مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه ۵/۱ تا ۲ درصد معوقات بانکی مربوط به صادرکنندگان است، اعلام کرد: امسال یک‌هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به صادرکنندگان پرداخت می‌شود.کوروش پرویزیان در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از انتشار ۳۰۰ میلیون یورو گواهی سپرده ارزی در مرحله اول توسط بانک توسعه صادرات ایران خبر داد و گفت: این میزان قابل افزایش است، البته برنامه‌های جدیدی برای انتشار این نوع اوراق داریم. مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران انتشار اوراق گواهی سپرده را تجربه مناسبی برای این بانک و در شرایط خاص بین‌المللی دانست و تصریح کرد: انتشار این اوراق به عنوان یک ابزار جدید برای تامین مالی مطرح است که توسعه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در حال آماده شدن جهت انتشار گواهی سپرده ارزی مرحله دوم هستیم، نرخ اوراق را متناسب با مدت زمان انتشار آن ذکر کرد و افزود: نرخ اوراق یک ساله ۵/۵ درصد، دو ساله ۵/۶ درصد و سه ساله ۵/۷ درصد است. گواهی سپرده زمان‌بر نیست، یعنی زمان و خرید و فروش آن آزاد است تا از این طریق جریان مالی صورت گیرد.

رشد ۵۰ درصدی تسهیلات صادرکنندگان

پرویزیان در مورد افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات گفت: هم‌اکنون برای افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات اتفاق نظر وجود دارد. رییس‌جمهوری نیز قول افزایش سرمایه ۵ میلیارد دلاری را به بانک توسعه صادرات داده بود که اگر لایحه افزایش توان اعتباری بانک‌ها در مجلس به تصویب برسد، شرایط ایجاب خواهد کرد که بخش مهمی ‌از منابع لازم برای بانک تامین شود.

وی از پرداخت یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به صادرکنندگان توسط بانک توسعه صادرات در سال گذشته خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این رقم در سال جاری با رشد ۵۰ درصدی مواجه شود.مدیرعامل بانک توسعه صادرات در مورد تاثیر تحریم‌ها بر عملکرد بانک‌ها گفت: تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی که برای بانک‌های ایرانی ایجاد می‌شود، دارای اثرات مثبت و منفی است.به گفته وی اقدامات انجام شده از سوی بانک‌ها منجر به غلبه بر محدودیت‌ها شده است که در آینده نیز این روند ادامه خواهد یافت. نشانه بارز این موضوع نیز مثبت بودن روند واردات، صادرات، نقل و انتقالات و افزایش فرآینده تجاری کشور است.

سهم صادرکنندگان از منابع بانکی کم است

پرویزیان با بیان اینکه ۵/۱ تا ۲ درصد معوقات بانکی مربوط به صادرکنندگان است، افزود: بر اساس برآوردهای بانک مرکزی سهم صادرکنندگان از کل منابع بانکی کم است، با توجه به این امر رقم مطالبات معوق آنها نیز کم است.وی بر واقعی کردن مطالبات معوق بانک‌ها تاکید کرد و گفت: صادرکنندگان جزو خوش‌حساب‌ترین عناصر اقتصادی کشور هستند و مشکلی از جهت بازپرداخت تسهیلات ارائه شده به صادرکنندگان وجود ندارد، در برخی مواقع مسائلی خارج از اختیار آنها رخ می‌دهد که تغییراتی در پرداخت‌های صادرکنندگان ایجاد می‌کند.مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه اکثر مطالبات این بانک زنده و قابل وصول است، عنوان کرد: با توجه به اینکه مبادله اسناد برای وارد‌کنندگان در برخی موارد با تاخیر صورت می‌گیرد، مطالبات بانک‌ها از آنها در سرفصل‌های جدید مطالبات ثبت می‌شود، این در حالی است که واردکننده بدهی خود را پرداخت می‌کند، بنابراین نیاز است این فرآیند اصلاح شود.