70 درصد مصنوعات طلای کشور خارجی و قاچاق  است

عکس: نگار متین‌نیا

دبیر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه طلا و جواهر به دو گونه شمش و قطعات تولید شده به کشور قاچاق می‌شود،‌گفت: مقابله با قاچاق طلا همکاری تمام دستگاه‌ها را می‌طلبد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حسن وفایی، دبیرستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به همراه علی سهیلی، معاون مشارکت‌های مردمی و امور بین‌الملل ستاد مرکزی و جمعی از مدیران به طور سرزده از بازار بزرگ طلا و جواهرتهران وکارخانه‌های تولیدی این صنعت بازدیدکرده و آخرین وضعیت قاچاق این محصول به کشور و مشکلات ناشی ازآن در بخش تولید و مصرف را مورد بررسی قرار دادند.

در این بازدید یکی از فعالان بازار تولید و عرضه، با‏ اشاره به افزایش قاچاق این محصول و بدتر شدن وضعیت تولید در ما‏ه‏های اخیر،گفت:تمام قطعات ساخته شده خارجی موجود در طلافروشی‏های کشور، به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد می‏شوند وعملا برگ سبزی ندارند.

وی با اشاره به برخورد با بعضی از فروشندگان مصنوعات خارجی در خردادماه سال جاری و تأثیر آن در کاهش روند قاچاق به کشور و رونق صنعت تولید گفت: در سال ۱۳۶۴وقتی برای نخستین‌بار چند سرویس ایتالیایی به همراه مصنوعات خارجی وارد بازارشد، سریعا برخورد شد. اما در حال حاضر جسارت به حدی رسیده است که در نمایشگاه بین‏المللی صنعت طلا وجواهر که چندی پیش برگزار شد، مصنوعی به ارزش ۱۵۰میلیون تومان که به صورت قاچاق وارد کشور شده بود، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

همچنین در ادامه مسوولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به چند کارخانه و کارگاه تولید مصنوعات طلا و جواهر نیز سر زده و از نزدیک با فعالان این عرصه به گفت‌وگو پرداختند.

یکی از تولیدکنندگان این صنعت با اشاره به تجهیز کارخانه خود با دستگاه‏های روز دنیا تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان ما با صرف هزینه‏های بالا، توان ساخت و همچنین رقابت با هر نوع مصنوع خارجی را دارا هستند. وی مصنوعات تولید جدید کشورمان را از لحاظ شکل، طرح، زیبایی، ظرافت وحتی سبک بودن کار و از همه مهم‌تر از لحاظ استاندارد بودن عیار به مراتب بهتر از طلاهای وارداتی دانست و گفت: در حالی‌که ما خود را برای صادرات تجهیز می‏کردیم، ناگهان چشم باز کردیم و دیدیم حتی بازار داخلی هم در حال از دست رفتن است.

وی در پاسخ به سوالی که چند درصد ازمصنوعات طلا و جواهر کشورخارجی هستند، گفت: در حال حاضر۷۰ درصد مصنوعات طلای کشور خارجی هستند. می‏توانیم به اتفاق هم به چند مرکز فروش طلا و جواهر در تهران برویم تا از طلای چیده شده روی ویترین طلا فروشی‏ها این مطلب برایتان اثبات شود.

در این بازدید وفایی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر پایین بودن سطح عوارض گمرکی در رابطه با ورود شمش طلا به کشور، قاچاق این محصول به کشور را تامل برانگیز دانست و گفت: در حال حاضر تعرفه ورود شمش طلا به کشور در حدود نزدیک به صفر است با این حال حجم زیادی از این محصول به کشور قاچاق می شود. وی در این رابطه افزود: هم‌اکنون طلا و جواهر به دو گونه شمش و قطعات تولید شده طلا به کشور قاچاق شده که برای اقتصاد کشور تبعات منفی زیادی در بردارد.

وی همچنین تاکید کرد: قابل قبول نیست که اتحادیه این صنف به مسوولیت‌های خود عمل نکرده و در این زمینه و مقابله با قاچاق اقدامات عملی انجام ندهد. اینکه فروشنده‌ها مصنوعات طلا که ورود آن به کشور قاچاق و ممنوع بوده را پشت ویترین خود گذاشته و به راحتی عرضه کنند و اتحادیه این صنف در مقابل آن هیچ اقدامی نکند به هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور همچنین در زمینه ورود غیر‌قانونی مصنوعات طلا و جواهر و عرضه آن در کشور نیز گفت: هم اکنون اتحادیه صنف طلافروشان برای حمایت از این صنف طلاهای وارداتی به کشور توسط طلا فروشان را دارای شناسنامه کرده و عیار آن را تضمین می‌کند، که این اقدام به دلیل اینکه برخی از قطعات از گذشته وارد شده است، تنها برای مدت معین و محدودی قابل قبول بوده و پذیرفتنی است، ولی اگر این اقدام اتحادیه محدودیت زمانی نداشته و همچنان برای مدت زمانی طولانی تداوم یابد، غیر قابل قبول بوده و مصداق جرم پولشویی قرار گرفته و اقدامات قانونی دستگاه‌های متولی را در برخواهد داشت.