یک نماینده مجلس تاکید کرد
ضرورت اصلاح واحد پول کشور
فارس- رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول در مجلس با بیان اینکه واحد پول ملی ما قابل استفاده نیست و نه «یک ریال» کاربردی دارد و نه «۱۰ ریال»، گفت که حذف چند صفر از پول ملی نه راهکاری برای مبارزه با تورم است و نه موجب افزایش تورم میشود. حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم نماینده مردم تهران و رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی دولت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه جدید بانک مرکزی در حذف ۳ یا ۴ صفر از واحد پول ملی کشور گفت: بنده این پیشنهاد را حدود سال ۱۳۸۴ برای اصلاح پول ملی کشور دادم که خوشبختانه مورد استقبال بانک مرکزی قرار گرفت و روی آن مطالعه و کار کردند.
وی افزود: پیشنهاد بنده یک پیشنهاد جامع بود که اولا کارت اعتباری بین مردم منتشر شود تا مردم بیشترین مبادلات خودشان را از طریق کارت اعتباری انجام دهند که در این صورت شاید نزدیک به ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز به نقدینگی در کشور برطرف میشود و میماند حدود ۲۰ درصد نیاز به نقدینگی که نیاز مردم به پول خرد دم دست است که این پول نیازمند اصلاح است.
نه «یک ریال» کاربردی دارد و نه «۱۰ ریال»
این نماینده اقتصاددان مجلس در ادامه یادآور شد: در حال حاضر واحد پول ملی ما قابل استفاده نیست و نه «یک ریال» کاربردی دارد و نه «۱۰ ریال» و نه «۱۰۰ ریال» و این موضوع نشاندهنده اضافی بودن این صفرها است که از لحاظ روانی بازتاب منفی نیز بین مردم در مقایسه پول داخلی با پول خارجی دارد.
واحد پولی ملی باید در مبادلات معنا داشته باشد
وی با بیان اینکه اصلاح واحد پولی موجب برطرف شدن این ناراحتی روانی میشود، گفت: واحد پولی ملی ما باید واحدی باشد که در مبادلات معنا داشته باشد که این اتفاق به نظر بنده با حذف ۳ یا ۴ صفر میافتد.
ریال را به تومان تبدیل کنیم
حجتالاسلام مصباحیمقدم بر همین اساس یادآور شد: باید مطالعه دقیقتری در رابطه با حذف چند صفر از واحد پولی کشور انجام شود و اگر مقصود عنوان واحد پولی باشد، بنده معتقدم که این امر باید با حذف ۴ صفر از واحد پولی صورت بگیرد؛ یعنی «ریال» را به «تومان» تبدیل کنیم یا چیز دیگری، چرا که در زبان کشور ما نیز «ریال» خیلی کاربردی ندارد و مردم در محاوراتشان از «تومان» استفاده میکنند.
«یک تومان» نیز معنا ندارد
وی ادامه داد: هماکنون در پول ملی کشور ما «یک تومان» نیز معنا ندارد و اگر این «یک تومان» جایگزین ۱۰۰۰ ریال یا ۱۰۰۰۰ریال شود، معنا مییابد و آن «یک تومان» در این صورت قابل استفاده است؛ به عنوان مثال ما میتوانیم «یک تومان» کرایه تاکسی دهیم که قابل قبول و در مبادلات نیز مورد نیاز است.
رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی دولت در مجلس در بخش دیگری از این گفتوگو ضمن اعلام موافقت با حذف چند صفر از پول ملی کشورمان تصریح کرد: بنده معتقدم این کار باید انجام شود؛ چرا که در حال حاضر نیز در محاسبات، حسابداریها، حسابرسیها یا در نگارش جداول بودجه، این ارقام و صفرهای اضافی را شاهدیم و دائما نیز ۳ صفر را حذف میکنند؛ به معنای اینکه اعداد نوشته شده به هزار ریال یا حتی میلیون ریال است. از این رو مشخص است که این صفرها اضافی است و باید اصلاحی در واحد پول ملی صورت گیرد که اثر مثبتی هم دارد.
حذف چند صفر از واحد پول ملی راهکاری برای مبارزه با تورم نیست
وی همچنین گفت: اما باید گفت که حذف چند صفر از واحد پول ملی، نه راهکاری برای مبارزه با تورم است و نه این کار موجب ایجاد یا افزایش تورم میشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مبارزه با تورم راهکارهای دیگری دارد، متذکر شد: بنده پیشنهاد دادم ابتدا صفرهای اضافی را کمرنگتر از سمت راست در اسکناسهای کشور بزنیم و یک ممیز قرار دهیم و صفرهایی را که میخواهیم نگه داریم، درشتتر در اسکناسها منظور کنیم و اگر ظرف یکی دو سال این پول جریان یابد، مردم خودشان متوجه میشوند که این صفرها اضافی است و باید حذف شود و هیچ اثر روانی منفی هم روی رفتار آنها نخواهد داشت.
ارسال نظر