تصمیمات پنجاهمین مجمع سالانه بانک مرکزی با حضور رییسجمهور
عکس: president.ir رییس جمهور در پنجاهمین مجمع عمومی بانک مرکزی تصریح کرد:
نظارت بانک مرکزی بر بانکها باید گسترش یابد
در مجمع عمومی بانک مرکزی که به ریاست رییسجمهور برگزار شد، افزایش سرمایه این بانک از ۲۰ به ۲۵ هزار میلیارد ریال به تصویب رسید.
به گزارش خبرگزاریها، محمود بهمنی با اشاره به مصوبات پنجاهمین مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که سه شنبه شب با حضور رییسجمهور برگزار شد، اظهار داشت: با افزایش این سرمایه می توان در رتبه جهانی بالاتری قرار گرفت.
رییس کل بانک مرکزی کنترل و نظارت بر مصرف منابع، اجرای کامل بانکداری الکترونیک، ساماندهی موسسات پولی غیر متشکل و رعایت ضوابط و دستورالعملها به وسیله این موسسات را از موضوعات مهمی عنوان کرد که در پنجاهمین مجمع عمومی بانک مرکزی مطرح شد.
وی گفت: ۲۵ درصد سود بانک مرکزی را باید مالیات دهیم و ۴۰ درصد از سود را به خزانه واریز کنیم، ضمن اینکه بخشی را نیز به عنوان ذخیره احتیاط داریم که قسمتی به افزایش سرمایه و بقیه آن به خزانه واریز شد.
نرخ تورم در پایان مرداد ماه جاری به زیر ۹ درصد میرسد
رییس کل بانک مرکزی گفت: میزان تورم در اردیبهشت ماه امسال به ۹/۹ درصد، خرداد ماه ۴/۹ درصد و در تیر ماه به ۱/۹ درصد تنزل یافت و پیشبینی میشود این شاخص در پایان مرداد ماه به زیر ۹ درصد برسد. «محمود بهمنی» عصر سهشنبه در این نشست افزود: در سال ۸۶ نرخ تورم بیشتر از ۴/۱۸ درصد بود که این رقم در سال ۸۷ به ۵/۲۴ درصد، در سال ۸۸ به ۴/۲۵ درصد و در پایان سال قبل به ۸/۱۰ درصد رسید.
در این نشست که وزیران امور اقتصادی و دارایی، نفت و مسوولان بلندپایه اقتصادی کشور حضور داشتند، رییس کل بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضعیت بدهی بانکها به بانک مرکزی ارائه کرد. بهمنی گفت: میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی در سال ۸۸ با ۵/۲۹ درصد کاهش به ۷۰ هزار میلیارد ریال رسید.
اجرای بانکداری اسلامی ؛ ماموریت ویژه بانک مرکزی
رییسجمهور مهمترین ماموریت بانک مرکزی را پیگیری، اعمال و اجرای بانکداری اسلامی دانست و تاکید کرد: باید تمام سیاستگذاریها، برنامهریزیها و اقدامات بانک مرکزی مقوم بانکداری اسلامی باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدینژاد در پنجاهمین مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از تلاشها و فعالیتهای این بانک در خدمترسانی به مردم و ساماندهی اقتصاد کشور اظهار داشت: به واسطه اقدامات مناسب بانک مرکزی به خصوص در یکسال گذشته، آرامش خاطری در سیستم بانکی و فضای اقتصادی کشور بهوجود آمده است. وی تاکید کرد: بانک مرکزی باید در تمام سیاستگذاریها و اقدامات خود بهدنبال استفاده از منابع بانکی در فعالیتهای سازنده و مفید اقتصادی باشد. رییسجمهور همچنین ضرورت شفافیت در سیاستگذاریهای بانکی را از سوی بانک مرکزی مورد تاکید قرار داد و گفت: باید هر روز بر شفافیت عملکرد نظام بانکی کشورمان افزوده شود، زیرا به هر میزانی که ابهام وجود داشته باشد، اقتصاد دچار مشکل خواهد بود. دکتر احمدینژاد تاکید کرد: بانک مرکزی باید نظارت را بر سیستم بانکی کشور هر چه بیشتر گسترش دهد و تمام بانکهای کشور صرف نظر از مالکیت آن باید زیر نظر بانک مرکزی باشند. به واسطه عملکرد بانک مرکزی نباید امکان کوچکترین تخلف و سوء استفاده ای وجود داشته باشد و در این مسیر باید منافع مردم مورد توجه ویژه باشد. نباید به گونهای باشد که عدهای با سوءاستفاده از پول مردم به مردم فشار وارد کنند. رییسجمهور از مسوولان بانک مرکزی خواست خودشان را برای اجرای هدفمند کردن یارانهها آماده کنند و سیستم بانکی را به اندازهای ارتقا دهند که تا پایان امسال تمام خرید، فروش و گردش مالی کشور از طریق سیستم بانکی انجام شود.
دکتر احمدینژاد همچنین بهبود خدمات سیستم بانکی به مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: بانک مرکزی باید برای همه خدمات بانکی به مردم، استانداردهایی را تعریف و ارائه کند.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به آفات و زیان «ربا» در زندگی مردم و اقتصاد کشور گفت: بدون تردید علت شکست اقتصاد غرب ربوی بودن اقتصاد آن است، بنابراین باید در نظام بانکداری کشورمان، عقود اسلامی منعقد شود و هیچ اثری از ربا وجود نداشته باشد. دکتر احمدینژاد همچنین استفاده از روشهای جدید بانکداری و ابتکارات جدید را از سوی بانکها مورد تاکید قرار داد.
در ابتدای این دیدار رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارشی از عملکرد و فعالیتهای بانک مرکزی در یک سال گذشته در بخشهای مختلف ارائه داد و سپس هیات نظارت بانک، گزارش خود را ارائه و ترازنامه و صورتهای مالی سال ۸۸ بانک مرکزی مورد بررسی و تصمیمگیری قرار گرفت.
رونمایی از تمبر یادبود پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی
در این نشست از تمبر یادبود پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی نیز رونمایی شد. محمود احمدی نژاد در حاشیه این نشست از تجهیزات و فناوریهای موجود در شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان مرکزی برای سرویسدهی و پشتیبانیکننده سامانهها و شعب بانکی در سراسر کشور بازدید کرد و با توضیحات مسوولان و دستاندرکاران در جریان فعالیتهای این مرکز قرار گرفت. شرکت خدمات انفورماتیک با ارائه خدمات کامل طرح جامع اتوماسیون بانکی در پیادهسازی و اجرای موفقیتآمیز سیستمهای یکپارچه و فراگیر در چندین بانک دولتی و خصوصی با ایجاد تحولات عمیق در سیستم بانکی کشور به اهداف ارزشمندی در این زمینه دست یافته و پروژههای انفورماتیکی کلان و با اهمیتی را در خارج از شبکه بانکی کشور اجرا و مدیریت کرده است.
بیش از ۸ هزار شعبه بانکی در سراسر کشور به این مرکز مرتبط هستند، به طوریکه این مرکز سرویسهای الکترونیکی بانکی مانند شتاب، سیبا، ساتنا، سپهر و خودپردازها را راهبری میکند.
گزارش رسمی از برگزاری مجمع
گزارش روابط عمومی بانک مرکزی نیز حاکی است پنجاهمین مجمع سالانه بانک مرکزی با حضور رییسجمهور، رییس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر نفت و جمعی از مقامات پولی و بانکی کشور در محل این بانک برگزار شد.
بنا بر این گزارش در این مجمع، ابتدا دکتر بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، گزارشی از عملکرد بانک مرکزی در حوزههای مختلف پولی، بانکی و اقتصادی ارائه نمود. وی دستاوردهای بانک مرکزی در حوزه اقتصادی را بسیار ارزشمند توصیف و با اشاره به کنترل تورم در سال ۱۳۸۸ و کاهش آن از ۴/۲۵درصد در سال ۱۳۸۷ به ۸/۱۰درصد در سال ۱۳۸۸، ابراز امیدواری کرد که با اقدامات و تمهیدات بانک مرکزی روند کاهش نرخ تورم تداوم یابد. ایشان کنترل پایه پولی و کاهش رشد آن از ۶/۴۷درصد در پایان سال ۱۳۸۷ به ۹/۱۱درصد در پایان سال ۱۳۸۸، افزایش ضریب فزاینده نقدینگی و کاهش بدهی بانکها با بانک مرکزی را از جمله اقدامات ارزشمند بانک مرکزی در سال ۱۳۸۸ برشمرد.
رییس کل بانک مرکزی در خصوص نظارت این بانک بر فعالیت بازار پول تاکید نمود که بانک مرکزی مصمم است تا با تقویت بخش نظارتی این بانک بر فعالیت بانکها و موسسات اعتباری، ساماندهی و نظارت بر بازار غیر متشکل پولی (فعالیت تعاونیهای اعتبار) و تقویت مبارزه با پولشویی بیش از پیش شاخصهای انضباط و سلامت را در بازار پول کشور حاکم نماید. ایشان با اشاره به عملکرد مثبت و قابلتوجه بانک مرکزی در سال ۱۳۸۸ در حوزه اعتباری مبنی بر ایجاد و گسترش سامانه قرضالحسنه ازدواج، تامین منابع جهت جایگزینی خودروهای فرسوده، حمایت از بخش مسکن به ویژه مسکن مهر، تامین اعتبار در راستای حمایت از بخش توسعه و اشتغال (تامین اعتبار به میزان ۲۵هزارمیلیاردریال بابت طرحهای نیمه تمام و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، امهال بدهیهای ۶۶۷۱ واحد تولیدی جمعا به مبلغ ۷/۲۷هزارمیلیاردریال به مدت یکسال و نیز تمدید ۲۶هزارمیلیاردریال خطوط اعتباری اعطایی ۱۳۸۷ در سال ۱۳۸۸)، عنوان نمود که بانک مرکزی در حوزه اعتباری عملکرد موفقی داشته است. بنا به گفته دکتر محمود بهمنی، بانک مرکزی در سال ۱۳۸۸ در زمینه ایجاد ابزارهای پولی (بازار بین بانکیریالی، سامانه تسویه اوراق بهادار الکترونیکی(تابا)، خرید دین، صکوک، انتشار اوراق مشارکت ارزی) اقدامات ارزشمندی داشته و در زمینه قانون هدفمند کردن یارانهها تلاشهای گستردهای انجام داده است که در این ارتباط میتوان به طراحی و اجرای سامانه کارتهای هدفمند کردن یارانهها، تنظیم دستورالعملهای هدفمند کردن یارانهها و تهیه بسته سیاستهای پولی قانون هدفمند کردن یارانهها اشاره نمود. همچنین رییس کل بانک مرکزی به تمهیدات این بانک در مقابله با تحریمهای تحمیلی در مجامع بینالمللی اشاره و تاکید کرد که با برنامهریزی و اقدامات بازدارنده بانک مرکزی، تحریمهای مزبور دارای کمترین اثر بر فعالیتهای سیستم بانکی و سایر بخشهای اقتصادی بوده و خواهد بود. ایشان با ابراز خرسندی از روند گسترش بانکداری الکترونیک و پاسخگویی به نیازهای کشور، با اشاره به خودکفایی کشور از واردات مطلس و تولید آن در کارخانجات داخلی آن را یکی دیگر از افتخارات بانک مرکزی برشمرد.
در ادامه دکتر محمود احمدینژاد توصیههایی مبنی بر اجرای صحیح بانکداری اسلامی، سیاستگذاری در جهت سوق منابع بانکی به سمت فعالیتهای سالم اقتصادی و تولیدی، گسترش نظارت بر شبکه بانکی و برخوردهای لازم با بانکهای متخلف، تکمیل سامانه جامع اطلاعات مشتریان، آمادگی سیستم بانکی در اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها، نظارت بر تخصیص و توزیع تسهیلات قرضالحسنه با تاکید بر نیازمندان واقعی، عملیاتی کردن تغییر واحد پول ملی پس از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، توجه به نوآوریهای جدید در زمینه فعالیتهای بانکی و... را ارائه نمود و از اهتمام و توجه بانک مرکزی در تامین مالی پروژههای مسکن مهر قدردانی کرد.
در پایان اعضای مجمع، ضمن تصویب صورتهای مالی بانک مرکزی منتهی به پایان سال ۱۳۸۸، با افزایش سرمایه بانک مرکزی به میزان ۵هزارمیلیاردریال موافقت نمودند.
ارسال نظر