند تا شرکتهای بیمه در رقابت با یکدیگر نرخهای کمتری را اعمال کنند، حتی در بیمه شخص ثالث هم سقف را تعیین میکنیم.
جلسه با مدیران بیمهها
فرشباف ماهریان همچنین از برگزاری جلسهای با مدیران بیمههای اتومبیل شرکتهای بیمه و ابلاغ آییننامه مذکور خبر داد و افزود: البته این آییننامه طی نامهای کتبی هم به شرکتهای بیمه ابلاغ خواهد شد و در معرض تمامی نمایندگان فروش بیمه قرار میگیرد.
وی از افزایش میزان حق بیمهها در سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان ۵/۴ تا ۵ درصد خبر داد و افزود: یک درصد از این رقم مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است و ۴ درصد باقیمانده نرخ تطبیقی بود که آییننامه جدید نسبت به آییننامه قبلی دارد.
رییس شورایعالی صنعت بیمه کشور در مورد مزایای آییننامه جدید نسبت به آییننامه قبلی گفت: در این آییننامه تخفیفاتی برای رانندگانی که تا ۹ سال تصادف و خسارتی نداشته باشند در نظر گرفته شده است به طوری که میتوانند از تخفیف ۷۰ درصدی برخوردار شوند و از سوی دیگر افرادی که در طول یکسال ۴ مرتبه تصادف کنند مجبور هستند سال پس از آن حق بیمه دو برابری پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: آییننامهای که از امروز در صنعت بیمه کشور عملیاتی میشود بر اساس دیه مربوط به سال گذشته است که رقم آن در ماههای عادی ۴۵ میلیون تومان و در ماههای حرام ۶۰ میلیون تومان است، بنابراین هیچگونه تغییری در نرخ دیه بیمه نسبت به سال گذشته بوجود نیامده است که مطابق با سیاستهای دولت این کار عملیاتی شده است.
فرشباف ماهریان افزود: در آییننامه جدید ارتباط راننده با وسیله نقلیه در نظر گرفته شده است و این موضوع در آییننامههای قبلی
مد نظر نبود.
ارسال نظر