هیات دولت در صدد تصویب لایحه صندوق حوادث طبیعی است. به گزارش اخبار پولی مالی، احمد مقصود پیشه معاونت فنی اتکایی بیمه معلم با بیان این مطلب گفت: در صورتی‌که بیمه مرکزی، زلزله را از بیمه‌های آتش‌سوزی جدا کند، شرکت‌های بیمه می‌توانند به‌صورت مستقل بیمه‌نامه زلزله صادر کنند. وی اضافه کرد: در تمام دنیا به دلیل اینکه خسارت ناشی از زلزله زیاد است هیچ بیمه‌گری حاضر به قبول تمام خسارات ناشی از آن نیست به همین دلیل در صورتی‌که این بیمه‌نامه به‌صورت مستقل به اجرا درآید نیازمند حمایت‌های دولتی، مشارکت عمومی و نظارت همه جانبه بیمه مرکزی است. معاون فنی بیمه اتکایی بیمه معلم با اشاره به ایجاد صندوق حوادث طبیعی تصریح کرد: بیمه مرکزی ایجاد این صندوق برای زلزله و حوادث طبیعی را به هیات دولت پیشنهاد کرده است که در صورت تصویب این لایحه تمام ریسک‌های فاجعه‌آمیز بدین وسیله تحت پوشش قرار می‌گیرد.

به گفته وی، ایجاد بیمه زلزله به‌صورت مستقل برنامه‌ریزی بلندمدت نیاز دارد که به‌طور حتم حمایت‌های دولتی در آن موثر خواهد بود. مقصود پیشه افزود: به دلیل اینکه کشور ما زلزله‌خیز بوده و ضایعات ناشی از آن بسیار با اهمیت است، شرکت‌های بیمه باید در این خصوص برنامه‌ریزی منسجمی به مردم ارائه دهند که این امر نیازمند موافقت‌های بیمه مرکزی است. وی ادامه داد: مواجهه مناسب با بیمه زلزله با مشارکت عمومی و حمایت‌های دولتی امکان‌پذیر خواهد شد.

مقصود پیشه با اشاره به حق بیمه دریافتی برای بیمه زلزله گفت: نرخ حق بیمه زلزله برای مناطق مختلف متفاوت خواهد بود، چراکه هر منطقه با توجه به اینکه روی گسل زلزله قرار دارد یا ندارد ریسک‌های متفاوتی دارد که براساس آن ارزیابان خسارت باید نسبت به برآورد آن، اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: شورای‌عالی بیمه در بخش بیمه آتش‌سوزی، نرخ حق بیمه آتش‌سوزی منازل مسکونی را آزاد کرده، اما زلزله در آن مستثنی شده است و هنوز این بیمه‌نامه در آزادسازی نرخ‌ها قرار نگرفته است. معاون فنی اتکایی بیمه معلم تاکید کرد: بیمه‌نامه زلزله در صورت جداسازی از بیمه‌های آتش‌سوزی باید با برخورداری از کار کارشناسی نرخ آن تعیین شود. مقصود پیشه به بیمه‌گذاران توصیه کرد: قیمت سرمایه و اثاثیه منزل در زمان عقد بیمه‌نامه آتش‌سوزی را به‌صورت واقعی عنوان کنند تا مشمول ماده ۱۰ قانون بیمه نشود و بیمه‌گر بتواند تا سقف ارزش واقعی آن خسارت بیمه‌گذاران را پرداخت کند. معاون فنی اتکایی بیمه معلم با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۳۰ درصد آپارتمان‌ها و واحدهای مسکونی بیمه آتش‌سوزی دارند، یادآورشد: با اینکه بیمه آتش‌سوزی برای مجتمع‌های مسکونی اجباری است همچون بیمه شخص ثالث که اجباری است برای دارندگان وسایل نقلیه، اما تاکنون

۷۰ درصد واحدهای مسکونی فاقد آن هستند.