بانک‌های خصوصی هم باید نماینده‌ای در شورای پول و اعتبار داشته باشند

علی سلیمانی شایسته، رییس کانون شورای هماهنگی بانک‌های خصوصی، گفت: این بانک‌ها مشمول تسهیلات تکلیفی نمی‌شوند، زیرا مجلس شورای اسلامی اعتباری را برای آنها در نظر نگرفته است. سلیمانی شایسته در گفت‌وگو با ایرنا؛ افزود: تکالیف بانک مرکزی در قبال این بانک‌ها تنها در خصوص شکل اعتباردهی است.

وی درباره وضعیت سپرده‌گذاری در بانک‌های خصوصی، اظهار داشت: مردم به دلیل آنکه بانک‌های خصوصی نزد بانک مرکزی سپرده قانونی دارند، به این بانک‌ها اعتماد داشته و سپرده‌گذاری مناسبی را نزد این موسسات انجام داده‌اند.

لزوم حضور نماینده بانک‌های خصوصی در شورای پول و اعتبار

وی درباره ضرورت حضور نماینده‌ای از بانک‌های خصوصی در شورای پول و اعتبار، گفت: این شورا از سال ۱۳۳۹ به صورت تخصصی و حرفه‌ای کار خود را آغاز و سیاست‌های پولی کشور را تعیین می‌کند.

شایسته تصریح کرد که بر همین اساس افرادی از بخش‌های صنعت، مسکن، کشاورزی و غیره برای بهبود روند سیاست‌های پولی و هماهنگی با سایر بخش‌ها در این شورا پذیرفته شده‌اند.

وی با اشاره به حذف بانکداری خصوصی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از شبکه بانکی کشور، گفت: این امر سبب شد تا شورای پول و اعتبار نیز دولتی شود.

رییس کانون شورای هماهنگی بانک‌های خصوصی اظهار داشت: اگر قرار باشد اصل ۴۴ را در کشور به طور کامل اجرا کنیم باید نماینده‌ای از ۱۳ بانک خصوصی نیز در شورای پول و اعتبار حضور یابد و مجلس شورای اسلامی نیز باید به این امر توجه کند.

مدیرعامل بانک پارسیان مجموع منابع مالی این بانک را در زمان حاضر ۲۱۰ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: بانک یادشده از لحاظ منابع در ردیف پنجم شبکه بانکی و پس از بانک‌های ملی؛ ملت، صادرات و تجارت قرار دارد.

وی در پایان افزود: این بانک دارای ۲۵۵ شعبه است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری این تعداد به ۳۰۰ شعبه افزایش یابد.