یک مقام مسوول بانک مرکزی خبر داد
پشتنویسی ایران چکها بار دیگر آغاز میشود
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه ورود اسکناسهای ۱۰ هزار تومانی به بازار با هدف جمعآوری چکپولها بود، از ضرورت پشت نویسی ایران چکها طی ماههای آینده خبر داد. به گزارش باشگاه خبری «توانا» مجید صنیعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در مورد زمان دقیق جمعآوری ایرانچکها از سطح بازار ابتدا به برنامه بانک مرکزی مبنی بر خروج تدریجی چکپولها از طریق چاپ اسکناسهای درشت اشاره کرد و اظهار داشت: بانک مرکزی از طریق چاپ اسکناسهای ۱۰ هزار تومانی به تدریج برنامه مذکور را عملی خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اسکناس ۱۰ هزار تومانی بیپشتوانه نیست، افزود: در ازای خروج ۱۰ اسکناس ۱۰ هزار ریالی میتوان اسکناس ۱۰۰ هزار ریالی را تحویل بانکها داد.
به گفته مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی، قرار است اسکناسهای ۱۰هزار تومانی پس از تولید به مرور وارد بازار شوند. همچنین در ابتدا باید هفتهای شش تا ۱۰ میلیون قطعه و ماهانه حدود ۳۰ میلیون قطعه اسکناس ۱۰ هزار تومانی چاپ شود.
وی از اجرایی شدن پشت نویسی ایران چکها بعد از مشخص شدن وضعیت پرداخت نقدی یارانهها خبر داد.
ورود اسکناسهای ۱۰ هزار تومانی زمینهای برای خروج ایران چکها
صنیعی در ادامه اظهارات خود گفت: در صورتی که اسکناسهای ۱۰ هزار تومانی به تولید انبوه برسند، به تدریج جایگزین چک پولها خواهند شد.
وی جمعآوری ایران چکهای ۵۰ هزار تومانی از سطح بازار از طریق ورود اسکناسهای درشت از جمله ۱۰ هزار تومانی را از جمله اهدافی نام برد که در آینده نزدیک توسط بانک مرکزی اجرایی خواهد شد.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی ضمن تاکید براینکه از طریق چاپ اسکناس درشتتر امکان خروج تدریجی چک پولها از بازار به وجود میآید، گفت: به خاطر اینکه در سال ۱۳۸۶ حدود ۱۰ الی ۱۲ بانک خصوصی و دولتی با ارائه درخواست به بانک مرکزی و کسب مجوز از این بانک اقدام به انتشار چک پول با مشخصات خاص و ارائه آن به بازار میکردند، دولت تصمیم گرفت به صورت جدی این وضعیت را ساماندهی کند.
به گفته صنیعی، طی سالها بانکها مبلغ کمی را برای چاپ ایران چکها به چاپخانه مرکزی و مبلغ دیگری را بهصورت جداگانه بابت دریافت مجوز انتشار به بانک مرکزی پرداخت میکردند.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی مواردی مانند تعدد چک پولهای موجود در بازار و مشکلات بهوجود آمده بابت تشخیص اصالت آنها را از دلایلی عنوان کرد که موجب شد دولت به فکر ساماندهی بازار ایران چکها بیفتد. این مقام مسوول در بانک مرکزی مقبولیت ایران چکهای ۵۰ هزار تومانی در میان جامعه را دلیلی برای تسهیل مبادلات از طریق چک پولها عنوان کرد.
ویژگی امنیتی ایرانچکها دلیل ماندگاری آنها شد
وی در ادامه ضمن اینکه چکپولها را به عنوان منبعی برای خلق پول طی سالهای گذشته دانست، تاکید کرد: به همین منظور دولت اقدام به ابلاغ دستورالعملی به بانک مرکزی برای چاپ چک پولهای ۵۰ و۱۰۰ هزار تومانی کرد.
این مقام مسوول در بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اقدام دولت برای ساماندهی وضعیت ایرانچکها موجب شد که هماکنون دیگر چک پولهای بانک مرکزی به معنای خلق پول در جامعه تلقی نشوند، ادامه داد: البته قرار بود در ابتدا چک پولهای بانک مرکزی به صورت چک در جامعه گردش داشته و تبادل آنها نیز در بانکها ثبت و ضبط شود؛ اما به خاطر اینکه مشخصات امنیتی آنها بسیار بالا بود همانند اسکناس مورد استفاده قرار گرفتند.
کاهش سرانه اسکناس به ۱۰۰ برگ
صنیعی از کاهش سرانه استفاده از اسکناس در کشور از طریق به کارگیری بانکداری الکترونیک خبر داد و گفت: با این حساب مصرف سرانه اسکناس در کشور از حدود ۱۱۴ برگ به ۱۰۰برگ کاهش یافته است.
به گفته وی، باید حدود یکسال از تولید هر اسکناس بگذرد تا قابلیت قرارگیری در ۳۰ درصد از دستگاههای خودپرداز ATM را پیدا کند.
ارسال نظر