آزادی 1300 زندانی با اعتبار صندوق تامین خسارات بدنی‌

رییس کل بیمه مرکزی گفت: بیمه مرکزی در سال جاری با مشارکت سازمان‌های مختلف و همکاری دولت و صندوق تامین خسارت‌های بدنی بیش از ۱۳۰۰ نفر از زندانیان بیمه شخص ثالث را آزاد کرده است. جواد فرشباف ماهریان درخصوص عملکرد صندوق تامین خسارت‌های بدنی به خبرگزاری فارس اظهار کرد: با وضع این قانون چون حق بیمه این بیمه‌نامه را بیمه گذار یا صندوق پرداخت می‌کند عملا تعداد افرادی که در تصادفات رانندگی به زندان می‌روند به صفر خواهد رسید.

به گفته وی، اگر بیمه‌گذار در مواجهه با خطرات رانندگی نتواند خسارت وارده را پرداخت کند، صندوق به نیابت از بیمه‌گذار خسارات را پرداخت کرده و بیمه گذار به مرور این مبلغ را به صندوق بازپرداخت می‌کند. وی با اشاره به اینکه در قانون گذشته چنین مواردی عنوان نشده بود، گفت: در قانون گذشته اگر سقف بیمه نامه افراد به عنوان مثال ۲۰ میلیون تومان و دیه ۴۰ میلیون تومان بود به دلیل آنکه بیمه گذار نمی‌توانست مابقی مبلغ را پرداخت کند به زندان می‌افتاد که با تاسیس این صندوق این مشکلات برای بیمه‌گذاران به حداقل ممکن رسیده است.

فرشباف با تاکید بر اینکه بیمه مرکزی سیاست‌هایی نیز برای زندانیان بیمه شخص ثالثی که در زندان به سر می‌برند اتخاذ کرده است، افزود: با مساعدت دولت در این مسیر و ارائه کمک‌های ۵۰ و ۳۵ میلیارد تومانی به ترتیب در سال‌های ۸۷ و ۸۸ اقدامات موثری در این خصوص انجام شده است.

وی در ادامه اضافه کرد: با مشارکت سازمان زندان‌ها، ستاد دیه، وزارت دادگستری، وزارت اقتصاد و دارایی و بیمه مرکزی مدیریت‌های مفیدی اعمال شده است، به صورتی که با پرداخت قسمتی از هزینه‌ها از جانب آنها و پرداخت مبالغی از جانب صندوق حدود ۲۵۴۸ زندانی که واجد شرایط بودند، شناسایی شده است و بیمه مرکزی در این راستا توانست با مشارکت سازمان‌های مذکور حدود ۱۳۰۰ نفر از زندانیان را آزاد کند.

به گزارش خبرنگار «توانا»، در قانون بیمه شخص ثالث به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضای بیمه‌نامه، بطلان قرارداد بیمه، فرار کردن یا شناخته نشدن مسوول حادثه یا ورشکستگی بیمه‌گر قابل پرداخت نباشد، خسارت‌های بدنی خارج از شرایط بیمه‌نامه (به استثنای موارد مصرح در ماده (۷)) توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت خواهد شد.

مدیر صندوق به پیشنهاد رییس کل بیمه مرکزی ایران و تصویب مجمع عمومی و با حکم رییس مجمع عمومی منصوب می‌گردد به نحوی که مجمع عمومی صندوق با عضویت وزرای امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، کار و امور اجتماعی، دادگستری و رییس کل بیمه مرکزی ایران حداقل یک بار در سال تشکیل می‌شود و بودجه، ترازنامه و خط مشی صندوق به تصویب مجمع خواهد رسید، البته جهت اطلاع افراد جامعه متن کامل ترازنامه صندوق از طریق روزنامه رسمی و یکی از جراید کثیرالانتشار منتشر خواهد شد.

منابع مالی صندوق تامین خسارت‌های بدنی عبارتند از: ۵ درصد از حق بیمه اجباری قانون بیمه شخص ثالث، مبالغی که صندوق پس از جبران خسارت زیان‌دیدگان از مسوولان حادثه وصول می‌کند، درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری وجوه صندوق، ۲۰ درصد از جرائم وصولی راهنمایی و رانندگی در کل کشور، ۲۰درصد از کل هزینه‌های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضائیه، جرائم موضوع ماده (۲۸) این قانون، کمک‌های اعطایی از سوی اشخاص مختلف است که در صورت کمبود منابع مالی صندوق، دولت موظف است در بودجه سنواتی سال بعد کسری منابع صندوق را تامین کند.